Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1870 reseptiä.
Linkitetty 274 keittokirjaan.
OHJE Christina Aaltio KUVAT Panu Pälviä

Tämä makkarapasta valmistuu yhdessä pannussa, sillä pasta keitetään kastikkeen mukana. Jos haluat makkaroihin enemmän poltetta, lisää ruokaan chiliä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Yhden pannun makkarapasta

Ainekset

1
sipuli
2-4
kpl
(n. 300 g) chorizo-makkaraa
2
rkl
öljyä
1
tl
paprikajauhetta
1/2
tl
chilihiutaleita
1
rs
(200 g) kirsikkatomaatteja
400
g
paseerattua tomaattia
500
g
pennepastaa
1
tl
suolaa
vettä
1 1/2
dl
mustia oliiveja
mustapippuria myllystä

Työvaiheet

  1. Kuori ja hienonna sipuli. Leikkaa makkarat puolen sentin viipaleiksi.
  2. Kuumenna öljy reilun kokoisessa kattilassa. Lisää sipuli, makkarat, paprikajauhe ja chili. Kääntele seosta kuumassa kattilassa kolme minuuttia.
  3. Lisää kokonaiset kirsikkatomaatit, paseerattu tomaatti sekä kypsentämätön pasta ja suola. Sekoita. Lisää vettä niin, että aineet peittyvät nesteeseen. Anna ruuan kypsyä kannella peitettynä 15–20 minuuttia.
  4. Sekoita ruoka ja lisää oliivit. Rouhi mausteeksi mustapippuria.

Kommentit (4)

Sandra Marcelletti
Seuraa 
Liittynyt17.2.2016

Yäk.
Why you didn't add straight also the dish soap just to be even faster.

Henriikka Aalto
Seuraa 
Liittynyt16.2.2016

Oon miettinyt paljon näitä nyt pinnalla olleita yhden pannun pastoja, että voiko oikeesti toimia ja olla hyvää. Kokeilin tätä ja suoraan sanoen.... syömäkelvotonta. Älkää kokeilko.

Vierailija

Aivan mauton p***aa. En suosittele kenellekään.

Vierailija

Ei ole ennen jäänyt kokonaista ateriaa syömättä ruuan maun takia. Nyt jäi, ei kannata kokeilla

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Jussi Aumo on lisännyt 11 reseptiä.
Linkitetty 1 keittokirjaan.
Ajvar-kanaa uunissa
Ajvar-kanaa uunissa

Ainakin Ruotsissa kauppojen perusvalikoimaan kuuluvalla ajvar relishilla maustaa helposti nopeita arkiruokia, kuten tämä uunikana/broileri. Ohje Buffé-lehdestä.

Kaada ajvar-kastike ruskistettujen kanapalojen päälle, ripottele päälle panko-persilja-öljyseos ja paista uunissa 225 asteessa 25 minuuttia. Tarjoile riisin ja keitettyjen vihreiden papujen kanssa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
5
Valmistusaika
45
Vaikeustaso
Helppo

Ajvar-kanaa uunissa

Ainekset

1
kg
broilerin reisifileepaloja
2
rkl
öljyä
1
tl
suolaa
2
mm
mustapippuria jauhettuna
Ajvar-kastike
2
dl
(kevyt) creme fraiche
1,5
dl
ajvar relish
1
dl
juustoraaste (esim. punaleima emmental)
1
murskattu valkosipulinkynsi
1
tl
suolaa
0,5
tl
mustapippuria jauhettuna
Kuorrutus
1
dl
panko
2
rkl
öljy
2
rkl
hakattu persilja

Työvaiheet

1. Laita uuni 225 asteeseen.
2. Ruskista kana nopeasti ja mausta suolalla ja pippurilla. Laita voideltuun uunivuokaan.
3. Tee ajvar-kastike: sekoita creme fraiche, ajvar, valkosipuli, suola ja pippuri kulhossa ja kaada sitten kanapalojen päälle.
4. Sekoita panko öljyn ja persiljan kanssa ja ripottele vuokaan päällimmäiseksi.
5. Kypsennä uunissa 225 asteessa 25 minuuttia.
6. Keitä riisi pakkauksen ohjeen mukaan ja papuja 2-3 minuuttia suolalla maustetussa vedessä.

Kommentit (0)

Hyvä terveys on lisännyt 146 reseptiä.
Linkitetty 3 keittokirjaan.
OHJE Suvi Rüster KUVA Tuomas Kolehmainen

Maukas ja tuhti soppa syntyy linsseistä, perunoista ja purjosta. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4 annosta
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Vihreä kasvissosekeitto

Ainekset

2
(400 g)
jauhoista perunaa
1
pieni
purjo
1
prk (285 g)
linssejä
1
l
kasvislientä
200
g
pakasteherneitä
2
rkl
sitruunamehua
rouhittua mustapippuria

Työvaiheet

  1. Kuori ja paloittele perunat pieniksi. Halkaise purjo, huuhtele huolellisesti ja viipaloi. Valuta linsseistä liemi siivilässä.
  2. Kiehauta kattilassa kasvisliemi. Lisää perunat, purjo, linssit ja herneet. Keitä 20 minuuttia. Mausta sitruunanmehulla.
  3. Soseuta sileäksi sauvasekoittimella. Mausta rouhitulla mustapippurilla. Tarjoile keiton kanssa raejuustoa ja ruisleipää.

Kommentit (0)

Hyvä terveys on lisännyt 146 reseptiä.
Linkitetty 6 keittokirjaan.
OHJE Suvi Rüster KUVA Tuomas Kolehmainen

Herkkua! Lusikoi lautaselle sammettista sosekeittoa ja ripauta pinnalle mausteista broileria ja rapeita siemeniä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4 annosta
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Bataattisosekeitto

Ainekset

1
pkt (400 g)
bataattisosetta
5
dl
maitoa tai kauramaitoa
1
tl
jauhettua inkivääriä
1
tl
suolaa
Päälle
300
g
broilerinfileesuikaleita
2
tl
öljyä
½
dl
kurpitsansiemeniä
1
tl
garam masala -mausteseosta
½
tl
suolaa
1
dl
hienonnettua persiljaa

Työvaiheet

  1. Sekoita kattilassa valmis bataattisose, maito ja inkivääri. Kuumenna kiehuvaksi. Maista ja mausta tarvittaessa suolalla.
  2. Ruskista fileesuikaleet öljytilkassa. Lisää kurpitsansiemenet. Mausta garam masalalla ja suolalla. Hienonna joukkoon persilja.
  3. Annostele keittoa lautasille. Nosta päälle paistettua broilerisiemenmuruseosta.

Kommentit (0)

Krista Kupariharju on lisännyt 2 reseptiä.
Linkitetty 4 keittokirjaan.
Ohje Krista Kupariharju Kuva Panu Pälviä

Ota suosiota kasvattaneet kasvimaidot haltuun lämmittämällä ihana mustikkalatte. Se on pohjoinen versio trendikkäästä kurkumalatesta.

Maidon myynti laskee kuin lehmänhäntä, mutta kasvimaidoilla menee lujaa. Niissä kiinnostaa paitsi uutuusarvo, myös vaikutukset hyvinvointiin. Kasvipohjaisten "maitojen" markkinat ovat suuret, ja tarjolla on soijasta, kaurasta, mantelista, kookoksesta ja erilaisista viljayhdistelmistä tehtyjä...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2
Valmistusaika
5 min
Vaikeustaso
Helppo

Mustikkalatte

Ainekset

2
dl
(sulatettuja) mustikoita
5
dl
(kahviin sopivaa) kaura- tai mantelimaitoa
1/2
tl
jauhettua kardemummaa
1/4
tl
jauhettua inkivääriä
1
tl
vaniljasokeria
2
tl
vaahterasiirappia
Päälle
kanelia

Työvaiheet

  1. Painele marjoja tiheässä siivilässä, jotta niistä irtoaa mehu. Jaa mehu kahteen korkeaan lasiin.
  2. Laita kasvimaito, mausteet, vaniljasokeri ja vaahterasiirappi kattilaan ja kuumenna samalla vaahdoksi vatkaten.
  3. Kaada latte laseihin. Ripottele päälle kanelia.

Kommentit (1)

Astiat vaihtoon

Sulla on tuo lasin reuna säröllä, varo ettet halkaise huultasi.