Me Naiset on lisännyt 821 reseptiä.
Linkitetty 30 keittokirjaan.
OHJE Robert von Bell KUVA Tuomas Kolehmainen

Ramen ei ole suotta trendikeitto. Pikaversio siitä syntyy kotona vain puolessa tunnissa. Maukasta!

Annoksia
4
Valmistusaika
30
Vaikeustaso
Kohtalainen

Pikaramen

Ainekset

Liemi
1
peukalon kokoinen pala
inkivääriä
1/2
keltasipuli
1
valkosipulinkynsi
100
g
siitakesieniä
1
rkl
öljyä
1
l
lihalientä
(possunkyljen nahka)
1
rkl
soijaa
1
rkl
miriniä eli riisiviinietikkaa (esim. Yutaka)
Lisäksi
4
kananmunaa
200
g
sobanuudeleita tai munanuudeleita
200
g
savustettua ylikypsää possunkylkeä tai pekonia
1
pnt
kevätsipulia
1
ruukku
korianteria
1
prk (285g)
maissia
1
levy
norimerilevää
4
tl
seesamiöljyä

Työvaiheet

1. Kuori inkivääri ja sipulit. Pilko ne ja siitakesienet paloiksi, muodolla ei ole väliä. Kuullota palat öljyssä kattilassa. Lisää joukkoon lihaliemi. Jos käytät possunkylkeä, leikkaa palasta nahka ja lisää nahka liemeen. Hauduta lientä 10 minuuttia. Siivilöi liemi. Mausta soijalla ja mirinillä.

2. Keitä kananmunat koviksi 8 minuuttia. Nosta munat kylmään veteen.

3. Keitä nuudelit kypsiksi kiehuvassa vedessä (sobanuudeleita 3 minuuttia, munanuudeleita noin 2 minuuttia). Valuta ja huuhtele kylmällä vedellä.

4. Leikkaa possunkylki tai pekoni ohuiksi viipaleiksi ja paahda palat nopeasti pannulla rapeiksi. Leikkaa kevätsipuli renkaiksi ja silppua korianteri. Valuta ja huuhtele maissi. Kuori ja halkaise munat.

5. Annostele keitto. Laita nuudelit ja maissia neljän kulhon pohjalle. Kaada päälle kuuma liemi. Nosta joukkoon kananmunat, kevätsipuli ja korianteri. Viimeistele annokset murretulla merilevällä ja seesamiöljyllä.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1559 reseptiä.
Linkitetty 14 keittokirjaan.
Ohje Anu Brask Kuva Anna Huovinen

Puolen tunnin risotto onnistuu arkenakin. Maku otetaan loppusyksyn parhaista sesonkituotteista, maa-artisokasta ja suppilovahverosta. Maa-artisokkakuutiot tuovat silkkisen pehmeään risottoon mukavaa purutuntumaa.

Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Maa-artisokka-suppilovahverorisotto

Ainekset

300
g
maa-artisokkaa
1
salottisipuli
1
l
suppilovahveroita
2
rkl
öljyä
dl
risottoriisiä
2
dl
valkoviiniä
8
dl
kasvislientä
50
g
parmesaania
50
g
voita
½
tl
roseepippuria
1
ruukku lehtipersiljaa

Työvaiheet

  1. Pese ja kuori maa-artisokat. Leikkaa ne pieniksi kuutioiksi. Kuori ja kuutioi sipuli. Puhdista ja pilko sienet.
  2. Kuumenna öljy paksupohjaisessa kattilassa. Paista maa-artisokkaa, sipulia ja sieniä 5 minuuttia. Lisää riisit ja kuullota hetki. Kaada viini kattilaan ja kiehauta. Sekoita riisiin kasvislientä kauhallinen kerrallaan. Anna nesteen imeytyä ennen kuin lisäät uuden kauhallisen lientä. Kypsennä risottoa yhteensä noin 20 minuuttia, kunnes koko nestemäärä on käytetty ja riisi kypsynyt.
  3. Raasta parmesaani. Sekoita voi ja juusto risottoon. Mausta roseepippurilla ja hienonnetulla persiljalla.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 821 reseptiä.
Linkitetty 58 keittokirjaan.

Lihaa haudutetaan yön yli uunissa, jolloin se on juuri sopivasti valmiina brunssipöytään. Tämä resepti toimii niin naudanlihalle kuin karitsallekin.

Annoksia
6
Valmistusaika
30 min + yön yli
Vaikeustaso
Helppo

Yön yli muhinut liha

Ainekset

n. 1
kg
luullista naudanlihaa, esim. lapa, rinta, kylki, etuselkä
2
tl
suolaa
1
rkl
kokonaisia mustapippureita
4
tähtianista
3
laakerinlehteä
2
kanelitankoa
4
rosmariinioksaa
1
plo (0,75 l)
valkoviiniä
vettä

Työvaiheet

  1. Nosta liha pataan. Lisää mausteet ja kaada viini joukkoon. Jos liha ei peity nesteeseen, lisää vettä. Laita kansi päälle. Hauduta yön yli uunissa 100 asteessa.
  2. Nosta kypsä liha lautaselle, poista luu. Siivilöi liemestä mausteet pois. Keitä lientä kattilassa, kunnes sitä on jäljellä noin 2 dl. Revi liha kahdella haarukalla hienoksi. Sekoita valmis liemi joukkoon. Lisää suolaa tarvittaessa.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1559 reseptiä.
Linkitetty 12 keittokirjaan.
Ohje Anu Brask Kuva Anna Huovinen

Paahtuneet kaalit saivat kaverikseen pehmeää vuohenjuustoa ja sieniä. Makuyhdistelmä on suorastaan hämmästyttävän maukas!

Annoksia
4
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Helppo

Ruusukaali-vuohenjuustopasta

Ainekset

400
g
spagettia
1
pss (400 g)
ruusukaaleja
1
rs (200 g)
herkkusieniä tai esikäsiteltyjä metsäsieniä
4
valkosipulinkynttä
2
rkl
voita
dl
balsamiviinietikkaa
2
rkl
hunajaa
½
tl
chilihiutaleita
1
tl
suolaa
1
pkt (200 g)
pehmeää vuohenjuustoa

Työvaiheet

  1. Laita pasta kiehumaan pakkauksen ohjeen mukaan.
  2. Pastan kiehuessa halkaise ruusukaalit, viipaloi sienet ja kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Sulata voi pannussa ja paista ruusukaalia ja sieniä 5 minuuttia kovalla lämmöllä. Lisää valkosipulit ja paista vielä puoli minuuttia. Varo polttamasta valkosipulia. Ota 2 dl pastan keitinvettä talteen, valuta pasta ja kaada se takaisin kattilaan. Lisää ruusukaalipaistos pastan joukkoon ja laita pannu takaisin levylle.
  3. Kaada etikka pannuun, lisää hunaja ja chili. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä kasaan 5 minuuttia, kunnes etikkaa on jäljellä noin kolmannes. Kaada kastike pastan joukkoon ja sekoita niin, että pasta on kauttaaltaan kastikkeen peitossa. Jos kastike tuntuu liian paksulta, lisää pastan keitinvettä. Mausta suolalla.
  4. Jaa pasta-annokset lautasille ja murenna vuohenjuustoa päälle.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 821 reseptiä.
Linkitetty 39 keittokirjaan.
Ohje Riikka Väliahde Kuva Tuomas Kolehmainen

Taivaalliseen punajuuripastaan tarvitset vain 5 raaka-ainetta ja 20 minuuttia.

Annoksia
4
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Punajuuri-gorgonzolapasta

Ainekset

4
punajuurta
1
rkl
öljyä
2
rkl
balsamicoa
150
g
gorgonzola-sinihomejuustoa
400
g
pastaa
Koristeluun
50
g
gorgonzola-sinihomejuustoa

Työvaiheet

 

  1. Laita pastavesi kiehumaan isoon kattilaan.
  2. Leikkaa punajuurista kannat. Kuori punajuuret, ja raasta ne hienoksi raasteeksi.
  3. Kuumenna öljy paistinpannussa. Lisää punajuuriraaste ja kuullota sitä 5 minuuttia. Lisää balsamico ja laske levyn lämpötilaa.
  4. Suolaa pastavesi, ja laita pasta kiehumaan.
  5. Murenna juusto pannulle. Sekoita. Nosta kypsä pasta pannulle. Anna sen kiehua hetki kastikkeessa. Jaa lautasille. Viimeistele juustolla.

Kommentit (0)