
Espanjalaisesta chorizomakkarasta ja intialaisen keittiön garam masala -mausteseoksesta valmistuu maukas tomaattikeitto pikana. Keiton maku pyöristyy kookosmaidolla. Voit korvata sen myös kaurakermalla. Kidneypavut antavat mukavasti proteiinia.
Papu-chorizokeitto
Ainekset
Työvaiheet
- Huuhtele kidneypavut lävikössä. Kuumenna kattilassa paseerattu tomaatti ja kookosmaito.
- Lisää kasvisfondi, limetinmehu, garam masala ja sokeri. Lisää joukkoon kidneypavut. Keitä keskilämmöllä 10 minuuttia.
- Viipaloi makkara tarvittaessa. Paista chorizot rapeiksi pannulla.
- Annostele keittoa keittolautasille. Lisää päälle chorizoa, raejuustoa ja hienonnettua yrttiä.
Vinkki! Voit myös hauduttaa keittoa 175-asteisessa uunissa, jolloin mausta tulee täyteläinen. Lisää 2–3 dl vettä, jotta keitto pysyy liemenä.
Mitä voisi laittaa papujen tilalle, kun ei voi syödä palkokasveja?
Oli sama ongelma, laitoin täysjyvä cappelli-pastaa. Tuli hyvää.
Tuo pastavinkki on oikein hyvä! Toinen vaihtoehto on vain jättää pavut pois, koska pohjana on hyvä tomaattikeitto, joka maistuu sellaisenaankin.