Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1777 reseptiä.
Linkitetty 79 keittokirjaan.
Ohje Anu Brask Kuva Tuomas Kolehmainen

Kiinalaiset ovat keksineet paperin, ruudin ja kompassin. Ei siis ole ihme, että kiinalaisittain valmistettuna jauhelihakastikekin muuttuu aivan uudenlaiseksi – ja entistä paremmaksi.

Annoksia
4 annosta
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Kiinalainen jauhelihakastike

Ainekset

400
g
jauhelihaa
2
valkosipulinkynttä
2
kevätsipulinvartta
1
ps (500 g)
maa-artisokkaa
1
ps (250 g)
vihreitä haricot- eli tarhapapuja
2
rkl
öljyä
3
dl
kanalientä
3
rkl
hoisin-kastiketta (esim. Spice Up)
3
rkl
soijakastiketta
2
tl
seesamiöljyä
1/2
tl
jauhettua neilikkaa
2
rkl
maissijauhoa
1
rkl
vettä

Työvaiheet

  1. Ota jauheliha huoneenlämpöön. Kuori ja hienonna valkosipulit, hienonna kevätsipulit. Kuori ja kuutioi maa-artisokat. Pilko pavut neljään osaan.
  2. Kuumenna öljy pannussa. Ruskista jauheliha. Lisää valkosipulit, sipulinvarret, maa-artisokkakuutiot ja pavut ja paista vielä 3 minuuttia. Lisää kanaliemi, hoisin -kastike, soijakastike ja seesamiöljy. Mausta neilikalla ja keitä kastiketta kasaan 8–10 minuuttia.
  3. Sekoita maissijauho pieneen vesitilkkaan. Kaada seos kastikkeen joukkoon samalla sekoittaen. Kiehauta. Tarjoa kastike riisin kanssa.

Vinkki Paahda koristeeksi 3 rkl seeseminsiemeniä kuivassa kuumassa pannussa.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1777 reseptiä.
Linkitetty 19 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Panu Pälviä

Kesäkurpitsa-broileripannu valmistuu yhdessä astiassa. Ainekset pannuun ja kansi päälle! Mehevä ruoka ei kaipaa lisukkeita.

Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Kesäkurpitsa-broileripannu

Ainekset

4
broilerin paistileikettä
1/2
tl
suolaa
1
sipuli
2
valkosipulinkynttä
2
(keltaista) kesäkurpitsaa
2
dl
riisiä
1
dl
valkoviiniä
3
dl
vettä
1/2
kanaliemikuutio
10
salvianlehteä
125
g
ranskankermaa
5
dl
babypinaattia
Lisäksi
1-2
rkl
voita

Työvaiheet

  1. Ota paistileikkeet huoneenlämpöön. Mausta ne suolalla.
  2. Hienonna sipuli ja valkosipulit. Leikkaa kesäkurpitsat paksuiksi viipaleiksi.
  3. Valmista ruoka syvässä kannellisessa paistinpannussa. Ruskista broilerit voissa pannussa ilman kantta. Lisää sipulit ja kesäkurpitsat. Paista pari minuuttia. Lisää riisi ja valkoviini ja anna viinin kiehahtaa. Lisää vesi, liemikuutio ja salvianlehdet. Laita kansi paikoilleen ja anna ruuan hautua miedolla lämmöllä noin 15 minuuttia tai kunnes riisi ja broileri on kypsää.
  4. Kun ruoka on valmis, lisää ranskankerma ja pinaatti. Kuumenna nopeasti mutta älä keitä enää. Tarjoa heti.

Kommentit (1)

Vierailija

Jos käyttää kuivattua salviaa paljonko kannattaa laittaa?

Ihan maidotonta meininkiä on lisännyt 9 reseptiä.
Linkitetty 7 keittokirjaan.
Kasvismakaronilaatikko - 100% vegeä
Kasvismakaronilaatikko - 100% vegeä

Tämä vie kielen mennessään! Mehevän ja maukkaan kasvismakaronilaatikon proteiinin lähteenä on suomalainen tomaatin makuinen nyhtökaura. Herkullisuutta lisää myös ihanat aurinkokuivatut tomaatit öljyssä. Pehmeäksi kuullotettu sipuli ja punainen paprika tuovat mahtavaa lisämakua.

Nyhtökauraa on helppo käyttää ruoanlaitossa. Tässä ohjeessa lisäät "nyhtiksen" suoraan pakkauksesta muiden ainesten joukkoon, se ei vaadi erillistä paistamista.

Reilu nippu tuoretta basilikaa ja mustat oliivit viimeistelevät koko komeuden. Tämä herkku sopii niin vegaaneille kuin muuten...

Annoksia
5-6
Vaikeustaso
Helppo

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1777 reseptiä.
Linkitetty 30 keittokirjaan.
OHJE Tommi Tervanen KUVA Tuomas Kolehmainen

Osso buco on Kotipizzan toimitusjohtaja Tommi Tervasen lapsuuden lempiruokaa. Hitaasti herkulliseksi hautuvassa pataruuassa on kiireettömyyden tuntu.  

Annoksia
4
Valmistusaika
6 t
Vaikeustaso
Kohtalainen

Osso buco Tommi Tervasen tapaan

Ainekset

1
kg
naudan potkaa
1
dl
vehnäjauhoja
2
tl
suolaa
1
tl
mustapippuria
1
tl
jauhettua savupaprikaa
4
rkl
voita
4
rkl
oliiviöljyä
2
paprikaa
2
porkkanaa
2
sipulia
2
valkosipulinkynttä
1
tlk
kokonaisia kuorittuja tomaatteja
1
rkl
ruokosokeria
2
rkl
riistafondia
1
dl
punaviiniä
noin 5
dl
vettä
( 1
tl
suolaa)
1/2
dl
hienonnettua rosmariinia
1/2
dl
hienonnettua oreganoa
Gremolata
3
valkosipulinkynttä
1
sitruunan kuori raastettuna
1
ruukku
lehtipersiljaa

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 150 asteeseen. Leikkaa viillot potkien reunoihin (jotta ne eivät käpristy kypsyessään). Sekoita mausteet jauhoihin ja pyörittele potkat maustetuissa jauhoissa. Mittaa puolet öljystä ja voista padan pohjalle. Ruskista potkat nopeasti ja siirrä sivuun.
  2. Paloittele paprikat, kuori ja paloittele porkkanat, sipulit ja valkosipulinkynnet. Lisää loput rasvat pataan ja kuumenna uudelleen. Kuullota kasviksia padassa noin 5 minuuttia. Lisää potkat, kuoritut tomaatit, sokeri, fondi ja viini sekä vettä niin paljon, että lihat peittyvät. Hauduta kannen alla noin 5 tuntia.
  3. Tarkista maku ja lisää suolaa tarvittaessa. Hienonna lopuksi yrtit päälle.
  4. Tee gremolata. Kuori ja raasta valkosipulit, raasta sitruunan kuori. Hienonna lehtipersilja. Sekoita ainekset keskenään. Tarjoa Osso Bucon (ja parmesaanirisoton) kanssa.

Kommentit (1)

Me Naiset on lisännyt 867 reseptiä.
Linkitetty 63 keittokirjaan.
Ohje Riikka Väliahde Kuva Tuomas Kolehmainen

Kana valmistuu kermaisessa siiderikylvyssä puolessa tunnissa. Omenasose antaa ruokaan sekä makeutta että pehmeyttä. 

Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Siiderikana

Ainekset

600
g
broilerin paistileikettä
2
sipulia
2
valkosipulinkynttä
2
rkl
öljyä
1
rkl
omenaviinietikkaa
1
dl
kuivaa omenasiideriä
2
dl
ruokakermaa
1
dl
makeuttamatonta omenasosetta
1
tl
suolaa
1
tl
mustapippuria
1
dl
lehtipersiljan lehtiä
5
timjamin oksaa

Työvaiheet

  1. Huuhtele paistileikkeet kylmällä vedelle. Kuivaa niiden pinnat ja leikkaa muutamaksi palaksi. Kuori ja hienonna sipulit ja valkosipulinkynnet.
  2. Kuumenna ruokalusikallinen öljyä paistinpannulla. Ruskista lihat hyvin. Madalla pannun lämpöä ja lisää loput öljystä. Kuulota sipuleita ja valkosipulia pannulla 5 minuuttia. Kaada pannulle etikka ja siideri. Anna kiehahtaa.
  3. Lisää ruokakerma ja omenasose. Sekoita. Mausta suolalla ja pippurilla. Anna porista sillä välin, kun hienonnat yrtit. Viimeistele yrteillä.

Vinkki! Makeuttamatonta omenasosetta saa kaupoista – tai voit tehdä sen itse.

Kommentit (0)