
Uunimakkara saa seurakseen mehevää bataattia ja rapeaksi paahtuneita kikherneitä, jolloin makkaraa tarvitaan vain vähän makua antamaan.
Uunimakkarabataatit
Ainekset
Työvaiheet
- Kuori bataatti ja leikkaa pituussuunnassa noin sentin paksuisiksi viipaleiksi. Levitä viipaleet leivinpaperin päälle uunipellille. Ripottele päälle ½ tl suolaa. Levitä bataattien päälle tuorejuustoa.
- Viipaloi grillimakkarat ja levitä bataattien päälle. Huuhtele tölkkikikherneet lävikössä. Sekoita kikherneet, öljy ja ½ tl suolaa ja ripaus pippuria kulhossa. Huuhtele rucola.
- Kypsennä 225-asteisessa uunissa bataatteja ja makkaroita 15 minuuttia. Lisää päälle kikherneseos ja jatka paistamista vielä 5–10 minuuttia, kunnes bataatit tuntuvat pehmeiltä. Lisää päälle rucolaa.