
Poronlihaa on keitossa ikään kuin mausteena, jolloin kasvikset saavat paistatella pääroolissa.Nappaa keiton kaveriksi pari viipaletta täysjyväleipää hiilihydraattien tarvetta täydentämään. Saat keitosta vegaanisen korvaamalla poron paistetulla Härkis-härkäpapuvalmisteella.
Kahden kaalin porokeitto
Ainekset
Työvaiheet
-
Laita kattilaan liha, vesi ja suola. Keitä hiljalleen noin 15 minuuttia. Kuori liemen pinnalle syntyvä vaahto reikäkauhalla pois.
-
Kuori ja leikkaa juurekset pieniksi kuutioiksi. Hienonna purjo. Lisää kasvikset kattilaan yhdessä pippureiden ja laakerinlehden kanssa. Jatka keittämistä toiset 15 minuuttia.
-
Poista lehtikaalista kova keskiruoti ja leikkaa kaalinlehdet suikaleiksi. Lisää molemmat kaalit keittoon ja keitä vielä noin 5 minuuttia. Lehtikaali saa jäädä napakan tuntuiseksi.
-
Hienonna valmiin keiton pinnalle runsaasti persiljaa. Tarkista suola.