Ihanan sakea ja tuhti makkarakeitto saa ruokaisuutensa linsseistä. Mausta keitto ranskalaiseen tapaan yrttikimpulla, jonka voit napata keitosta pois ennen tarjoamista
Linssi-makkarakeitto
Ainesosat
Vaiheet
-
Kuorit tomaatit terävällä kuorimaveitsellä. Pilko tomaatit. Viipaloi porkkanat. Kuori ja hienonna valkosipulit ja sipuli. Leikkaa makkarat suupaloiksi. Huuhtele linssit siivilässä.
-
Kuumenna öljy isossa kattilassa. Kuullota sipulia, valkosipulia ja porkkanoita hetki kuumassa öljyssä. Lisää kattilaan makkarapalat ja ruskista. Lisää tomaatit ja paista vielä niin, että tomaattipalat alkavat pehmentyä.
-
Kaada vesi kattilaan ja lisää linssit. Kuumenna kiehuvaksi.
-
Sido yrtit elintarvikekäyttöön sopivalla narulla nipuksi ja laita yrttinippu kattilaan sopan keittämisen ajaksi.
-
Anna keiton kiehua miedolla lämmöllä kannen alla 25–30 minuuttia niin, että linssit kypsyvät pehmeiksi. Mausta keitto lusikallisella etikkaa ja lisää sokeria, suolaa ja pippuria.