Maukas karitsan- tai lampaanjauheliha ei kaipaa monia mausteita. Juustokumina antaa itämaista makua, jolloin koftat sopii kääräistä pitaleipämäisten lättäleipien sisään.
Lammaskoftat
Ainekset
Työvaiheet
-
Jos käytät puisia grillitikkuja, laita ne kylmään veteen likoamaan tuntia aiemmin.
-
Laita jauheliha kulhoon. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Lisää valkosipuli ja mausteet jauhelihan joukkoon ja sekoita tasaiseksi taikinaksi.
-
Muotoile taikinasta kostutetuin käsin soikeita pyöryköitä ja työnnä puinen grillitikku pitkittäin pyörykän sisään. Grillaa keskilämmöllä noin 8–10 minuuttia, muutaman kerran grillauksen aikana vartaita kääntäen. Tarjoa vartaiden kanssa turkkilaista jogurttia ja mojo piconia ja lättäleipiä. Myös jälkimarinoidut kasvikset ovat oiva lisuke koftille.
Lättäleivät
Ainekset
Työvaiheet
-
Sekoita jauhot, suola ja vesi kulhossa tasaiseksi, kimmoisaksi taikinaksi.
-
Jaa taikina 8 osaan ja kauli palat jauhotetulla pöydällä parin millin paksuisiksi, pyöreiksi leiviksi. Paista leipiä grillin ritilä- tai parilapuolella noin minuutti molemmin puolin.
Mojo picon -kastike
Ainekset
Työvaiheet
-
Halkaise paprikat ja chilit, poista molemmista siemenet. Leikkaa valkosipulit puoliksi. Sivele öljyä kasviksille ja grillaa niitä keskilämmöllä noin 10 minuuttia, muutaman kerran kääntäen. Anna jäähtyä hetki.
-
Leikkaa leipäviipaleesta kantit pois ja revi se pieniksi, noin sentin kuutioiksi. Laita öljyä lukuun ottamatta kaikki mojo piconin ainekset isoon mortteliin ja jauha hienoksi. Lisää öljy nauhana joukkoon.
Jälkimarinoidut grillikasvikset
Ainekset
Työvaiheet
-
Valmista ensin marinadi. Mittaa pieneen kattilaan sinapinsiemenet, vesi, etikka, sokeri ja suola. Keitä hiljaa poreillen noin 15 minuuttia niin, että sinapinsiemenet turpoavat ja maustuvat. Siirrä kattila pois liedeltä ja anna jäähtyä noin 5 minuuttia. Hienonna chilit ja reilu puolet korianterista. Sekoita chili, korianteri ja öljy sinapinsiemenseoksen kanssa marinadiksi.
-
Paloittele kukkakaali sopiviksi suupaloiksi. Leikkaa luumutomaatit pitkittäin neljään osaan ja poista siemenet. Leikkaa punasipuli isoiksi lohkoiksi. Öljyä kaikki kasvikset kevyesti ja grillaa parilalla keskilämmöllä 4–5 minuuttia, muutaman kerran kasviksia kypsennyksen aikana kääntäen.
-
Siirrä kasvikset grillistä vadille tai kulhoon ja kääntele marinadi joukkoon. Revi loppu korianteri päälle.