Tuttu maku, uusi muoto! Puolen tunnin makaronilaatikko valmistuu paistinpannussa.
Makaronilaatikko on tuttu ja rakastettu arkiruoka. Sen valmistus vie kuitenkin melko kauan aikaa, eikä arki-iltaan välttämättä sovi hitaan uuniruoan hauduttelu.
Ratkaisuna on kypsentää makaronilaatikko pannulla. Pannulle sopivaan versioon tarvitaan makaroneja hieman tavallista vähemmän. Kananmunia on hyvä käyttää puolestaan reilummin, sillä niiden avulla laatikko kypsyy kiinteäksi.
Pinnoitetulta ja rasvatulta pannulta makaronilaatikko irtoaa kauniisti keikauttamalla. Kun pannun päälle nostaa lautasen ja kääntää koko komeuden ympäri, makaronilaatikon saa kauniisti tarjolle. Halutessaan sen voi paistaa myös toiselta puolelta.
Klassikon pannuversio maistuu aivan esikuvaltaan, joten lisukkeeksi sopii mainiosti ketsuppi.
Pannumakaronilaatikko
Ainesosat
Vaiheet
-
Keitä makaroneja kiehuvassa vedessä 7 minuuttia. Valuta hyvin.
-
Kuori ja hienonna sipuli. Ruskista sipuli ja jauheliha pinnoitetussa paistinpannussa (Ø 28 cm). Lisää makaronit, suola ja pippuri pannuun ja sekoita.
-
Yhdistä maito ja munat kulhossa. Vatkaa munien rakenne rikki ja kaada seos pannuun muiden ainesten joukkoon.
-
Peitä pannu kannella ja jatka kypsennystä matalalla lämmöllä 15 minuuttia. Voit halutessasi kääntää makaronilaatikon ison lautasen avulla ja paistaa myös pintapuolen pannussa. Tarjoa ruoka ketsupin kanssa.