Helsingin Sanomat on lisännyt 447 reseptiä.
Linkitetty 405 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Tuomas Kolehmainen

Tomaattinen jauhelihakeitto saa ruokaisuutta makaronista. Soppaan voi lisätä kasviksia oman maun mukaan, ja lisätä ne sipulien kanssa samaan aikaan kuullottumaan.

Jauheliha on etenkin monen lapsiperheen arjen pelastus. Siitä syntyy monet eri ruoat pienellä vaivalla. Tässä reseptissä yhdistetään jauheliha ja toinen arkiruoan kivijalka, makaroni, maukkaassa keitossa.

Helppoakin helpompi keitto syntyy yhdessä kattilassa tai korkeareunaisessa kasarissa. Ensin jauheliha ruskistetaan ja sipulit kuullotetaan, sen jälkeen pannulle lisätään tomaattimurska tai sileän koostumuksen ystävien paseerattu tomaatti sekä kanalientä. Näitä kiehutetaan ensin 5 minuuttia, jonka jälkeen lisätään makaronit.

Tässä vaiheessa keittoon voi lisätä myös nopeasti kypsyviä kasviksia, kuten kesäkurpitsaa tai paprikaa.

Makaronit ja kasvikset kypsyvät noin 10 minuutissa, jonka jälkeen keiton maku pyöristetään tuorejuustolla tai kermalla sekä raastetulla juustolla.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4–5
Valmistusaika
10 min + 20 min
Vaikeustaso
Helppo

Jauheliha-makaronikeitto

Ainekset

1
sipuli
2
valkosipulinkynttä
300
g
jauhelihaa
1
rkl
rypsiöljyä
1
tl
suolaa
½
tl
mustapippuria myllystä
2
tl
kuivattua oreganoa
1
tl
paprikajauhetta
1
prk (400 g)
tomaattimurskaa tai paseerattua tomaattia
noin 1
l
kana- tai kasvislientä
4
dl (noin 220 g)
makaronia
100
g
maustamatonta tuorejuustoa
4
rkl
raastettua parmesaania
viimeistelyyn basilikaa, raastettua parmesaania

Työvaiheet

  1. Kuori ja hienonna sipulit. Kuullota ne jauhelihan kanssa öljyssä kattilassa kypsäksi. Mausta suolalla, pippurilla, oreganolla ja paprikalla.
  2. Kaada joukkoon tomaattimurska ja kanaliemi. Kiehauta seos ja anna porista keskilämmöllä noin 5 minuuttia. Lisää kattilaan makaronit ja keitä noin 10 minuuttia, kunnes ne ovat kypsiä.
  3. Sekoita joukkoon tuorejuusto ja parmesaani. Viimeistele halutessasi tuoreella basilikalla ja parmesaaniraasteella.

Vinkki: Korvaa tuorejuusto halutessasi ranskankermalla tai lorauksella kermaa. Voit lisätä keittoon kasviksia. Esimerkiksi porkkana, kesäkurpitsa ja paprika sopivat hyvin makuun.

Yhdessä annoksessa (jos 4 annosta) 451 kcal, rasvaa 18 g (tyydyttynyt 7,6 g), proteiinia 27,2 g, hiilihydraattia 42 g. Laskettu tuorejuustolla, jossa rasvaa 14 %.

Kommentit (6)

Vierailija

Juuri söin tuon tapasta, mutta kauramakaroneilla, Myllyn Paras kauramakaroni on halpaa ja terveellistä, makukin parempi kuin vehnämakaroneissa. Näyttäkääs mallia ja alkakaa tehdä kauramakaronireseptejä, vehnämakaronit ovat mennyttä aikaa :D

Vierailija

Tosin minulla ei ollut keitossa lihaa vaan merilevää.

Vierailija

No minäpä tein pilkulleen ohjeen mukaan ja tuli oikein maukasta. Teen joskus uudestaankin!

Vierailija

"Näyttäkääs mallia ja alkakaa tehdä kauramakaronireseptejä, vehnämakaronit ovat mennyttä aikaa :D"

Missä tuossa sanottiin että on pakko käyttää vehnämakaronia? Joku voi varmaan alkaa kirjoittaa niitä "kauramakaronireseptejä" heti kun kauramakaronivalmistaja ryhtyy sponsoroimaan "ruokalaa". Muutoin saa käyttää ihan omaa järkeä.

Vierailija

Kauramakaronia ja merilevää. Ovat nuo trollit hauskoja :)))

Vierailija

Nykyään kun pystyy kommentoimaan internetissä mitä vaan ja etenkin nimettömänä niin mielensä pahoittamisen määrä on loputon. Kai nyt ihan maalaisjärkeä voi käyttää jos haluaa vaihtaa jonkun ainesosan toiseen. Älkää ihmiset olko noin avuttomia kuin annatte ymmärtää.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
ET-lehti on lisännyt 335 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Ninna Lindström
Napakat sydänsalaatit voi paistaa paistetun lohen kaveriksi nopeasti pannulla, jolloin ne säilyvät mukavan rapeina. Raikkaassa kastikkeessa on linssien ansiosta myös proteiinia.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Lämmin sydänsalaatti ja linssikastike

Ainekset

2
pss (á 200 g)
sydänsalaattia
2
rkl
oliiviöljyä
¼
tl
suolaa
KASTIKE
1
prk (n. 380 g)
käyttövalmiita vihreitä linssejä
½
ruukkua lehtipersiljaa
4
rkl
oliiviöljyä
2
rkl
valkoviinietikkaa
1
tl
sinappia
½
tl
suolaa
(tilkka vettä)

Työvaiheet

  1. Aloita kastikkeesta. Valuta linssit siivilässä. Hienonna persilja. Laita linssit ja yrtit sauvasekoittimen kulhoon. Lisää loput kastikkeen ainekset ja soseuta tasaiseksi. Jos kastike on paksua, lisää tilkka vettä.

  2. Halkaise sydänsalaatit pitkittäin. Sivele pintaan öljyä. Laita salaatit leikkuupinta alaspäin pannulle tai grilliparilalle. Paista noin 5 minuuttia.

  3. Nosta paahdetut salaattilohkot lautaselle ja lusikoi päälle kastiketta. Tarjoile heti.

VINKKI! Salaatin päälle sopivat myös paistetut leipäkuutiot, paahdetut pähkinät tai tuoreet herneet.

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3411 reseptiä.
Linkitetty 1 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Ninna Lindström

Täyteläisen tomaattinen sydänsimpukkakeitto saa makunsa chilistä ja valkosipulista arrabbiata-pastan tapaan. Tarjoa keiton seurana hyvää leipää, jolla voit pyyhkäistä lautaselta viimeisetkin pisarat.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min + simpukoiden liotus 30 min + kypsennys 10 min
Vaikeustaso
Helppo

Sydänsimpukkakeitto arrabbiata

Ainekset

500
g
sydänsimpukoita
3
valkosipulinkynttä
1
tl
kuivattuja chilihiutaleita
1
rkl
tomaattipyreetä
2
rkl
oliiviöljyä
3
oreganon oksaa
3
dl
valkoviiniä
1
prk (400 g)
tomaattimurskaa
1
tl
sokeria
n.1
dl
vettä
2
dl
kuohukermaa
n. ½
tl
suolaa
LISÄKSI
4
tomaattia
2
rkl
laadukasta oliiviöljyä

Työvaiheet

  1. Huuhtele simpukat juoksevan veden alla ja anna levätä sen jälkeen kylmässä vedessä puolisen tuntia. Heitä rikkinäiset ja sulkeutumattomat simpukat pois.

  2. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Kypsennä valkosipulia, chiliä ja tomaattipyreetä oliiviöljyssä kattilassa 2-3 minuuttia. Lisää oregano ja valkoviini. Kuumenna kiehuvaksi. Nostele simpukat kylmästä vedestä kattilaan, laita kansi päälle ja kypsennä täydellä teholla 2 minuuttia.

  3. Kaada simpukoiden keitinliemi siivilän läpi puhtaaseen kattilaan. Lisää joukkoon tomaatttimurska ja sokeri. Huuhtele purkki vedellä ja lisää vesi kattilaan. Kuumenna keitto kiehuvaksi ja anna sen hautua keskilämmöllä noin 10 minuuttia.

  4. Kalttaa keiton pinnalle tulevat tomaatit. Tee tomaatin pintaan kevyet ristiviillot ja kasta tomaatit yksi kerrallaan kiehuvaan veteen noin 10 sekunniksi. Kuori tomaatit ja poista siemenkota. Leikkaa tomaatin liha pieniksi kuutioiksi.

  5. Lisää kerma keittoon ja kuumenna kiehuvaksi. Siirrä kattila syrjään liedeltä ja soseuta keitto kuohkeaksi sauvasekoittimella. Maista ja lisää suolaa tarvittava määrä.

  6. Annostele keitto lautasille ja lusikoi tomaattikuutiot päälle. Viimeistele oliiviöljyllä ja tarjoa keitettyjen simpukoiden kanssa.

Vinkki Simpukoiden syöminen on hauskaa puuhaa, ja suositus onkin laittaa kaunottaret tarjolle omaan kulhoonsa kuoresta syötäväksi. Vaihtoehtoisesti simpukanlihan voi napata valmiiksi pois kuorista ja annostella keiton pinnalle yhdessä tomaattikuutioiden kanssa.

Kodin Kuvalehti on lisännyt 1189 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
OHJE Christina Aaltio KUVA Panu Pälviä
Tarjoa rapeat kukkakaalit hummuspediltä ja dippaa niitä matkalla haukattavaksi.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Seesamikukkakaali

Ainekset

1
pkt (300 g)
tofua, esim. Jalotofu Kylmäsavu tai Aasia
1
kukkakaali
dl
bbq-kastiketta
½
tl
savupaprikajauhetta
½
tl
suolaa
1
dl
seesaminsiemeniä
Lisäksi
1
rkl
(seesami)öljyä
1
prk
hummusta

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Taputtele tofu kuivaksi talouspaperilla. Leikkaa tofu pitkittäin kolmeksi siivuksi. Taittele talouspaperi tofupalojen päälle. Aseta leikkuulauta päälle painoksi 10 minuutiksi.
  2. Irrota kukkakaali pieniksi nupuiksi ja pilko ulkolehdet. Laita kukkakaalit ja lehdet kulhoon.
  3. Sekoita bbq-kastikkeeseen savupaprika ja suola. Pyöräytä kastike ja seesaminsiemenet kukkakaalin joukkoon.
  4. Levitä kukkakaalit leivinpaperille uunipellille. Paista rapean kypsäksi noin 10 minuuttia.
  5. Kuivaa ja kuutioi tofu. Paista tofu pannulla rapeaksi. Sipaise tofupaloille seesamiöljyä.
  6. Kuumenna uunin grillivastus. Lisää tofupalat kukkakaalien joukkoon ja grillaa 5 minuuttia.
  7. Tarjoa valmiin hummuksen kanssa.
Kodin Kuvalehti on lisännyt 1189 reseptiä.
Linkitetty 16 keittokirjaan.
OHJE Emilia Kolari KUVA Ninna Lindström
Kun mietit, mitä tehdä eilen keitetyistä uusista perunoista, oikea vastaus on perunatortilla eli espanjalainen uunimunakas.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
16 palaa
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Uunimunakas pellillä

Ainekset

1
kg
keitettyjä varhaisperunoita
2
kesäsipulia varsineen
2
rkl
öljyä
½
tl
suolaa
Päälle
10
munaa
200
g
turkkilaista jugurttia
1
tl
suolaa
½
tl
mustapippuria myllystä
1
rkl
kapriksia
1
ruukku lehtipersiljaa
Pinnalle
sipulinvarsia ja lehtipersiljaa

Työvaiheet

  1. Leikkaa keitetyt perunat paksuiksi viipaleiksi. Huuhdo ja leikkaa sipulit renkaiksi. Hienonna varret.
  2. Levitä perunat ja sipulit varsia lukuunottamatta leivinpaperin päälle reunalliselle uunipellille. Sivele öljyllä ja ripottele päälle suolaa. Paahda 225-asteisessa uunissa 10 minuuttia.
  3. Riko munat kulhoon. Vatkaa joukkoon jugurtti, suola ja pippuri.
  4. Hienonna lehtipersilja ja ripottele paahtuneiden perunoiden päälle. Lisää sipulinvarret ja kaprikset. Kaada päälle munakasseos. Jatka kypsentämistä 200-asteisen uunin keskitasolla noin 20 minuuttia.
  5. Viimeistele hienonnetuilla sipulinvarsilla ja lehtipersiljalla.