Ramen-keittojen lisukkeet ovat loputtomasti varioitavissa, kunhan liemen maku on kunnossa. Parhaimmillaan liemen maustajiksi riittävät soija, mirin sekä miso.
Herkullinen aasialainen resepti, jonka raaka-ainelista ei päätä huimaa. Tämän keiton liemi maustetaan vain kahdella aineksella, mutta se on silti älyttömän hyvää.
Japanilainen ramen eli nuudelikeitto onnistuu kiireessä tarvittaessa vain kourallisesta raaka-aineita. Liemi maustetaan suolaisella misotahnalla sekä mirinillä, eli makeahkolla japanilaisella riisiviinillä.
Liemeen lisätään erikseen keitetyt nuudelit ja kypsäksi paistettu sekä soijalla maustettu jauhelihamuru tai esimerkiksi raastettu ja paistettu tofu.
Vihreää väriä ja hieman raikkautta tähän simppeliin keittoon antavat babypinaatti ja purjo, joita ei kumpaakaan tarvitse erikseen kypsentää.
Ramen-jauhiskeitto
Ainekset
Työvaiheet
-
Paista jauheliha omassa rasvassaan paistinpannulla rapeaksi muruksi. Mausta soijalla ja ruokalusikallisella miriniä.
-
Kuumenna vesi ja misotahna kattilassa kiehuvaksi. Lisää mirin, laske lämpöä ja pidä liemi kuumana kannen alla.
-
Keitä nuudelit kypsiksi toisessa kattilassa pakkauksen ohjeen. Valuta huolellisesti.
-
Halkaise, huuhdo ja viipaloi purjo.
-
Lisää misoliemen joukkoon nuudelit, purjo, pinaatti ja jauhismuru.
"kunhan liemen maku on kunnossa. " No ei se ole kunnossa, jos se tehdään vain misosta, mirinistä ja soijasta. Yllä olevassa reseptissäkin maku tulee osaltaan paistetustajauhelihasta.
Oikeasti liemi on taidokas ja usein pitkän valmistuksen lopputulema, ei mikään 3 raaka-aineen pikaversio.
Toisaalta kyseessä ei ole ramen nuudelikeitto, jos siihen ei käytetä ramen nudelia. Nuudelikeitto se toki voi olla.