Italiassa keitto on usein väliruoka, primo, ennen pääruokaa. Mutta papusoppa riittää mainiosti ateriaksi rapean leivän kanssa.
Chorizo-papukeitto
Ainekset
Työvaiheet
- Kuori sipuli ja valkosipulinkynnet. Pese ja pilko paprikat. Kuori ja viipaloi porkkanat. Valuta ja huuhdo pavut.
- Kuumenna öljy kattilassa. Lisää kasvikset ja savupaprikajauhe. Kääntele kasviksia pari minuuttia öljyssä. Lisää vesi, kasvisliemikuutiot, laakerinlehdet, tomaattipyree ja pippuri. Hauduta keittoa 20 minuuttia.
- Viipaloi sillä välin makkarat. Paista viipaleita pannulla öljyssä noin 5 minuuttia. Huuhtele pinaatti.
- Lisää makkarat ja pinaatti keittoon juuri ennen tarjoilua. Maista ja lisää tarvittaessa suolaa.