
Kristiina Komulainen vierailee Soppa365-ohjelmassa soppakokki Alin parina.
Kristiina Komulaisen broileribolognese
Ainekset
Työvaiheet
- Ota broilerin jauheliha huoneenlämpöön. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuori porkkana, palsternakka ja selleri. Paloittele ne ronskeiksi paloiksi. Hienonna juurekset ja herkkusienet tehosekoittimella tai yleiskoneessa hienoksi muruksi.
- Kuumenna öljy paistinpannussa. Ruskista jauhelihaa kuumassa pannussa niin, että se ruskistuu kauttaaltaan, noin 2 minuuttia.
- Kun jauheliha on melkein kypsää, lisää sipulit ja hienonnetut kasvikset. Paista vielä pari minuuttia tai kunnes kasvikset hieman pehmenevät.
- Lisää pannuun punaviinietikka ja kiehauta. Lisää lihaliemi ja tomaattimurska. Hienonna yrtit ja lisää ne kastikkeeseen. Keitä noin 15 minuuttia tai kunnes kastike on paksuuntunut ja keittynyt kasaan. Mausta suolalla ja pippurilla. Kastikkeen kypsyessä laita pasta kiehumaan.
Vinkki! Broilerin jauhelihan paistamisessa pätee sama sääntö kuin muunkin jauhetun lihan. Liha kannattaa ottaa huoneenlämpöön, jotta se ei ole jääkaappikylmää ja jäähdytä pannua. Pannun ja rasvan pitää olla kuumaa, sillä mitä nopeammin ruskistat, sitä paremman maun saat. Jos pannu on liian pieni tai täytät sen liian täyteen, jauheliha alkaa luovuttaa nestettä ja keittyä. Jos pannu on pieni, paista jauheliha vaikka parissa erässä, jotta ruskistaminen onnistuu.