Maukkaan jauhelihakeiton salaisuudet? Maustepippurit, rosmariini ja hyvin ruskistettu jauheliha. Valmiiden keittokasvisten ansiosta soppa on pöydässä puolessa tunnissa.
Jauhelihakeitto
Ainekset
Työvaiheet
- Ota jauheliha huoneenlämpöön puoli tuntia ennen paistamista.
- Silppua sipuli. Kuullota sipuli soppakattilassa rypsiöljyssä. Lisää joukkoon paprikajauhe ja jauheliha. Ruskista jauheliha mehevän mureaksi. Lisää joukkoon vesi ja liemikuutiot.
- Kuumenna kiehuvaksi. Lisää joukkoon kohmeiset pakastekasvikset, tomaattipyree, maustepippurit ja rosmariini. Hauduta keittoa 20 minuuttia.
- Maista ja lisää suolaa tarvittaessa. Viimeistele keitto silputulla persiljalla.
Tomaattipyreen maku paranee huomattavasti ja syvenee kun sitä kuullotetaan ennen keittoon laittamista. Muuten siinä on "raaka" maku joka hyvinkin voi tuntua teolliselta. Tämä koskee kaikkea ruoanlaittoa johon tulee tomaattipyreetä.
Purjo ja juuriselleri samoin porkkana puuttuivat ohjeesta
Kahden lihaliemikuution jälkeen varmaankaan ei tarvitse lisätä suolaa?