
Kypsistä purkkilinsseistä valmistuu nopein arkikeitto. Tämä täyteläinen soppa saa pekonista ja savupaprikajauheesta pehmeän savun maun.
Linssikeiton voi valmistaa niin kuivatuista linsseistä kuin kypsistäkin, joita myydään tölkeissä. Erona valmistuksessa on liemen määrä: kypsistä linsseistä tehtävään keittoon tarvitaan lientä huomattavasti vähemmän. Keitto myös kypsyy nopeasti, sillä itse linssit ovat jo syöntivalmiita.
Oheiseen keittoon tarvitaan kaksi tölkillistä kypsiä linssejä. Voit käyttää yhtä hyvin niin vihreitä-, punaisia kuin mustia belugalinssejäkin.
Täyteläisen makunsa linssikeitto saa tällä kertaa paahdetusta pekonista. Voit halutessasi ottaa osan pekonista talteen tarjoilua varten tai antaa koko määrän hautua linssien kanssa muhevaksi sopaksi.
Olennainen mauste on savupaprikajauhe, joka antaa pekonin kanssa keittoon herkullisen savun maun.
Savuinen linssikeitto
Ainekset
Työvaiheet
-
Kuumenna vesi kiehuvaksi ja laita linssit siivilään valumaan.
-
Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulit. Lohko tomaatit.
-
Ruskista pekonit öljyssä kattilassa. Lisää sipulit ja valkosipulit ja paista hetki. Lisää kuuma vesi, linssit, tomaatit, liemikuutiot ja paprikajauhe kattilaan. Keitä 10 minuuttia.
-
Lisää kerma ja lämmitä hetki.
paketti pekonia ja purkki kermaa, niin kasvisruokakin alkaa maistumaan
Kalkkunapekoni, kaurakerma, 2rkl tervasinappia antoi myös hyvän maun