Hyppää pääsisältöön
Etusivu
Etusivu
Lue digilehtenä
Tilaa

Päävalikko

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Etusivu
Etusivu
Kirjaudu
Lue digilehtenä
Tilaa
Liha
Arjen nopeat
Pastat ja risotot
Padat ja laatikot
11:06 | 28.1.2021

Bolognesevuoka

Lisää omaan keittokirjaan
Helsingin Sanomat on lisännyt 467 reseptiä
OHJE Emilia Kolari KUVA Tuomas Kolehmainen

Paketillinen jauhelihaa ja kahdeksan annosta! Riittoisan bolognesevuoan salaisuutena ovat juurekset, täysjyväpasta sekä parmesaanilla höystetty tomaattikastike, joka sitoo ainekset yhteen.

Makaronilaatikko on tunnetusti lapsiperheen suosikkiruoka, joka sopii myös seuraavana päivänä lämmitettäväksi. Tämä bologneselta maistuva vuoka tehdään hieman eri tavoin, mutta lopputulos on yhtä käytännöllinen.

Pastavuoan esivalmistelut tehdään yhdessä paistokasarissa. Koska aineksia tulee runsaasti, on hyvä valita keittiön tilavin paistokasari tai turvautua tarvittaessa vaikka isoon kattilaan.

Paistetun jauhelihan lisäksi vuokaan uppoaa raastettuja porkkanoita ja täysjyväpastaa. Tomaattinen liemi sitoo ainekset yhteen. Esikypsennyksen jälkeen seos on valmis kumottavaksi laakeaan vuokaan. Päälle ripoteltu parmesaani gratinoi pastan herkulliseksi uunissa samalla kun ainekset kypsyvät loppuun.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
8
30 min + 20 min kypsentäminen
Helppo

Bolognesevuoka

Lisää kokoelmaan

Ainesosat

1
sipuli
2
valkosipulinkynttä
3–4
(400 g)
porkkanaa
pala (150 g)
juuriselleriä
1
pkt (400 g)
jauhelihaa (rasvaa 10 %) tai 1 pkt (270–280 g) kasvisjauhista
500
g
täysjyväpastaa (esimerkiksi cappelli)
2
tl
kuivattua oreganoa
2
tl
kuivattua basilikaa
1½
tl
suolaa
½
tl
rosmariinia
½
tl
mustapippuria
½
tl
sokeria
2
rkl
tomaattipyreetä
2
prk (à 400 g)
tomaattimurskaa
7–8
dl
vettä
150
g
parmesaanijuustoa
Vuokaan
2
rkl
öljyä

Vaiheet

  1. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuori ja raasta porkkanat ja selleri hienoksi raasteeksi. (Jos omistat monitoimikoneen, raastaminen käy helpoiten sen avulla.)
  2. Paista jauheliha omassa rasvassaan isossa paistokasarissa (vetoisuus noin 3 l). Jos käytät kasvisjauhista, paista se tilkassa öljyä. Lisää joukkoon sipulit ja anna niiden kuullottua. (Jos et omista isoa paistokasaria, voit paistaa jauhelihan ja sipulit ensin pannulla, kumota ne viiden litran kattilaan ja jatkaa kypsennystä siinä.)
  3. Lisää porkkana- ja selleriraaste, pasta ja mausteet. Pyöräytä sekaisin. Kaada päälle tomaattimurskat, huuhdo tölkit vedellä ja kaada joukkoon.
  4. Kuumenna kiehuvaksi ja anna seoksen hautua miedolla lämmöllä kannen alla noin 10 minuuttia, kunnes pasta on napakan kypsää ja imaissut suurimman osan nesteestä. Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen.
  5. Voitele iso lasagnevuoka (vetoisuus vähintään 4 l) öljyllä. Kaada pastaseos vuokaan. Ripottele päälle juusto ja kauho pastaa hieman, jotta juusto sekoittuu kevyesti sen joukkoon.
  6. Kuorruta pastaa 225-asteisen uunin keskitasolla noin 20 minuuttia.

    Yhdessä annoksessa 419 kcal, rasvaa 15 g (tyydyttynyt 6 g), proteiinia 22,7 g, hiilihydraattia 41,5 g.
Tilaa Glorian ruoka & viini
Pastatehdas
Bolognese
vuoka
jauhelihakierre
arkiruoka

Suosituimmat

Luumu-omenatorttu

Hasselbackan punajuuret

Suppispasteijat

Graavisiika ja piparjuuripunajuuri

Lakupallopiparit

Reseptit

  • Uusimmat reseptit
  • 30 minuuttia
  • Aamiainen & brunssi
  • Finnhits
  • Gluteeniton deli
  • Grillaus
  • Jauhelihakierre
  • Juomat ja smoothiet
  • Jälkiruuat
  • Kemut
  • Kevyet & salaatit
  • Kot kot
  • Lasten suosikit
  • Leivät & piirakat
  • Nuuka kokki
  • Pastatehdas
  • Pihvi & BBQ
  • Päivän katiska
  • Sokerileipuri
  • Sporttiruoka
  • Säilöntä
  • Vegebaari
  • Viikonloppubistro
  • Vegaanisia herkkuja
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Social links

  • Facebook
  • Instagram
Etusivu

Footer menu

  • Evästeasetukset
  • Asiakaspalvelu
  • Evästekäytännöt
  • Haavoittuvuustietojen vastuullinen ilmoittaminen
  • Käyttöehdot
  • Mediaopas
  • Tietosuoja
  • Tilaa Glorian ruoka & viini
  • Toimituksen yhteystiedot
Digital magazine image
Digital magazine logo
Lue Glorian ruoka & viini laitteella kuin laitteella missä ikinä tahdotkin.
Lue digilehtenä
Glorian ruoka & viini
Tilaa

© Sanoma Media Finland Oy

Käyttäytymiseen perustuva mainonta
Vastuullista journalismia

Main menu sidebar

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Sivupalkin ekstravalikko

  • Toimitus
  • Palaute
  • Lue Glorian ruoka & viini digilehdet.fi:ssä
  • Tilaa Glorian ruoka & viini