
Ranskalainen perunasalaatti on säyseä säestäjä monelle ruoalle. Aromikas maku on taattu, kun joukkoon lorauttaa suolakurkkujen lientä!
Perunasalaatti on kesän luottolisuke. Kirpsakka ja raikas perunasalaatti varhaisperunoista on jokapaikanhöylä, eikä se petä sellaisenaankaan syötynä.
Varhaisperunat halkaistaan ja keitetään suolatussa vedessä napakoiksi. Tähän salaattiin sopii käyttää myös edellisen päivän keitetyt potut. Kesäsipuli pehmennetään etikassa ja mausteissa, ja sen varret hienonnetaan salaatin viimeistelyä varten.
Salaatin maukas sinappinen kastike muodostuu kahdesta eri sinapista sekä minisuolakurkuista. Tärkeä aines kastikkeessa on loraus suolakurkkujen lientä. Se tekee mausta sopivan hapokkaan.
Ranskalainen perunasalaatti
Ainekset
Työvaiheet
- Raaputa perunat puhtaiksi. Puolita tai kuutioi tarvittaessa tasakokoisiksi paloiksi. Keitä suolalla maustetussa vedessä napakan kypsiksi.
- Viipaloi kesäsipulien varret ja laita ne sivuun koristelua varten. Viipaloi sipulit ja laita ne kulhoon etikan, suolan, sokerin ja pippurin kanssa. Anna maustua noin 5 minuuttia.
- Sekoita sipuliseokseen öljy, sinapit, kuutioidut suolakurkut ja suolakurkkujen liemi. Lisää joukkoon keitetyt, valutetut perunat. Sekoita.
- Viimeistele kesäsipulien varsilla, tillillä ja halutessasi retiisillä ja paistetulla pekonilla.
Suolakurkku ja maustekurkku on kaksi eriasiaa. Otaksun että reseptiin käytetään coktailkurkkuja mausteliemessä.
Ja minkä valmistajan cocktailkurkuista mahtaa olla kyse? Niitäkin kun on niin monenlaisia.
Kuuluuko salaatti syödä lämpimänä vai kylmänä?
E i nuo ole suolakurkkuja!
Vaan maustekurkkuja.
On se vaan kumma kun tätä eroa ei ymmärretä!
Täällä taas kommenteista päätellen pilkunviilaajien kokoontumisajot käynnissä. Aivan kuin ruokaohjetta ei saisi soveltaa oman maun ja myös jääkaapin senhetkisen sisällön mukaisesti. Ja perunasalaatin voi syödä kylmänä tai lämpimänä, miksipä et kokeile ihan itse, kummalla tavalla maistuu paremmalta.
Ei ole pilkunviilausta yrittää erotella maustekurkkua ja suolakurkkua toisistaan. Ihan sama, kun väittäisi tuorekurkun ja avomaakurkun olevan sama asia tai että Aavasaksa ja Saksa on sama paikka,kun niissä on sama osa nimestä.