Ihanan sakea ja tuhti makkarakeitto saa ruokaisuutensa linsseistä. Mausta keitto ranskalaiseen tapaan yrttikimpulla, jonka voit napata keitosta pois ennen tarjoamista
Linssi-makkarakeitto
Ainekset
Työvaiheet
-
Kuorit tomaatit terävällä kuorimaveitsellä. Pilko tomaatit. Viipaloi porkkanat. Kuori ja hienonna valkosipulit ja sipuli. Leikkaa makkarat suupaloiksi. Huuhtele linssit siivilässä.
-
Kuumenna öljy isossa kattilassa. Kuullota sipulia, valkosipulia ja porkkanoita hetki kuumassa öljyssä. Lisää kattilaan makkarapalat ja ruskista. Lisää tomaatit ja paista vielä niin, että tomaattipalat alkavat pehmentyä.
-
Kaada vesi kattilaan ja lisää linssit. Kuumenna kiehuvaksi.
-
Sido yrtit elintarvikekäyttöön sopivalla narulla nipuksi ja laita yrttinippu kattilaan sopan keittämisen ajaksi.
-
Anna keiton kiehua miedolla lämmöllä kannen alla 25–30 minuuttia niin, että linssit kypsyvät pehmeiksi. Mausta keitto lusikallisella etikkaa ja lisää sokeria, suolaa ja pippuria.
Maukas keitto! Osan yrteistä käytin kuivattuna mitä kaapissa oli ennestään, unohdin laakerinlehdet, mutta lisäsin Urtekramin italialaista maustesekoitusta. Makkaran osalta suosittelisin tuplaamaan määrän, muuten olisi tullut harmittavan vähän suhteessa kaikkeen muuhun. Olen ehkä tottunut perinteisempään makkarakeittoon, olisin saattanut myös lisätä jotain kiinteää, esim. perunaa mukaan. Mutta siitä huolimatta söin koko kattilallisen.
Aivan älyttömän hyvää. Raakamakkaravalikoima on tullut tutuksi kun vaihtaa joka kerta eri makkaraan. Tuliset käy tähän paremmin kuin hyvin. Mieheni on perinteisen makkarakeiton ystävä, mutta ihastui tähän linssiversioon! Kokeilkaa ihmeessä!
Linssejä on monenlaisia ja maultaan erilaisia. Olisi mukava jos ohjeessa lukisi mitä linssejä on käytetty.