Helsingin Sanomat on lisännyt 189 reseptiä.
Linkitetty 63 keittokirjaan.
OHJE Emilia Kolari KUVA Tuomas Kolehmainen

Paketillinen jauhelihaa ja kahdeksan annosta! Riittoisan bolognesevuoan salaisuutena ovat juurekset, täysjyväpasta sekä parmesaanilla höystetty tomaattikastike, joka sitoo ainekset yhteen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8
Valmistusaika
30 min + 20 min kypsentäminen
Vaikeustaso
Helppo

Bolognesevuoka

Ainekset

1
sipuli
2
valkosipulinkynttä
3–4
(400 g)
porkkanaa
pala (150 g)
juuriselleriä
1
pkt (400 g)
jauhelihaa (rasvaa 10 %) tai 1 pkt (270–280 g) kasvisjauhista
500
g
täysjyväpastaa (esimerkiksi cappelli)
2
tl
kuivattua oreganoa
2
tl
kuivattua basilikaa
tl
suolaa
½
tl
rosmariinia
½
tl
mustapippuria
½
tl
sokeria
2
rkl
tomaattipyreetä
2
prk (à 400 g)
tomaattimurskaa
7–8
dl
vettä
150
g
parmesaanijuustoa
Vuokaan
2
rkl
öljyä

Työvaiheet

  1. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuori ja raasta porkkanat ja selleri hienoksi raasteeksi. (Jos omistat monitoimikoneen, raastaminen käy helpoiten sen avulla.)
  2. Paista jauheliha omassa rasvassaan isossa paistokasarissa (vetoisuus noin 3 l). Jos käytät kasvisjauhista, paista se tilkassa öljyä. Lisää joukkoon sipulit ja anna niiden kuullottua. (Jos et omista isoa paistokasaria, voit paistaa jauhelihan ja sipulit ensin pannulla, kumota ne viiden litran kattilaan ja jatkaa kypsennystä siinä.)
  3. Lisää porkkana- ja selleriraaste, pasta ja mausteet. Pyöräytä sekaisin. Kaada päälle tomaattimurskat, huuhdo tölkit vedellä ja kaada joukkoon.
  4. Kuumenna kiehuvaksi ja anna seoksen hautua miedolla lämmöllä kannen alla noin 10 minuuttia, kunnes pasta on napakan kypsää ja imaissut suurimman osan nesteestä. Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen.
  5. Voitele iso lasagnevuoka (vetoisuus vähintään 4 l) öljyllä. Kaada pastaseos vuokaan. Ripottele päälle juusto ja kauho pastaa hieman, jotta juusto sekoittuu kevyesti sen joukkoon.
  6. Kuorruta pastaa 225-asteisen uunin keskitasolla noin 20 minuuttia.

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Helsingin Sanomat on lisännyt 189 reseptiä.
Linkitetty 11 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Elvi Rista

Leivinpaperista taitellun nyytin kätköissä ruoka kypsyy uunissa helposti ja käryttömästi. Pakettiin piilotetaan jättirapuja, lehtikaalia ja kuskusia.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Katkarapukuskus paketissa

Ainekset

2
dl
(täysjyvä)kuskusia
kasvislientä
1
rkl
oliiviöljyä
3
rkl
appelsiinimehua
½
tl
mustapippuria myllystä
Lisäksi
100
g
lehtikaalia
16
raakaa jättirapua
1
tl
suolaa
½
tl
mustapippuria myllystä
½
tl
kuivattua chiliä myllystä
1
rkl
oliiviöljyä

Työvaiheet

  1. Keitä kuskus kasvisliemessä pakkauksen ohjeen mukaan. Sekoita kypsään kuskusiin öljy. Mausta appelsiinimehulla ja pippurilla.
  2. Ota kahdeksan arkkia leivinpaperia. Niistä tehdään neljä pakettia eli laita aina kaksi arkkia päällekkäin. Taita arkit kahtia ja leikkaa ne puolikkaan sydämen muotoisiksi eli avattuna arkit ovat sydämen muotoisia.
  3. Hienonna lehtikaalit. Nosta kuskusia, katkarapuja ja lehtikaalia arkkien keskelle. Mausta suolalla, pippurilla ja chilillä. Valuta hieman öljyä paketteihin. Taita kahtia ja taittele kiinni tiiviiksi paketeiksi.
  4. Paista 200-asteisessa uunissa 12–15 minuuttia. Pirskota paketteihin halutessasi sitruunamehua ja sitruunan kuoriraastetta. Jos olet kastikkeiden ystävä, tarjoa paketit peston, tsatsikin tai maustetun majoneesin kanssa.

Kommentit (0)

Kodin Kuvalehti on lisännyt 718 reseptiä.
Linkitetty 13 keittokirjaan.
OHJE Christina Aaltio KUVA Panu Pälviä

Talvisen pastasalaatin anatomia: makeutta viinirypäleistä, rapeutta porkkanoista ja ruokaisuutta pastasta sekä paahdetuista kikherneistä. Valmista tulee puolessa tunnissa!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Täysjyväpastasalaatti

Ainekset

1
prk (380 g)
käyttövalmiita kikherneitä
2
rkl
öljyä
½
tl
savupaprikajauhetta
1
tl
suolaa
250
g
täysjyväpastaa
3
porkkanaa
1
ps (70 g)
tuorepinaattia
terttu viinirypäleitä
1
dl
maapähkinöitä
Kastike
3
rkl
tummaa balsamicokastiketta
1
rkl
öljyä
½
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria myllystä

Työvaiheet

  1. Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen.
  2. Valuta ja huuhtele kikherneet. Sekoita öljyn joukkoon savupaprika ja suola. Levitä kikherneet uunipannulle ja lorauta mausteöljy päälle. Paahda kikherneitä uunissa 20 minuuttia.
  3. Keitä pasta kypsäksi suolalla maustetussa vedessä.
  4. Kuori ja raasta porkkanat. Huuhtele pinaatti. Huuhtele ja irrota viinirypäleet tertusta. Paahda pähkinöitä pannulla muutama minuutti. Sekoita kastike.
  5. Kokoa ainekset isoon purkkiin tai vadille. Lorauta kastike joukkoon vasta, kun tarjoilet salaatin.

Kommentit (0)

Nämä kauraleipäset ovat tosi rapeat ja helpot tehdä, ei vaivaamista ja nostatus uunissa, siksi kannattaa käyttää kuivahiivaa, koska se kestää paremmin lämpimässä (uunissa) nostatusta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8
Valmistusaika
n. 15 min + n. 20 min
Vaikeustaso
Helppo

Kauraleipäset vaivaamatta (helppo nostatus)

Ainekset

2,5
dl
vesi
1
tl
suolaa
1
tl
sokeria (taikina nousee paremmin, kun hiiva saa ravintoa)
1/2
pss
kuivahiivaa
1
dl
kaurahiutaleita
4
dl
sämpyläjauhoja

Työvaiheet

Lämmitä taikinakulhossa neste mikrossa 40 s, sekoita siihen hiiva, sokeri ja suola, tai vatkaa, lisää sitten 1 dl kaurahiutaleita, sekoita ja lisää sämpyläjauhot sekoittaen.

Nosta uunipellille leivinpaperin päälle kahdella ruokalusikalla kekoja n. 8 kpl ja laita jokaisen päälle vähän vehnäjauhoja ja muotoile leipäset pyöreiksi leipäsiksi, ei liian mataliksi. On helppo työvaihe.

Nostata uunissa 50 asteessa n. 10 - 15 min keskitasolla, sen jälkeen laita uunin lämpö 200 asteeseen ja paista n. 15 - 20 min. Tarkista pohjasta ovatko paistuneet kauniisti ja että leipäset ovat kevyitä.

Kun otat uunista pidä leivinliinan alla niitä, kun jäähtyvät, että kuori ei ole liian rapea : )

Jos ei tule kaikkia syötyä heti, pidä jääkaapissa ja lämmitä mikrossa n. 10 s, ovat kuin uusia, voi myös pakastaa ja lämmittää mikrossa n. 15 s.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1259 reseptiä.
Linkitetty 12 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Mikko Hannula

Helpot pizzapatongit valmistuvat esipaistetuista patongeista. Kokeile simppeliä tonnikala-maissitäytettä tai sovella reseptiä omilla lempitäytteilläsi. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Helppo

Pizzapatongit

Ainekset

2
esipaistettua patonkia
Täyte
1
pieni tlk
maissia (noin 150 g)
1
tlk
tonnikalaa öljyssä
2
(eri väristä) paprikaa
100
g
juustoraastetta
1
tl
kuivattua oreganoa
Lisäksi
4
rkl
tomaattipyreetä
50
g
juustoraastetta

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni patonkipakkauksen ohjeen mukaan.

  2. Puolita patongit pituussuunnassa leivinpaperin päälle uunipellille. Kypsennä uunissa puolet annetusta kypsennysajasta.

  3. Tee sillä aikaa täyte. Valuta säilykkeet, säästä hieman tonnikalan öljyä. Paloittele paprikat pieneksi. Sekoita kaikki ainekset keskenään.

  4. Ota puoliksi paistetut patongit uunista. Voitele jokainen ruokalusikallisella tomaattipyreetä. Jaa tonnikalapaprikatäyte päälle, ripottele pinnalle vielä juustoa ja paista uunissa, kunnes juusto on sulanut ja patongit saaneet hieman väriä.

Kommentit (0)