
Mausta karitsavartaat jo kotona. Nuotiolla grillaat ne muutamassa minuutissa. Lisukkeena maistuvat limettimaissit ja hernehummus.
Retkeilyn suosio on noussut pilviin kuluneiden pandemiavuosien aikana. Hyvät eväät tekevät retkeilystä vielä mukavampaa!
Jos patikkamatka on kestää tunteja tai on kovakin helle, täytyy eväiden tarjota tarpeeksi energiaa. Nuotiopaikalla voi nauttia esimerkiksi itsetehtyjä mausteisia lihavartaita sekä hernehummusta.
Karitsanjauheliha saa makua itämaisesta ras el hanout -mausteseoksesta sekä chilihiutaleista. Jauheliha ja mausteet sekoitetaan tasaiseksi massaksi, joka muotoillaan varrastikkujen ympärille. Vartaat kannattaa tehdä edellisenä päivänä ja pakastaa. Ne sulavat sopivasti matkalla nuotiopaikalle ja samalla pitävät muut eväät – kuten hernehummuksen – kylmänä.
Vartaat kypsyvät meheviksi, kun ne siirtää sivuun kuumimman hiilloksen päältä pinnan ruskistumisen jälkeen.
Karitsavartaat nuotiolla
Ainekset
Työvaiheet
- Sekoita kaikki ainekset kulhossa tasaiseksi. Muotoile seoksesta 8 pötkylää puisien grillitikkujen ympärille. Säilytä vartaat jääkaapissa tai pakastimessa. Esivalmistele limettimaissit ja tee hernehummus ennen lähtöä (ohjeet alla).
- Nuotiopaikalla grillaa (sulaneita) karitsavartaita hiilloksella pari minuuttia, kunnes paistopinta on ruskistunut. Käännä sitten ympäri ja ruskista toinen puoli. Paista vartaat kypsiksi.
- Tarjoa vartaat grillattujen limettimaissien ja hernehummuksen kanssa.
Limettimaissit
Ainekset
Työvaiheet
- Tee marinadi. Pese limetti, raasta kuoren vihreä osa ja purista mehu kulhoon. Lisää hoisin, hunaja ja soija. Sekoita tasaiseksi.
- Laita maissit vahvaan muovipussiin. Valuta marinadi päälle ja sulje pussi huolellisesti.
- Sekoita seesaminsiemenet ja chili keskenään ja pakkaa seos pieneen pussiin.
- Nuotiopaikalla valuta maissit pussin päällä ja paahda kuumalla hiilloksella usein käännellen, kunnes maissit ovat paahtuneita ja kuumia. Valele kastiketta maisseille pari kertaa paahtamisen aikana.
- Siirrä maissit lautasille ja ripottele siemen-chiliseos päälle.
Hernehummus
Ainekset
Työvaiheet
- Sulata herneet ja valuta kikherneet.
- Laita kaikki aineet tehosekoittimeen ja soseuta. Ohenna tarvittaessa öljyllä.
- Siirrä hummus tiiviiseen astiaan ja valuta pinnalle ohut kerros oliiviöljyä hapettumisen estämiseksi.