
Kevyesti savustetut jauhelihamunat ovat kesän uusi hittiherkku! Niiden sisään kietaistaan juustoa ja jalapeñoja. Lisukkeena nautitaan rouskuvaa popcorn-maissia.
Armadillo eggs eli jauhelihamunat
Ainekset
Työvaiheet
- Valmistele grillihiillos tai laita kaasugrilli kuumenemaan ¾-teholle. Laita jauheliha kulhoon. Lisää juustokumina, suola ja savupaprika. Kuori ja hienonna valkosipuli, lisää se jauhelihaan. Sekoita ja siirrä jääkaappiin maustumaan.
- Raasta cheddar. Sekoita juustoraaste ja tuorejuusto keskenään. Leikkaa jalapeñoista kanta pois ja koverra sisus tyhjäksi. Täytä jalapeñot juustoseoksella.
- Jaa jauheliha kahdeksaan osaan. Muotoile jauheliha täytettyjen jalapeñojen ympärille kananmunan muotoon.
- Kostuta savustuslastut ja heitä ne hiilille tai laita savustuslaatikossa grilliin. Grillaa jauhelihamunia kansi kiinni ensin 2 minuuttia, käännä ja grillaa vielä noin 2 minuuttia. Anna vetäytyä muutama minuutti ja hienonna sillä välin korianteri. Mausta chilikastikkeella ja ripottele korianteri päälle.
Popcorn-maissit
Ainekset
Työvaiheet
- Laita kaikki glaseerauskastikkeen ainekset kattilaan ja keitä hiljalleen 10 minuuttia.
- Jos käytät tuontimaissia, esikeitä maisseja 5 minuuttia. Kotimaista maissia ei tarvitse keittää.
- Valmista popcornit. Rouhi puolet popcorneista käsin.
- Kuumenna grilli täydellä teholla. Grillaa maisseja 5–10 minuuttia välillä käännellen ja penslaa niitä glaseerauskastikkeella. Esikeitetyille maisseille riittää 5 minuuttia. Pyörittele maissit kauttaaltaan popcornrouheessa. Tarjoa heti sormisuolan kanssa.