
Tataki eli japanilainen, kevyesti grillattu filee tarjoillaan sitruunaisen ponzu-kastikkeen kanssa. Käytä hyvälaatuista lihaa ja ota se ajoissa huoneenlämpöön ennen valmistusta.
Tataki ja ponzu-kastike
Ainekset
Työvaiheet
-
Ota liha huoneenlämpöön noin puoli tuntia ennen paistamista. Poista fileestä kalvot. Leikkaa liha pitkittäin kahdeksi tai kolmeksi tangoksi. (Jos tarjoat lihan noutopöydässä, jossa tarkoitus on syödä pelkällä haarukalla, leikkaa filee kolmeen osaan. Näin saat paloista pienempiä.) Hiero pintaan suolaa ja pippuria.
-
Paista lihaan kaunis väri pannulla öljyssä. Liha saa jäädä sisältä kunnolla punaiseksi. Anna vetäytyä 10 minuuttia.
-
Tee kastike. Purista tarvittava määrä sitruunamehua. Raasta inkivääri. Sekoita kastikkeen ainekset kulhossa keskenään.
-
Leikkaa liha mahdollisimman ohuiksi viipaleiksi. Asettele viipaleet kauniisti tarjoiluvadille. Valuta päälle hieman kastiketta.
-
Hienonna lihan pinnalle kevätsipulia. Viimeistele seesaminsiemenillä, yrteillä, granaattiomenansiemenillä ja syötävillä kukilla. Tarjoa loppu kastike lihan kanssa erikseen.
Vinkki Voit halutessasi laittaa paistetun lihan pakastimeen noin tunniksi, jolloin se on helpompi leikata aivan ohuiksi viipaleiksi.