Hyppää pääsisältöön
Etusivu
Etusivu
Lue digilehtenä
Tilaa

Päävalikko

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Etusivu
Etusivu
Kirjaudu
Lue digilehtenä
Tilaa
Liha
Arjen nopeat
Juhli ja nauti
Pastat ja risotot
9:27 | 27.12.2019

Thaimaalainen jauhelihasalaatti larb gai

Lisää omaan keittokirjaan
Me Naiset on lisännyt 1856 reseptiä
Ohje Krista Kupariharju Kuva Panu Pälviä

Salaatinlehdestä syötävä larb gai on yksi kaikkien aikojen suosituimpia thai-ruokia. Se valmistuu nopeasti kanan jauhelihasta.

Larb gai kuuluu kaikkien aikojen suosituimpiin thai-ruokiin. Siinä mausteinen jauhelihaseos tarjoillaan salaatinlehdestä ja syödään haukkaamalla.

Tähän larb-versioon käytetään broilerin jauhelihaa, joka paahdetaan pannulla vaaleaksi mutta kypsäksi chilin ja sitruunaruohon kanssa. Joukkoon lisätään myös sokeria ja limettiä, jolloin lopputulos on makeantulinen ja ihanan mehevä.

Larbin erikoisuus on paahdettu riisi. Jasmiiniriisi paahdetaan pannulla kevyesti, mutta ei kypsennetä. Sen sijaan jyväset hienonnetaan teholeikkurissa tai sauvasekoittimella hienoksi jauheeksi, joka ripotellaan jauhelihasalaatin päälle.

Voit vaikuttaa tulisuuteen sillä, minkälaisia chilejä valitset ja kuinka paljon niitä käytät. Jos osa ruokailijoista pitää miedommasta, voit hyvin tarjota osan chilistä erikseen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
4
20 min
Helppo

Thaimaalainen jauhelihasalaatti larb gai

Lisää kokoelmaan

Ainesosat

3
rkl
raakaa (jasmiini)riisiä
400
g
broilerinjauhelihaa
1
tl
öljyä
5
rkl
kalakastiketta
1
pieni
tulinen chili (tai 2 mietoa)
2
sitruunaruohon vartta
4
tl
ruokosokeria
1
rkl
vettä
1
limetin mehu ja kuoriraaste
1
punasipuli
Lisäksi
isoja salaatinlehtiä (esim. roomansalaatti tai cosmopolitan)
korianteria
(minttua)

Vaiheet

  1. Paahda raaka riisi kuivalla, kuumalla pannulla, kunnes se saa hieman väriä. Murskaa teholeikkurissa tai sauvasekoittimella.
  2. Kypsennä jauheliha pannulla pienessä tilkassa öljyä, mutta älä ruskista.
  3. Viipaloi chili(t) pieneksi. Kuori ja silppua sitruunaruoho. Kuori ja viipaloi punasipuli ohueksi. Lisää kaikki jauhelihan joukkoon.
  4. Lisää seokseen kalakastike, sokeri ja vesi. Lisää limetin mehu ja raastettu kuori. Sekoita, kunnes neste haihtuu. Ripottele paahdettu riisi päälle.
  5. Tarjoa larb salaatinlehdistä yrttien kanssa.

Vinkki! Jos larbia jää yli, tee siitä seuraavana päivänä ihana kastike: sekoita joukkoon purkki kookosmaitoa ja ananaspaloja. Kookosmaito taittaa myös tulisuutta.

Tilaa Glorian ruoka & viini
jauhelihakierre
30 min
30 minuuttia
liha
kevyet & salaatit
Viikonloppubistro
thaimaa

Suosituimmat

Shelterin mallasleipä

Maailman paras riisipuuro

Graavisiika Henri Alénin tapaan

Joulukinkku ruiskuoressa

Saaristolaisleipä

Reseptit

  • Uusimmat reseptit
  • 30 minuuttia
  • Aamiainen & brunssi
  • Finnhits
  • Gluteeniton deli
  • Grillaus
  • Jauhelihakierre
  • Juomat ja smoothiet
  • Jälkiruuat
  • Kemut
  • Kevyet & salaatit
  • Kot kot
  • Lasten suosikit
  • Leivät & piirakat
  • Nuuka kokki
  • Pastatehdas
  • Pihvi & BBQ
  • Päivän katiska
  • Sokerileipuri
  • Sporttiruoka
  • Säilöntä
  • Vegebaari
  • Viikonloppubistro
  • Vegaanisia herkkuja
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Social links

  • Facebook
  • Instagram
Etusivu

Footer menu

  • Evästeasetukset
  • Asiakaspalvelu
  • Evästekäytännöt
  • Haavoittuvuustietojen vastuullinen ilmoittaminen
  • Käyttöehdot
  • Mediaopas
  • Tietosuoja
  • Tilaa Glorian ruoka & viini
  • Toimituksen yhteystiedot
Digital magazine image
Digital magazine logo
Lue Glorian ruoka & viini laitteella kuin laitteella missä ikinä tahdotkin.
Lue digilehtenä
Glorian ruoka & viini
Tilaa

© Sanoma Media Finland Oy

Käyttäytymiseen perustuva mainonta
Vastuullista journalismia

Main menu sidebar

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Sivupalkin ekstravalikko

  • Toimitus
  • Palaute
  • Lue Glorian ruoka & viini digilehdet.fi:ssä
  • Tilaa Glorian ruoka & viini