Kotoisia makuja pullisteleva hotpot saa ruokaisuutta possupyöryköistä.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
4
30 min
Helppo
Possuhotpot
Ainesosat
1
l
lihalientä
3
rkl
tomaattipyreetä
3
rkl
timjamia tai oreganoa hienonnettuna
1
laakerinlehti
½
tl
kanelia
Possupyörykät
200
g
porsaanjauhelihaa
1
keltuainen
1
tl
kuivattua rosmariinia
½
tl
suolaa
Kulhoon
2
porkkanaa
1
pieni (150 g)
palsternakka
200
g
punakaalia
½
dl
paahdettua sipulia
Vaiheet
- Valmista ensin possupyörykkätaikina. Sekoita kulhossa porsaanjauheliha, keltuainen, rosmariini ja suola. Vaivaa nyrkillä, kunnes taikina on kiinteää ja tasaista. Pyörittele leivinpaperin päälle pieniä peukalonpään kokoisia pyöryköitä vedellä kostutetuin käsin.
- Mittaa kattilaan lihaliemi, tomaattipyree, hienonnettu timjami tai oregano, laakerinlehti ja kaneli. Kiehauta, ja keitä 5 minuuttia niin, että seos hiljalleen porisee. Nosta liemen joukkoon possupyörykät ja jatka keittämistä vielä 10 minuuttia.
- Kuori porkkanat ja palsternakka ja leikkaa ohuiksi lastuiksi juurestenkuorimaveitsellä. Pese punakaalinpala ja leikkaa mahdollisimman ohuiksi suikaleiksi.
- Nostele keittokulhoihin porkkana- ja palsternakkalastuja sekä punakaalia. Lisää päälle kuumaa mausteista lihalientä ja possupyöryköitä. Ripottele päälle paahdettua sipulia.