
Siskonmakkarat mehevöittävät pikaborssin. Klassikkokeitto syntyy sukkelasti, kun valmistat sen säilykepunajuurista ja raastetuista kasviksista.
Siskonmakkaraborssi
Ainekset
Työvaiheet
- Tee lihaliemi fondista tai kuutioista.
- Raasta kaali ja porkkanat karkeaksi raasteeksi tai suikaloi ne ohuiksi tikuiksi vihannesleikkurilla. Kuori ja hienonna sipuli. Paista kasviksia öljyssä kattilassa noin 5 minuuttia.
- Valuta etikkapunajuuret siivilässä kulhon päällä. Säästä lientä keiton maustamiseen.
- Lisää punajuuret, lihaliemi, timjaminoksat ja laakerinlehti kattilaan. Anna kypsyä kannen alla keskilämmöllä poristen noin 15 minuuttia.
- Tee kurkkusmetana keiton kiehuessa. Kuutioi kurkut ja yhdistä ne smetanan kanssa pienessä kulhossa. Lisää halutessasi hienonnettua lehtipersiljaa.
- Purista siskonmakkarat kuorestaan pieniksi palloiksi suoraan keittoon. Nosta lämpöä ja anna keiton kiehahtaa niin, että makkarat kypsyvät. Mausta keitto pippurilla ja etikkapunajuurien liemellä. Maista ja lisää tarvittaessa suolaa. Tarjoa kurkkusmetana keiton kanssa.