Kevyesti savustetut jauhelihamunat ovat kesän uusi hittiherkku! Niiden sisään kietaistaan juustoa ja jalapeñoja. Lisukkeena nautitaan rouskuvaa popcorn-maissia.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
4 annosta
30 min
Helppo
Armadillo eggs eli jauhelihamunat
Ainesosat
400
g
naudanjauhelihaa
1
tl
juustokuminaa
1/2
tl
suolaa
1/4
tl
savupaprikajauhetta
1
valkosipulinkynsi
1
dl
cheddaria raastettuna
1
dl
tuorejuustoa
8
jalapeñoa
1/2
ruukkua
korianteria
1
tl
chilikastiketta
Lisäksi
1
dl
savustuslastuja
Vaiheet
- Valmistele grillihiillos tai laita kaasugrilli kuumenemaan ¾-teholle. Laita jauheliha kulhoon. Lisää juustokumina, suola ja savupaprika. Kuori ja hienonna valkosipuli, lisää se jauhelihaan. Sekoita ja siirrä jääkaappiin maustumaan.
- Raasta cheddar. Sekoita juustoraaste ja tuorejuusto keskenään. Leikkaa jalapeñoista kanta pois ja koverra sisus tyhjäksi. Täytä jalapeñot juustoseoksella.
- Jaa jauheliha kahdeksaan osaan. Muotoile jauheliha täytettyjen jalapeñojen ympärille kananmunan muotoon.
- Kostuta savustuslastut ja heitä ne hiilille tai laita savustuslaatikossa grilliin. Grillaa jauhelihamunia kansi kiinni ensin 2 minuuttia, käännä ja grillaa vielä noin 2 minuuttia. Anna vetäytyä muutama minuutti ja hienonna sillä välin korianteri. Mausta chilikastikkeella ja ripottele korianteri päälle.
Popcorn-maissit
Ainesosat
4
sokerimaissia
1/2
ps
mikropopcorneja
sormisuolaa
Glaseerauskastike
50
g
voita
1/2
dl
espressojuomaa
3
rkl
hunajaa
1
tähtianis
Vaiheet
- Laita kaikki glaseerauskastikkeen ainekset kattilaan ja keitä hiljalleen 10 minuuttia.
- Jos käytät tuontimaissia, esikeitä maisseja 5 minuuttia. Kotimaista maissia ei tarvitse keittää.
- Valmista popcornit. Rouhi puolet popcorneista käsin.
- Kuumenna grilli täydellä teholla. Grillaa maisseja 5–10 minuuttia välillä käännellen ja penslaa niitä glaseerauskastikkeella. Esikeitetyille maisseille riittää 5 minuuttia. Pyörittele maissit kauttaaltaan popcornrouheessa. Tarjoa heti sormisuolan kanssa.