Hyppää pääsisältöön
Etusivu
Etusivu
Lue digilehtenä
Tilaa

Päävalikko

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Etusivu
Etusivu
Kirjaudu
Lue digilehtenä
Tilaa
Liha
Arjen nopeat
Padat ja laatikot
8:00 | 17.3.2021

Pannumakaronilaatikko

Lisää omaan keittokirjaan
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3757 reseptiä
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Panu Pälviä

Tuttu maku, uusi muoto! Puolen tunnin makaronilaatikko valmistuu paistinpannussa. 

Makaronilaatikko on tuttu ja rakastettu arkiruoka. Sen valmistus vie kuitenkin melko kauan aikaa, eikä arki-iltaan välttämättä sovi hitaan uuniruoan hauduttelu.

Ratkaisuna on kypsentää makaronilaatikko pannulla. Pannulle sopivaan versioon tarvitaan makaroneja hieman tavallista vähemmän. Kananmunia on hyvä käyttää puolestaan reilummin, sillä niiden avulla laatikko kypsyy kiinteäksi.

Pinnoitetulta ja rasvatulta pannulta makaronilaatikko irtoaa kauniisti keikauttamalla. Kun pannun päälle nostaa lautasen ja kääntää koko komeuden ympäri, makaronilaatikon saa kauniisti tarjolle. Halutessaan sen voi paistaa myös toiselta puolelta.

Klassikon pannuversio maistuu aivan esikuvaltaan, joten lisukkeeksi sopii mainiosti ketsuppi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
4
30 min
Helppo

Pannumakaronilaatikko

Lisää kokoelmaan

Ainesosat

3
dl
täysjyvämakaronia
1
sipuli
400
g
naudan jauhelihaa (rasvaa 10 %)
1
tl
suolaa
1
tl
maustepippuria
3
dl
maitoa
5
kananmunaa

Vaiheet

  1. Keitä makaroneja kiehuvassa vedessä 7 minuuttia. Valuta hyvin.

  2. Kuori ja hienonna sipuli. Ruskista sipuli ja jauheliha pinnoitetussa paistinpannussa (Ø 28 cm). Lisää makaronit, suola ja pippuri pannuun ja sekoita.

  3. Yhdistä maito ja munat kulhossa. Vatkaa munien rakenne rikki ja kaada seos pannuun muiden ainesten joukkoon.

  4. Peitä pannu kannella ja jatka kypsennystä matalalla lämmöllä 15 minuuttia. Voit halutessasi kääntää makaronilaatikon ison lautasen avulla ja paistaa myös pintapuolen pannussa. Tarjoa ruoka ketsupin kanssa.

Tilaa Glorian ruoka & viini
30 minuuttia
jauhelihakierre
liha-makaronilaatikko
Arjen nopeat
liha

Suosituimmat

Graavisiika Henri Alénin tapaan

Taatelikakku

Saaristolaisleipä

Shelterin mallasleipä

Graavilohi suolaliemessä eli jääkellarin lohi

Reseptit

  • Uusimmat reseptit
  • 30 minuuttia
  • Aamiainen & brunssi
  • Finnhits
  • Gluteeniton deli
  • Grillaus
  • Jauhelihakierre
  • Juomat ja smoothiet
  • Jälkiruuat
  • Kemut
  • Kevyet & salaatit
  • Kot kot
  • Lasten suosikit
  • Leivät & piirakat
  • Nuuka kokki
  • Pastatehdas
  • Pihvi & BBQ
  • Päivän katiska
  • Sokerileipuri
  • Sporttiruoka
  • Säilöntä
  • Vegebaari
  • Viikonloppubistro
  • Vegaanisia herkkuja
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Social links

  • Facebook
  • Instagram
Etusivu

Footer menu

  • Evästeasetukset
  • Asiakaspalvelu
  • Evästekäytännöt
  • Haavoittuvuustietojen vastuullinen ilmoittaminen
  • Käyttöehdot
  • Mediaopas
  • Tietosuoja
  • Tilaa Glorian ruoka & viini
  • Toimituksen yhteystiedot
Digital magazine image
Digital magazine logo
Lue Glorian ruoka & viini laitteella kuin laitteella missä ikinä tahdotkin.
Lue digilehtenä
Glorian ruoka & viini
Tilaa

© Sanoma Media Finland Oy

Käyttäytymiseen perustuva mainonta
Vastuullista journalismia

Main menu sidebar

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Sivupalkin ekstravalikko

  • Toimitus
  • Palaute
  • Lue Glorian ruoka & viini digilehdet.fi:ssä
  • Tilaa Glorian ruoka & viini