9:02 | 27.11.2012
Puolukkahillolla kiillotetut lihapullat
Itse tehdyt lihapullat ovat klassikkoherkku. Niiden kanssa tarjotaan tietysti puolukkahilloa.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
2 annosta
25 min
Helppo
Puolukkahillolla kiillotetut lihapullat
Ainesosat
1/2
dl
korppujauhoja
400
g
jauhelihaa
1
sipuli
1
valkosipulinkynsi
1
kananmuna
1
tl
suolaa
1/2
tl
valko- tai mustapippuria
Kastike
150
g
puolukkahilloa
1
dl
kana- tai kasvislientä
2
rkl
makeaa chilikastiketta
1
rkl
sitruunamehua
Vaiheet
- Laita korppujauhot turpoamaan desilitraan vettä. Kuori ja pilko sipuli ja valkosipuli hyvin pieniksi kuutioiksi. Jos haluat, voit pehmentää sipuleita kuumentamalla niitä hetken mikrossa öljytilkassa.
- Sekoita turvonneet korppujauhot, jauheliha, sipulihakkelukset, muna ja mausteet yhteen.
- Pyörittele taikinasta pieniä pullia kostutetuin käsin. Paista pullia pannulla 8–10 minuuttia. Kuumenna sillä aikaa kattilassa hillo, liemi, chilikastike ja sitruunamehu, sekoita tasaiseksi. Anna poreilla pari minuuttia.
- Kaada kastike lihapullille ja kypsennä vielä pari minuuttia. Tarjoa tagliatelle-pastan kanssa.[ruutu id="1322920"]