Hyppää pääsisältöön
Etusivu
Etusivu
Lue digilehtenä
Tilaa

Päävalikko

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Etusivu
Etusivu
Kirjaudu
Lue digilehtenä
Tilaa
Liha
Arjen nopeat
Keitot
7:08 | 11.1.2021

Savuinen linssikeitto

Lisää omaan keittokirjaan
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3757 reseptiä
OHJE Anu Brask KUVA Sami Repo

Kypsistä purkkilinsseistä valmistuu nopein arkikeitto. Tämä täyteläinen soppa saa pekonista ja savupaprikajauheesta pehmeän savun maun. 

Linssikeiton voi valmistaa niin kuivatuista linsseistä kuin kypsistäkin, joita myydään tölkeissä. Erona valmistuksessa on liemen määrä: kypsistä linsseistä tehtävään keittoon tarvitaan lientä huomattavasti vähemmän. Keitto myös kypsyy nopeasti, sillä itse linssit ovat jo syöntivalmiita.

Oheiseen keittoon tarvitaan kaksi tölkillistä kypsiä linssejä. Voit käyttää yhtä hyvin niin vihreitä-, punaisia kuin mustia belugalinssejäkin.

Täyteläisen makunsa linssikeitto saa tällä kertaa paahdetusta pekonista. Voit halutessasi ottaa osan pekonista talteen tarjoilua varten tai antaa koko määrän hautua linssien kanssa muhevaksi sopaksi.

Olennainen mauste on savupaprikajauhe, joka antaa pekonin kanssa keittoon herkullisen savun maun.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
4
20 min
Helppo

Savuinen linssikeitto

Lisää kokoelmaan

Ainesosat

1
l
vettä
2
tlk (à 380 g)
kypsiä linssejä (punaisia, vihreitä tai mustia)
1
sipuli
2
valkosipulinkynttä
4
tomaattia
1
pkt (140 g)
pekonikuutioita
1
rkl
oliiviöljyä
2
kanaliemikuutiota
1
tl
savupaprikajauhetta
2
dl
kermaa

Vaiheet

  1. Kuumenna vesi kiehuvaksi ja laita linssit siivilään valumaan.

  2. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulit. Lohko tomaatit.

  3. Ruskista pekonit öljyssä kattilassa. Lisää sipulit ja valkosipulit ja paista hetki. Lisää kuuma vesi, linssit, tomaatit, liemikuutiot ja paprikajauhe kattilaan. Keitä 10 minuuttia.

  4. Lisää kerma ja lämmitä hetki.

Tilaa Glorian ruoka & viini
30 minuuttia
Arjen nopeat
keitot
linssikeitto
liha
30 min

Suosituimmat

Shelterin mallasleipä

Graavisiika Henri Alénin tapaan

Saaristolaisleipä

Graavilohi suolaliemessä eli jääkellarin lohi

Joulukinkku ruiskuoressa

Reseptit

  • Uusimmat reseptit
  • 30 minuuttia
  • Aamiainen & brunssi
  • Finnhits
  • Gluteeniton deli
  • Grillaus
  • Jauhelihakierre
  • Juomat ja smoothiet
  • Jälkiruuat
  • Kemut
  • Kevyet & salaatit
  • Kot kot
  • Lasten suosikit
  • Leivät & piirakat
  • Nuuka kokki
  • Pastatehdas
  • Pihvi & BBQ
  • Päivän katiska
  • Sokerileipuri
  • Sporttiruoka
  • Säilöntä
  • Vegebaari
  • Viikonloppubistro
  • Vegaanisia herkkuja
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Social links

  • Facebook
  • Instagram
Etusivu

Footer menu

  • Evästeasetukset
  • Asiakaspalvelu
  • Evästekäytännöt
  • Haavoittuvuustietojen vastuullinen ilmoittaminen
  • Käyttöehdot
  • Mediaopas
  • Tietosuoja
  • Tilaa Glorian ruoka & viini
  • Toimituksen yhteystiedot
Digital magazine image
Digital magazine logo
Lue Glorian ruoka & viini laitteella kuin laitteella missä ikinä tahdotkin.
Lue digilehtenä
Glorian ruoka & viini
Tilaa

© Sanoma Media Finland Oy

Käyttäytymiseen perustuva mainonta
Vastuullista journalismia

Main menu sidebar

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Sivupalkin ekstravalikko

  • Toimitus
  • Palaute
  • Lue Glorian ruoka & viini digilehdet.fi:ssä
  • Tilaa Glorian ruoka & viini