
Kylvetä lihapullat vaihteeksi kookosmaitoisessa, thaimaustetussa liemessä.
Thaimaalainen red curry lihapullilla
Ainekset
Työvaiheet
- Tee ensin lihapullat. Kuori ja hienonna valkosipuli. Kuori ja raasta inkivääri. Poista chilistä siemenet ja kanta. Kuutioi chili. Yhdistä ne jauhelihan ja munan kanssa. Mausta suolalla ja pippurilla. Pyörittele pieniksi pulliksi. Paista pannulla öljyssä noin 5 minuuttia. Laita hetkeksi sivuun. Jos haluat pulliin kauniin värin, paista ne pannulla öljyssä kypsiksi.
- Kuori ja viipaloi sipulit. Paloittele kasvikset pieniksi paloiksi. Kuullota sipulia pannulla öljyssä muutama minuutti. Lisää red curry ja sekoita. Laita pannulle kasvikset, kookosmaito ja kasvisliemi. Kiehauta seos ja lisää joukkoon kevyesti paistetut lihapullat. (Jos käytät kypsiä pullia, niin lisää ne keittoon vasta lopuksi). Jatka kypsentämistä noin 10 minuuttia tai siihen asti, kunnes lihapullat ovat kypsiä ja kasvikset ovat napakoita.
- Viimeistele limettimehulla, kalakastikkeella ja korianterilla. Tarjoa keitetyn riisin tai nuudeleiden kanssa.
Miten nykyään kaikki ruokareseptit, joita mainostetaan, ovat pelkkää ulkomaista huttua? Kyllä ihan kotimaisista aineista saa maukasta ruokaa, ei siihen tarvitse kymmeniä erilaisia eksoottisia aineita. Osa on hurahtanut Aasian ja Lähi-idän makuihin, itselle ne eivät maistu vieläkään, vaikka kovasti olen yrittänyt: pettymyksiä kaikki tyynni.
Ja kyllä kotimaisista kasviksista saa maukasta ruokaa, ihan ilman munakoisoa, kookosta ja hummusta ja tahinia ja kikherneitä ja tofua. Ja lisäkkeeksi sopii peruna, kun riisi ja pasta ovat vain höttöä. Ja jos proteiinia haluaa, niin kotimaista kalaakin on tarjolla. Ei aina tarvitse olla lihaa. Tipujauhelihastakin toki saa oivaa ruokaa. Palkokasveista taas ei, kun vatsa menee niistä välittömästi sekaisin. Paitsi tölkkipavut, ne sopivat, ihme kyllä, joten niistä tehty chili sin carne on hyvää. Kunhan saa höysteeksi keitettyä perunaa. Ei riisiä. Ei pastaa.
Kyllä tuo varmaan hyvää on, ja voisi periaatteessa kokeillakin. Mutta edellinen kommentoija on kyllä vahvasti oikeassa. Täällä on aivan liian paljon epäammattimaista ihmekikkailua oudoilla resepteillä kilometrin mittaisine outoine tarveaineineen.
Ja tämä on kyllä tavallaan "huippu", kun suomalainen ruoka väännetään "itämaiseksi". Näemmekö seuraavaksi jonkun itämaisen ruuan "suomalaistetun" version? :D :D :D
Kokeiltiin tätä. Syömättä jäi valitettavasti. Iso pettymys.
Ihan loistava ohje. Kaikki tykkäsivät niin kovasti, että meinasi mennä ylensyönniksi. Hyvät, tuoreet raaka-aineet takaavat onnistuneen lopputuloksen. Turhaan kitisijöille vinkiksi, että ellei ole reseptiä kokeillut, tehnyt ohjeen mukaan tai säästellyt raaka-aineissa on hiukan väärällä foorumilla kommentoidakseen. Ehkä olisi voinut olla reseptinä keskivaikean puolella, mutta se ei vaikuttanut makuelämykseen. :)