Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2700 reseptiä.
Linkitetty 181 keittokirjaan.
Ohje Anu Brask Kuva Anna Huovinen

Lehtikaali ja kurpitsa mehevöittävät italialaisen pikaversion makaronilaatikosta. Ilmakuivattu kinkku tuo nopeaan arkiruokaan ripauksen luksusta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Italialainen tortellinilaatikko

Ainekset

2
pkt (á 250 g) tortellinituore-pastaa (esim. kinkkutäytteinen)
1
ps
(125 g) suikaloitua lehtikaalia
½
myskikurpitsaa
1
rkl
öljyä
1
pkt (100 g) ilmakuivattua
kinkkua
4
dl
maitoa
2
kananmunaa
dl
parmesaania raasteena
2
rkl
tuoretta timjamia
1
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria

Työvaiheet

  1. Laita uuni lämpenemään 220 asteeseen. Keitä pastaa pakkauksen ohjeen mukaan ensin 2 minuuttia, lisää lehti-kaalisuikaleet ja keitä vielä 2 minuuttia. Siivilöi ja huuhtele pasta-kaaliseos kylmän veden alla. Valuta hyvin.
  2. Pastan kypsyessä kuori kurpitsa ja suikaloi se kuorimaveitsellä.
  3. Voitele uunivuoka öljyllä. Yhdistä pasta-lehtikaaliseos, kurpitsa ja kinkku vuoassa. Sekoita kulhossa maito ja munat. Raasta juusto ja hienonna timjami, lisää ne muna-maitoon. Mausta suolalla ja pippurilla. Kaada seos vuokaan.
  4. Kypsennä ruokaa uunissa 20 minuuttia tai kunnes munamaito on hyytynyt.

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2700 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Anna Huovinen

Kun ruoanlaitolle on todella vähän aikaa, tortillapizzat ratkaisevat ongelman. Näiden tortillojen juju on piparjuurella maustettu ricotta. Koukuttavan hyvää!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Valkoiset lohi-tortillapizzat

Ainekset

8
keskikokoista täysjyvätortillaa
1
prk (250 g)
ricottajuustoa
1–2
rkl
piparjuuritahnaa
300
g
kylmäsavulohta viipaleina
2
kevätsipulia
1
prk (50 g/35 g)
kapriksia
¾
tl
mustapippuria
1
ruukku
vesikrassia tai yrttejä

Työvaiheet

  1. Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen.

  2. Levitä tortillat kolmelle leivinpaperille. Sekoita ricotta ja piparjuuritahna keskenään kulhossa ja levitä seos tortillojen pinnalle.

  3. Revi kala suupaloiksi ja jaa se tortilloille. Lisää kaprikset ja mausta mustapippurilla.

  4. Kun uuni on kuuma, paista tortilloja pelti kerrallaan 7–8 minuuttia. Lisää lopuksi päälle vesikrassia tai yrttejä.

Vinkki Täytteitä voi varioida sen mukaan mitä kaapista löytyy. Tuorejuusto tai ranskankerma käyvät ricottan korvaajaksi.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2700 reseptiä.
Linkitetty 3 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Anna Huovinen

Pavut saavat paahdettaessa rapsakan pinnan, mutta sisältä ne ovat kuohkeita ja meheviä. Tässä ohjeessa paahdetuista pavuista ja sitruunaöljystä loihditaan ihana pasta.

Vinkki! Paahdetut pavut ovat herkkua myös ruskistetun voin kanssa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Uunipapupasta

Ainekset

1
prk (400 g)
käyttövalmiita pieniä valkoisia papuja (cannellinipapu)
1
prk (380 g /230 g)
käyttövalmiita isoja valkoisia papuja
2
rkl
oliiviöljyä
4
valkosipulinkynttä
3
rosmariininoksaa
tl
sormisuolaa
½
tl
mustapippuria
350
g
simpukkapastaa
SITRUUNAÖLJY
1
sitruunan kuori + 3 rkl mehua
2
rosmariininoksaa (1 rkl hienonnettuna)
¾
dl
oliiviöljyä

Työvaiheet

  1. Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen.

  2. Huuhdo ja valuta pavut. Laita ne matalaan uuniastiaan ja lisää öljy. Murskaa valkosipulinkynnet painamalla ne rikki veitsen lappeella, poista kuoret ja laita valkosipulit vuokaan yhdessä rosmariininoksien kanssa. Mausta ja sekoita aineet keskenään vuoassa.

  3. Nosta vuoka uuniin ja laita uunipelti vuoan päälle, niin että ilma kiertää vuokaan. Pelti suojaa uunia, jos pavut alkavat paahtamisen aikana poksua. Paahda papuja noin 20 minuuttia.

  4. Laita sillä aikaa pasta kiehumaan pakkauksen ohjeen mukaan suolalla maustettuun veteen (1 tl suolaa/1 l vettä).

  5. Raasta sitruunan keltainen kuoriosa kulhoon ja purista mehu. Hienonna rosmariini. Lisää öljy ja sekoita aineet keskenään.

  6. Valuta pasta. Kääntele sitruunaöljy ja pavut pastan joukkoon. Tarjoa heti parmesaaniraasteen kanssa.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1360 reseptiä.
Linkitetty 31 keittokirjaan.
Ohje Krista Kupariharju Kuva Panu Pälviä

Ota helpotettu béchamel haltuun ja teet siitä jatkossa kaikenlaista moussakasta sienimuhennoksiin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
1 t 30 min
Vaikeustaso
Helppo

Mehevä broilerilasagne

Ainekset

400
g
maustamattomia broilerisuikaleita
5
valkosipulinkynttä
1
pieni sipuli
2
rkl
oliiviöljyä
1⁄2
(punainen) paprika
1⁄2
ruukkua basilikaa
1
prk
tomaattimurskaa
1
tl
suolaa
1⁄2
tl
rouhittua mustapippuria
Juustokastike
8
dl
täysmaitoa
75
g
pehmeää voita
3⁄4
dl
vehnäjauhoja
ripaus jauhettua muskottipähkinää
1 1⁄2
dl
raastettuja mietoja juustoja (esimerkiksi mozzarella)
50
g
vuohenjuustoa
1⁄2
tl
suolaa
Lisäksi
9
lasagnelevyä
1⁄2
ruukkua basilikaa
mustapippuria
Päälle
noin 11⁄2
dl
raastettua voimakasta juustoa (esimerkiksi parmesaania)

Työvaiheet

  1. Valmista broilerikastike. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuullota sipuleita ja broilerinsuikaleita öljyssä isolla pannulla, kunnes broileri on kypsää.

  2. Hienonna paprika ja basilika joukkoon. Lisää myös tomaattimurska ja mausteet. Anna hautua kannen alla sillä aikaa, kun teet juustokastikkeen.

  3. Sekoita pehmeä voi ja jauhot keskenään tasaiseksi tahnaksi. Kuumenna maito kattilassa ja sekoita suurus kuuman maidon joukkoon ja sekoita koko ajan, kunnes kastike sakenee. Lisää juustoraaste ja mausteet ja sekoita, kunnes juusto sulaa.

  4. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.

  5. Voitele uunivuoka ja lado vuokaan ensin broilerikastiketta, sitten valkokastiketta ja päällimmäiseksi lasagnelevyjä. Rouhi kerrosten väleihin mustapippuria ja ripottele hienonnettua basilikaa. Jätä juustokastiketta hieman sivuun niin, että sitä riittää vielä päällimmäisen lasagnelevykerroksen pinnalle. Ripottele päällimmäiseksi vielä basilikaa ja lusikoi juustoraastetta.

  6. Paista lasagnea noin 45 minuuttia. Anna vetäytyä ennen tarjoilua.

Kommentit (1)

Kokki-intoilua-84

Muista suolaa riittävästi. Itsellä tuli tästä todella mauton.

Me Naiset on lisännyt 1360 reseptiä.
Linkitetty 25 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Piia Arnould

Täyteläisen kermaista, mutta vegaanista. Tässä supervuoassa loistavat lehtikaali ja puolukka.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
40 min + pähkinöiden liotus 1 t
Vaikeustaso
Helppo

Vegaaninen lehtikaalivuoka

Ainekset

1
ps (80 g)
cashew-pähkinöitä
dl
kasvikermaa
2 + 2
rkl
oliiviöljyä
1
ps (150 g)
lehtikaalia
1
(300 g)
purjo
4
rkl
tuoretta rosmariinia
4
rkl
kuivattua nokkosta
2
rkl
siirappia
1
tl
suolaa
4
dl
puolukoita

Työvaiheet

  1. Ota muutama pähkinä pussista sivuun ja laita loput pähkinät ja kerma kulhoon. Anna liota vähintään 1 tunti. Lisää 2 rkl öljyä ja soseuta.

  2. Huuhtele nokkoset ja laita ne kiehuvaan veteen 1–2 minuutiksi. Siivilöi ja huuhtele.

  3. Hienonna kaalit. Halkaise, huuhtele ja suikaloi purjo. Kuumenna 2 rkl öljyä isolla pannulla. Paista kaalia ja purjoa 5 minuuttia. Sekoita joukkoon hienonnettu rosmariini ja nokkonen, siirappi ja suola.

  4. Laita kaalipaistos vuokaan, kaada joukkoon kermaseos, lisää puolukat ja sekoita. Laita loput pähkinät pinnalle. Paista vuokaa 180-asteissa uunissa noin 30 minuuttia.

Kommentit (0)