
Siinähän on lihapullat ja muusi – ainakin melkein! Pehmeä hummus on kuin mausteista muusia Lähi-idän tyyliin maustettujen pullien kera.
Hummus ja pistaasi-lammasjauhelihapullat
Ainekset
Työvaiheet
-
Hienonna minttu ja pähkinät hyvin hienoksi ja sekoita jauhelihan joukkoon. Pese sitruuna huolella ja raasta sen kuori sekaan. Lisää myös öljy ja mausteet. Sekoita tasaiseksi ja pyörittele pieniä pullia. Paista pannulla oliiviöljyssä kypsäksi.
-
Levitä hummus lautaselle. Nosta päälle lihapullia, tuoretta minttua, rouhittuja pistaasipähkinöitä, babypinaattia ja granaattiomenan siemeniä.
Itse tehty hummus
Ainekset
Työvaiheet
-
Valuta kikherneet mutta säästä liemi eli aqua faba.
-
Mittaa tehosekoittimeen muut ainekset.
-
Anna koneen käydä niin kauan, että seos on silkkistä pehmistä. Lisää lientä tarvittaessa. Hummus kiinteytyy kylmässä.