Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1960 reseptiä.
Linkitetty 279 keittokirjaan.
OHJE Christina Aaltio KUVAT Panu Pälviä

Tämä makkarapasta valmistuu yhdessä pannussa, sillä pasta keitetään kastikkeen mukana. Jos haluat makkaroihin enemmän poltetta, lisää ruokaan chiliä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Yhden pannun makkarapasta

Ainekset

1
sipuli
2-4
kpl
(n. 300 g) chorizo-makkaraa
2
rkl
öljyä
1
tl
paprikajauhetta
1/2
tl
chilihiutaleita
1
rs
(200 g) kirsikkatomaatteja
400
g
paseerattua tomaattia
500
g
pennepastaa
1
tl
suolaa
vettä
1 1/2
dl
mustia oliiveja
mustapippuria myllystä

Työvaiheet

  1. Kuori ja hienonna sipuli. Leikkaa makkarat puolen sentin viipaleiksi.
  2. Kuumenna öljy reilun kokoisessa kattilassa. Lisää sipuli, makkarat, paprikajauhe ja chili. Kääntele seosta kuumassa kattilassa kolme minuuttia.
  3. Lisää kokonaiset kirsikkatomaatit, paseerattu tomaatti sekä kypsentämätön pasta ja suola. Sekoita. Lisää vettä niin, että aineet peittyvät nesteeseen. Anna ruuan kypsyä kannella peitettynä 15–20 minuuttia.
  4. Sekoita ruoka ja lisää oliivit. Rouhi mausteeksi mustapippuria.

Kommentit (4)

Sandra Marcelletti
Seuraa 
Liittynyt17.2.2016

Yäk.
Why you didn't add straight also the dish soap just to be even faster.

Henriikka Aalto
Seuraa 
Liittynyt16.2.2016

Oon miettinyt paljon näitä nyt pinnalla olleita yhden pannun pastoja, että voiko oikeesti toimia ja olla hyvää. Kokeilin tätä ja suoraan sanoen.... syömäkelvotonta. Älkää kokeilko.

Vierailija

Aivan mauton p***aa. En suosittele kenellekään.

Vierailija

Ei ole ennen jäänyt kokonaista ateriaa syömättä ruuan maun takia. Nyt jäi, ei kannata kokeilla

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1960 reseptiä.
Linkitetty 10 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Sami Repo

Pehmeän kermaisa burrata on varsinainen mielihyväjuusto. Se kruunaa kauniin vihreän kesäsalaatin

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Parsa-burratasalaatti

Ainekset

1
nippu (250 g)
parsaa
1
nippu (150 g)
retiisiä
2
ruukkua
vesikrassia
2
ruukkua
herneenversoja
½
ps (100 g)
pakasteherneitä
2
rkl
seesaminsiemeniä
1
pkt (100 g)
burratajuustoa tai (120 g) mozzarella di bufalaa
Hernekastike
½
ps (100 g)
pakasteherneitä
1
sitruunan mehu
1
dl
ranskankermaa
½
dl
oliiviöljyä
2
rkl
hunajaa
½
tl
suolaa

Työvaiheet

  1. Tee ensin kastike. Sulata herneet mikrossa tai siivilässä kuuman veden alla ja laita sauva- tai tehosekoittimen kulhoon. Lisää sitruunan mehu ja ranskankerma ja soseuta. Lisää öljy ohuena nauhana koko ajan soseuttaen. Mausta hunajalla ja suolalla.
  2. Katkaise parsojen kova tyvi pois. Suikaloi parsat kuorimaveitsellä. Leikkaa retiisit ohuiksi viipaleiksi. Hienonna krassi ja paloittele herneenversot. Sulata herneet. Yhdistä kasvikset ja yrtit kulhossa. Sekoita kolmannes kastikkeesta joukkoon.
  3. Laita salaatti tarjoiluastiaan, ripottele siemenet pinnalle. Valuta juusto ja lisää se salaattiin. Viimeistele lopulla kastikkeella.

Kommentit (0)

Kodin Kuvalehti on lisännyt 604 reseptiä.
Linkitetty 8 keittokirjaan.
OHJE Emilia Kolari KUVA Ninna Lindström

Romesco-kastike saa makunsa paahdetuista paprikoista, tomaateista, maalaisleivästä ja manteleista. Tämä katalonialainen soosi on mahtavaa grillatun broilerin, possunlihan tai makkaroiden kanssa.

Kastikkeen makua ja paksuutta voit säädellä lisäämällä öljyä tai punaviinietikkaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Helppo

Romesco-kastike

Ainekset

2
punaista paprikaa
3
tomaattia
1
valkosipulinkynsi
½
dl
oliiviöljyä
1
dl
kuorellisia manteleita
pala
maalaisleipää
½
dl
oliiviöljyä
½
dl
tomaattipyreetä
2
rkl
punaviinietikkaa
1
tl
savupaprikajauhetta
½
tl
suolaa
½
dl
lehtipersiljaa hienonnettuna

Työvaiheet

  1. Halkaise paprikat, poista siemenet ja valkoiset kalvot. Nosta paprikat leivinpaperin päälle pellille kupera puoli ylöspäin. Puolita tomaatit paprikoiden viereen. Paloittele valkosipuli kasvisten lomaan. Sivele öljyllä. Paahda 225-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.
  2. Lisää päälle kokonaiset mantelit ja murennettu leipäpala. Paahda vielä 5 minuuttia. Jäähdytä hetki.
  3. Kumoa paahdetut ainekset monitoimikoneen kulhoon tai tehosekoittimeen. Lisää öljy, punaviinietikka, tomaattipyree ja mausteet. Aja ainekset leikkuuterällä karkeaksi tai sileäksi makusi mukaan.
  4. Lisää lopuksi hienonnettu lehtipersilja.

Vinkki! Romesco säilyy pari päivää jääkaapissa, joten voit tehdä kerralla kunnon satsin.

Kommentit (0)

Kodin Kuvalehti on lisännyt 604 reseptiä.
Linkitetty 6 keittokirjaan.
OHJE Emilia Kolari KUVA Ninna Lindström

Italialainen vihreä yrttikastike maustetaan anjoviksilla ja kapriksilla. Salsa verde sopii savukalalle mutta voit tarjota sitä myös grillilihan tai -kasvisten kanssa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
5
Valmistusaika
5 min
Vaikeustaso
Helppo

Salsa verde

Ainekset

3
valkosipulinkynttä
1
ruukku
lehtipersiljaa
1
ruukku
basilikaa
pari oksaa
tuoretta minttua
5
anjovisfileetä
1
dl
oliiviöljyä
2
rkl
kapriksia
2
tl
sokeria
1
rkl
sitruunamehua
1
tl
dijoninsinappia
½
tl
mustapippuria myllystä

Työvaiheet

  1. Kuori ja paloittele valkosipulinkynnet. Hienonna yrtit ja valutetut anjovikset.
  2. Sekoita ainekset teholeikkurissa tai sauvasekoittimella tasaiseksi tahnaksi. Voit halutessasi myös silputa ainekset veitsellä, jolloin kastikkeesta tulee karkearakenteinen mutta aivan yhtä herkullinen.

Kommentit (0)

Kodin Kuvalehti on lisännyt 604 reseptiä.
Linkitetty 9 keittokirjaan.
OHJE Emilia Kolari KUVA Ninna Lindström

Ei liene kesäruokaa, jolle ei sopisi nokare aiolia. Valkosipulimajoneesi syntyy pikana, kunhan kaikki ainekset ovat valmiiksi huoneenlämpöisiä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
5
Valmistusaika
5 min
Vaikeustaso
Helppo

Aioli

Ainekset

1
muna (M-koko)
1
tl
dijoninsinappia
3
valkosipulinkynttä
2
dl
rypsiöljyä (ei kylmäpuristettua)
1
tl
valkoviinietikkaa
½
tl
suolaa
½
tl
mustapippuria myllystä

Työvaiheet

  1. Tee aioli huoneenlämpöisistä aineksista. Riko muna sauvasekoittimen kulhoon. Lisää sinappi ja hienonnetut valkosipulinkynnet. Nosta sauvasekoitin kulhoon ja laske päälle öljy.
  2. Käynnistä sauvasekoitin. Kun näet majoneesin alkavan sakeutua, nosta sekoitinta hitaasti ylöspäin. Mausta etikalla, suolalla ja mustapippurilla.

Kommentit (0)