Helsingin Sanomat on lisännyt 147 reseptiä.
Linkitetty 31 keittokirjaan.
OHJE Suvi Rüster KUVA Elvi Rista

Kotoisia makuja pullisteleva hotpot saa ruokaisuutta possupyöryköistä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Possuhotpot

Ainekset

1
l
lihalientä
3
rkl
tomaattipyreetä
3
rkl
timjamia tai oreganoa hienonnettuna
1
laakerinlehti
½
tl
kanelia
Possupyörykät
200
g
porsaanjauhelihaa
1
keltuainen
1
tl
kuivattua rosmariinia
½
tl
suolaa
Kulhoon
2
porkkanaa
1
pieni (150 g)
palsternakka
200
g
punakaalia
½
dl
paahdettua sipulia

Työvaiheet

  1. Valmista ensin possupyörykkätaikina. Sekoita kulhossa porsaanjauheliha, keltuainen, rosmariini ja suola. Vaivaa nyrkillä, kunnes taikina on kiinteää ja tasaista. Pyörittele leivinpaperin päälle pieniä peukalonpään kokoisia pyöryköitä vedellä kostutetuin käsin.
  2. Mittaa kattilaan lihaliemi, tomaattipyree, hienonnettu timjami tai oregano, laakerinlehti ja kaneli. Kiehauta, ja keitä 5 minuuttia niin, että seos hiljalleen porisee. Nosta liemen joukkoon possupyörykät ja jatka keittämistä vielä 10 minuuttia.
  3. Kuori porkkanat ja palsternakka ja leikkaa ohuiksi lastuiksi juurestenkuorimaveitsellä. Pese punakaalinpala ja leikkaa mahdollisimman ohuiksi suikaleiksi.
  4. Nostele keittokulhoihin porkkana- ja palsternakkalastuja sekä punakaalia. Lisää päälle kuumaa mausteista lihalientä ja possupyöryköitä. Ripottele päälle paahdettua sipulia.

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Me Naiset on lisännyt 1219 reseptiä.
Linkitetty 16 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Mikko Hannula

Aprikoosin hennosti makeuttama hummus on mainio dippikastike kasviksille ja revitylle pitaleivälle. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Porkkana-aprikoosihummus

Ainekset

dl
kuorittuja porkkanapaloja
3
valkosipulinkynttä
1
rkl
oliiviöljyä + ripaus suolaa ja mustapippuria
1
tlk
kypsiä kikherneitä
1
dl
hienonnettua lehtipersiljaa
5
kuivattua pehmeää aprikoosia
¾
dl
vaaleaa tahinia
3
rkl
oliiviöljyä
2
rkl
sitruunamehua
½
tl
jeeraa
½
tl
savupaprikaa
¼
tl
kanelia
¼
tl
suolaa
¼
tl
rouhittua mustapippuria

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Laita porkkanapalat ja valkosipulinkynnet kuorineen leivinpaperin päälle uunipellille. Lorauta päälle öljyä ja ripottele hieman suolaa ja pippuria. Paahda uunissa noin 20 minuuttia, kunnes porkkanat ovat pehmeitä. Anna jäähtyä.

  2. Purista valkosipulinkynnet kuorestaan, valuta ja huuhdo kikherneet. Hienonna lehtipersilja. Mittaa kaikki ainekset sauvasekoittimen kulhoon ja soseuta tasaiseksi. Lisää tarvittaessa öljyä tai vettä, jos hummus on liian paksua. Tarjoa kasvisten ja leivän kanssa.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2320 reseptiä.
Linkitetty 21 keittokirjaan.
Ohje Anu Brask Kuva Tuomas Kolehmainen

Nyt on järisyttävän hyvää! Mehevä kassler ja makea persimon solmivat padassa koukuttavan makuliiton.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
1 t 30 min
Vaikeustaso
Helppo

Persimon-possupata

Ainekset

800
g
porsaan kassleria
4
valkosipulinkynttä
20
g
tuoretta inkivääriä
4
rkl
öljyä
5
dl
vettä
1
kanaliemikuutio
2
rkl
soijakastiketta
2
rkl
tummaa misotahnaa
1
rkl
gochujangia tai muuta chilitahnaa
1
tl
anista
4
neilikkaa
Lisäksi
4
persimonia
2
kevätsipulinvartta

Työvaiheet

  1. Paloittele liha. Kuori ja hienonna valkosipulit. Suikaloi inkivääri.
  2. Kuumenna 2 rkl öljyä pannussa ja ruskista lihat muutamassa erässä. Laita ruskistetut lihat pataan. Paista valkosipulia ja inkivääriä samassa pannussa 1–2 minuuttia. Lisää vesi ja liemikuutio. Kuumenna kiehuvaksi. Lisää soijakastike, miso, chilitahna ja mausteet. Kaada liemi lihapataan. Keitä kannen alla keskilämmöllä 1 tunti.
  3. Poista persimoneista kannat ja paloittele hedelmät. Kuumenna 2 rkl öljyä pannussa ja paista persimoneja 3–5 minuuttia.
  4. Lisää persimonit possupataan ja hauduta pataa vielä 10 minuuttia. Lisää viipaloidut kevätsipulinvarret ruokaan.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1219 reseptiä.
Linkitetty 132 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Mikko Hannula

Lindströmin tyyliset lihapullat saavat makunsa ja värinsä etikkapunajuurista ja kapriksista. Riistajauheliha toimii näissä lihapullissa possujauhelihan kanssa erityisen hyvin. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
40 min
Vaikeustaso
Helppo

Punajuuri-lihapullat

Ainekset

1
sipuli
1
rkl
öljyä
4
pientä etikkapunajuurta
1
rkl
tuoretta rosmariinia
1
rkl
kapriksia hienonnettuna
400
g
sika-nautajauhelihaa (tai hirvi-possusekoitusta tai poro-possu-sekoitusta)
1
kananmuna
2
tl
dijonsinappia
1
tl
suolaa
½
tl
rouhittua mustapippuria
Paistamiseen
1
rkl
öljyä
1
rkl
voita

Työvaiheet

  1. Kuori ja hienonna sipuli. Kuullota se pannulla öljyssä pehmeäksi. Siirrä sivuun jäähtymään.

  2. Raasta punajuuret. Hienonna kaprikset pienemmäksi, hienonna rosmariini. Sekoita kaikki ainekset keskenään. Pyörittele massasta pieniä pullia ja paista pannulla öljy-voiseoksessa kypsäksi.

Kommentit (4)

melkein kokki

Lindstömistä on vain yksi resepti, se ruotsalainen. Muut sen tyyliset ovar jotain muuta kuin Lindströmin pihvejä, bill a la Lindström. Tässä nyt koitetaan paistaa jonkinlaisia Lindström-jäljitelmiä lihapullien muodossa. Jos kokintaidot ovat puutteelliset, tuloksena on jotain siltä väliltä.

hätäinen

Lapsus. Piti tietty olla "biff", ei "bill"

Vierailija

Aivan ihania,mahtavan maukkaita ja helppotekoisia.

Tinke

Nämä on järkyttävän hyviä, erityisesti tuolla riista-possusekoituksella! Maistuu myös kylmänä eli hyvä lisä juhlatarjoilupöytiin. Kiitos ohjeesta!

Hansin reseptit on lisännyt 12 reseptiä.
Linkitetty 25 keittokirjaan.
Ohje ja kuva Hans Välimäki

Oheisessa bolognese-versiossa klassinen lohturuoka saa makua pekonista ja savupaprikasta. Tärkeintä on antaa kastikkeen hautua rauhassa kannen alla.

Resepti on peräisin huippukokki Hans Välimäen ja käsikirjoittaja Santtu Palmin podcastista Eiku se on just näin, joka yhdistää hyvän ruuan ja kärkevät mielipiteet. Kolmannessa jaksossa puhutaan siitä, mitä Suomi nykyisin syö, ja Hans valmistaa ...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min + haudutus 1–2 t
Vaikeustaso
Helppo

Bolognese Hansin tapaan

Ainekset

1–2
sipulia
2–3
valkosipulinkynttä
1–2
porkkanaa
1
palsternakka
pala
juuriselleriä
2–3
siivua
pekonia
3–4
rkl
öljyä
400
g
jauhelihaa
3–4
dl
vettä
3–4
rkl
tomaattipyreetä
200
g
tomaattimurskaa
2–3
rkl
punaviinietikkaa
1
tl
suolaa
1
rkl
sokeria
1
tl
paprikajauhetta
½
tl
savupaprikajauhetta
timjamia, cayennepippuria ja mustapippuria
Lisäksi
pastaa
rucolaa, basilikaa ja raastettua parmesaania

Työvaiheet

  1. Kuori ja hienonna sipulit. Kuori ja murskaa valkosipulinkynnet. Raasta kuoritut juurekset. Hienonna pekoni.
  2. Kuumenna öljy kattilassa. Lisää joukkoon pilkottu sipuli, valkosipuli, porkkana, selleri ja palsternakka. Ruskista juureksia hetki.
  3. Paista pannulla jauhelihaan ja pekoniin kauniin ruskea väri. Kaada jauheliha ja pekoni juuresten joukkoon ja huuhtele pannu tilkalla vettä. Lisää huuhdeliemi juuresten ja jauhelihan joukkoon.
  4. Lisää tomaattipyree ja -murska sekä loppu vesi, punaviinietikka ja mausteet. Anna hautua miedolla lämmöllä kannen alla 1–2 tuntia.
  5. Tarjoile keitetyn pastan, rucolan, basilikan ja parmesaanin kanssa.

Vinkki: Jos haluat kastikkeesta rotevamman, lisää veden sijaan tilkka punaviiniä.

Kommentit (0)