Olen kehittänyt tämän lihapullataikinan ohjeen niille, jotka eivät pidä sipulista, mutta haluavat maukkaita lihapullia.
Nämä on myös helppo tehdä ja voi paistaa uunissa, sekä saa isomman määrän kerralla, josta osan voi pakastaa ja hyödyntää ruoanlaitossa myöhemmin.
Hildun lihapullat
Ainekset
Työvaiheet
Lisää korppujauhoihin suola sekä mausteet ja sekoita, lisää sitten kanamuna ja sekoita hyvin, ettei jää kokkareita ja sen jälkeen kuohukerma, HP kastike ja sinappi, sekoita ja lisää sitten jauheliha, sekoita kohtalaisen hyvin, niin että muut aineet sekoittuvat joukkoon. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen ja pyörittele pellille leivinpaperin päälle pieniä pyöryköitä. Paista 15 min, ei kauempaa keskitasolla, ettei makunesteet valu pellille. Kestävät jäähdyttyään pakastamista, jolloin niitä voi käyttää tarvittaessa, ensin mikrossa kuumentamalla ja sitten voi lisätä kastikkeen joukkoon, mutta ei liian aikaisin ettei niistä mene maku, jos niitä yleensä jää, riippuu syöjien määrästä. Lihapullien koosta riippuen tulee 20 - 40 kpl. Huom. jotta lihapullat onnistuu on korppujauhojen nesteiden suhde oltava oikea, eli tähän määrään jauhelihaa, korppujauhoja/nesteet 1,5 dl /2 dl, 1 kanamunaa ei oteta huomioon.