Soppa365 on lisännyt 279 reseptiä.
Linkitetty 141 keittokirjaan.
Ohje: Kaisa Nieminen Kuva: Anna Huovinen

Rehti ja tuhti makkarakeitto tehdään tällä kertaa maukkaasta chorizosta. Kikherneet tuovat maalaistyyppiseen soppaan ruokaisuutta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Lehtikaali-makkarakeitto

Ainekset

280
g
grillichorizomakkaraa
1
sipuli
1
porkkana
1
varsisellerin varsi
1 1/2
rkl
oliiviöljyä
1
tl
kuivattua rosmariinia
2
valkosipulinkynttä
1
rkl
tomaattisosetta
1
l
kasvislientä
1
tlk
keitettyjä kikherneitä
1 1/2
tl
valkoviinietikkaa
1
l
lehtikaalia
suolaa
pippuria
(raastettua parmesaania)

Työvaiheet

  1. Hienonna sipuli. Kuori ja kuutioi porkkana. Viipaloi selleri.
  2. Kuumenna öljy kattilassa ja lisää sipuli, porkkana, selleri ja rosmariini. Kuullota 5 minuutia.
  3. Hienonna valkosipuli kattilaan. Lisää tomaattisose, kasvisliemi, kikherneet ja etikka. Paloittele lehtikaali joukkoon. Keitä 15 minuuttia.
  4. Ruskista makkarat paistinpannussa öljyssä. Leikkaa ne viipaleiksi ja lisää keittoon. Kuumenna ja mausta varovasti suolalla ja pippurilla, sillä makkarat ovat mausteisia. Raasta halutessasi päälle parmesaania.

Kommentit (1)

Kosmic
Seuraa 
Liittynyt10.2.2015

Itse lisäsin liemeen kookosmaitoa niin choritson maku pehmeni.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Me Naiset on lisännyt 1359 reseptiä.
Linkitetty 23 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Piia Arnould

Täyteläisen kermaista, mutta vegaanista. Tässä supervuoassa loistavat lehtikaali ja puolukka.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
40 min + pähkinöiden liotus 1 t
Vaikeustaso
Helppo

Vegaaninen lehtikaalivuoka

Ainekset

1
ps (80 g)
cashew-pähkinöitä
dl
kasvikermaa
2 + 2
rkl
oliiviöljyä
1
ps (150 g)
lehtikaalia
1
(300 g)
purjo
4
rkl
tuoretta rosmariinia
4
rkl
kuivattua nokkosta
2
rkl
siirappia
1
tl
suolaa
4
dl
puolukoita

Työvaiheet

  1. Ota muutama pähkinä pussista sivuun ja laita loput pähkinät ja kerma kulhoon. Anna liota vähintään 1 tunti. Lisää 2 rkl öljyä ja soseuta.

  2. Huuhtele nokkoset ja laita ne kiehuvaan veteen 1–2 minuutiksi. Siivilöi ja huuhtele.

  3. Hienonna kaalit. Halkaise, huuhtele ja suikaloi purjo. Kuumenna 2 rkl öljyä isolla pannulla. Paista kaalia ja purjoa 5 minuuttia. Sekoita joukkoon hienonnettu rosmariini ja nokkonen, siirappi ja suola.

  4. Laita kaalipaistos vuokaan, kaada joukkoon kermaseos, lisää puolukat ja sekoita. Laita loput pähkinät pinnalle. Paista vuokaa 180-asteissa uunissa noin 30 minuuttia.

Kommentit (0)

Helsingin Sanomat on lisännyt 272 reseptiä.
Linkitetty 53 keittokirjaan.
OHJE Suvi Rüster KUVA Tuomas Kolehmainen

Sulatettu voi, pieni loraus tryffeliöljyä ja rosmariini yhdistyvät paahtuneen perunan kanssa täydellisesti. Mäiskypotut voi valmistaa myös tähteeksi jääneistä perunoista.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
45 min
Vaikeustaso
Helppo

Tryffeli-mäiskypotut

Ainekset

8
isohkoa perunaa, yleislajike
50
g
sulatettua voita
1
rkl
tryffeliöljyä
1
rkl
hienonnettua rosmariinia
sormisuolaa

Työvaiheet

  1. Pese perunat huolellisesti ja keitä kypsiksi. Perunan rakenne saa jäädä mieluummin hieman liian napakaksi kuin kypsyä hajoavaksi. Kaada vesi perunoista ja nosta perunat leivinpaperin päälle uunipellille. (Voit käyttää myös tähteeksi jääneitä keitettyjä perunoita.)
  2. Litistä perunoiden rakenne rikki varovasti perunasurvimella tai vaikka mittakannun pohjalla painamalla niin, että peruna jää vielä kokonaiseksi.

  3. Kuumenna uuni 225-asteiseksi.

  4. Sekoita sulatettu voi, tryffeliöljy ja hienonnettu rosmariini keskenään. Valele voiseosta perunoiden päälle. Ripottele pinnalle sormisuolaa maun mukaan.

  5. Paista perunoita uunin ylätasolla 15–20 minuuttia, kunnes perunoiden pinta on ruskistunut rapeaksi.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1359 reseptiä.
Linkitetty 81 keittokirjaan.
Ohje Krista Kupariharju Kuva Panu Pälviä

Kermainen ja täyteläinen stroganoff kestää reipastakin maustamista. Kokeile! Tämä versio klassisesta lihapadasta on täynnä makua.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
3 t
Vaikeustaso
Helppo

Mausteinen smetana-lihapata

Ainekset

700
g
naudan sisäpaistia
2
salottisipulia
3
valkosipulinkynttä
50
g
voita
3⁄4
tl
suolaa
½
rkl
mustapippuria
2
tl
kuivattua basilikaa
2
tl
kuivattua rosmariinia
2
tl
kuivattua oreganoa
3
rkl
vehnäjauhoja
4
dl
lihalientä
½
sitruunan mehu
3
rkl
tomaattipyreetä
1
rkl
täysjyväsinappia
1
rkl
soijakastiketta
1
tl
currya
2
maustekurkkua
2
prk (250 g)
smetanaa
1
ruukku tuoretta persiljaa
Lisäksi
mauste- (tai suola-) kurkkuja ja keitettyä perunaa (sekä salaattia)

Työvaiheet

  1. Ota liha huoneenlämpöön noin tuntia ennen paistamista. Poista lihasta mahdolliset kalvot ja paloittele nopan kokoisiksi kuutioiksi.

  2. Kuori ja hienonna sipulit ja valkosipulinkynnet. Kuumenna voi padassa ja kuullota sipulit hitaasti kullankeltaisiksi.

  3. Lisää lihakuutiot joukkoon ja lisää lämpöä. Ruskista lihapalat sekoitellen.

  4. Lisää mausteet ja kuivayrtit ja jatka paistamista vielä hetken. Pyörittele vehnäjauhot huolella joukkoon. Lisää lihaliemi, sitruunan mehu, tomaattipyree, sinappi, soijakastike ja curry ja sekoita.

  5. Kuutioi joukkoon maustekurkut. Anna hautua kannen alla reilut 2 tuntia, kunnes liha on mureaa. Sekoita joukkoon smetana. Tarjoa perunoiden ja suola- tai maustekurkkujen sekä salaatin kanssa.

Kommentit (0)

Helsingin Sanomat on lisännyt 272 reseptiä.
Linkitetty 48 keittokirjaan.
OHJE Suvi Rüster KUVA Tuomas Kolehmainen

Mascarponejuusto antaa muusille ihanan kermaisen maun ja notkean rakenteen. Makua täydentävät joukkoon raastettu pähkinäinen pecorinojuusto ja ripaus sitruunankuorta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Rouhea peruna-mascarponemuusi

Ainekset

1
kg
perunoita, yleisperunaa tai jauhoista lajiketta
1
prk (250 g)
mascarponea
50
g
voita
1
dl
raastettua pecorinoa tai gruyèreä
1
sitruunan raastettu kuori
ripaus suolaa maun mukaan

Työvaiheet

  1. Kuori perunat, leikkaa lohkoiksi ja keitä suolalla maustetussa vedessä perunoiden koosta riippuen noin 20 minuuttia.

  2. Kaada vesi pois perunoiden joukosta. Lisää mascarpone ja voi. Painele perunasurvimella kevyesti niin, että perunat soseutuvat. Älä painele liikaa, joukkoon saa jäädä kunnolla sattumia.

  3. Raasta pecorino ja hyvin pestyn sitruunan kuori, ja sekoita kauhalla perunamuusin joukkoon. Maista ja mausta tarvittaessa suolalla. Viimeistele vielä halutessasi sulatetulla voilla.

Kommentit (0)