Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3029 reseptiä.
Linkitetty 130 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen

Minuutit minimiin! Mehevä karitsalasagne käy uunissa vain hakemassa värin pintaan, sillä esivalmistelut on hoidettu hellalla. Ricottajuusto korvaa valkokastikkeen, ja tuore minttu viimeistelee alle puolessa tunnissa syntyvän makuelämyksen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Puolen tunnin karitsalasagne

Ainekset

1
dl
pakastepinaattia
1–2
rkl
suolaa keitinveteen
2
rkl
minttua hienonnettuna
1
prk
ricottaa
voita vuoan voiteluun
8
lasagnelevyä
1
rs (250 g)
kirsikkatomaatteja
Kastike
400
g
karitsanjauhelihaa
1
sipuli
2
valkosipulinkynttä
1
rkl
tomaattipyreetä
2
tl
sokeria
1
tl
suolaa
1/2
tl
mustapippuria
400
g
tomaattimurskaa

Työvaiheet

  1. Ota pakastepinaatti siivilään sulamaan. Laita iso kattilallinen (vähintään 4–5 l) vettä kuumenemaan. Mausta suolalla (1–2 rkl).
  2. Tee kastike. Ruskista jauheliha omassa rasvassaan paistinpannussa. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipuli ja lisää ne, tomaattipyree ja mausteet pannuun. Paista muutama minuutti. Lisää tomaattimurska ja kuumenna kunnes kastike kiehahtaa.
  3. Hienonna minttu. Sekoita minttu, pinaatti ja ricotta pienessä kulhossa tasaiseksi.
  4. Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen. Voitele suorakaiteen muotoinen vuoka (noin 20 x 30 cm).
  5. Keitä lasagnelevyt suolalla maustetussa vedessä kahdessa erässä, noin 3 minuuttia kerrallaan. Siirrä ison siivilän reunalle valumaan.
  6. Levitä puolet jauhelihakastikkeesta vuokaan. Laita kastikkeen päälle neljä keitettyä lasagnelevyä. Levitä ricottaseos ja sen päälle loput keitetyt lasagnelevyt. Lusikoi loppu kastike vuokaan ja ripottele kirsikkatomaatit päälle. Laita vuoka uunin ylätasolle noin 5 minuutiksi, kunnes ruuan pinta on kauniin ruskea.

Kommentit (3)

Käyttäjä11132_0
Seuraa 
Liittynyt11.10.2015

Ohje on tainnut jäädä lopusta vajaaksi. Kuinka kauan on uunissa?

GRV Heini
Seuraa 
Liittynyt13.5.2014

Hyvä kun huomasit. Ohje on nyt täydennetty.

Kate

5 min paistoaika uunissa on aivan liian lyhyt, siinä ei pinta ruskistunut eivätkä tomaatit ehdi edes lämmetä. Vielä paistoaikaa enemmän ihmettelen kokoamisohjetta, jossa lasagnelevyjen väliin tulee ainoastaan ricottaseosta, ja lihakastike pohjimmaiseksi ja päällimmäiseksi. Tein kuitenkin tällä kertaa ohjeen mukaan, vaikka vaistoni neuvoi toisin. Kuivaahan siitä tuli. Ja kyllä ohjeen kuvan annoksessakin on tehty toisin. En suosittele tätä reseptiä, vaikka kohtalaisen nopea onkin...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3029 reseptiä.
Linkitetty 1 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Reetta Pasanen

Satokauden salaattikulhossa rouskuvat omenat, pähkinät ja punakaali. Hapokas omena tuo juuri sopivaa särmää täyeläiseen kvinoasalaattiin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Sataybroileri-kvinoasalaatti

Ainekset

4
broilerin rintafileetä
1
tl
suolaa
½
tl
mustapippuria myllystä
öljyä paistamiseen
2
hapahkoa omenaa
1
limetti
½
kurkku
pieni pala punakaalia
¼
tl
suolaa
tuoretta korianteria tai thaibasilikaa
SATAYKASTIKE
4
rkl
maapähkinävoita (rouheista)
1
prk (160 ml)
kookoskermaa
1
rkl
punaista thaicurrytahnaa
1
rkl
tamarinditahnaa
1
tl
soijakastiketta
YRTTIKVINOA
4
dl
kvinoaa
8
dl
kasvislientä
2
rkl
rypsiöljyä
2
rkl
tuoretta korianteria hienonnettuna
TARJOILUUN
limettiä, kesäsipulin varsia, seesamiöljyä, pähkinöitä

Työvaiheet

  1. Valmista ensin kvinoa. Huuhtele kvinoa tiheässä siivilässä lämpimällä vedellä. Kuumenna kasvisliemi kattilassa kiehuvaksi. Kumoa joukkoon kvinoa. Keitä miedolla lämmöllä kannen alla noin 15 minuuttia. Sekoita kypsän kvinoan joukkoon öljy ja hienonna joukkoon korianteri.

  2. Tee kastike. Laita maapähkinävoi, kookoskerma, currytahna, tamarindi ja soija kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi, alenna lämpöä ja keitä ilman kantta välillä sekoitellen muutama minuutti.

  3. Mausta broilerit suolalla ja pippurilla. Paista niitä pannulla öljyssä keskilämmöllä 5–10 minuuttia molemmin puolin, kunnes ne ovat kypsiä. Kaada puolet sataykastikkeesta kulhoon ja pyörittele broilerit siinä. Viipaloi broilerit.

  4. Huuhtaise omenat ja viipaloi ne. Purista päälle limettimehua.

  5. Suikaloi kurkku. Leikkaa kaali ohuenohuiksi viipaleiksi. Lisää kaalille hieman suolaa ja rutistele kaalia.

  6. Laita kulhon pohjalle keitettyä kvinoaa. Nosta päälle broileria, omenaa, kurkkua ja kaalia. Lisää loput pähkinäkastikkeesta, kaali ja yrtinoksat.

  7. Viimeistele limetillä, hienonnetulla sipulilla, seesamiöljyllä ja suola- tai maapähkinöillä.

Vinkki Voit oikaista käyttämällä kaupan valmista satay-kastiketta.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3029 reseptiä.
Linkitetty 4 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Tuomas Kolehmainen

Nyt on vihreyttä koko lautasen edestä. Pehmeät salaatinlehdet, rouskuvat kasvikset ja kermainen avokado muodostavat herkullisen kombon. Kastiketta saa annoksessa olla reilusti.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Green goddess -salaatti

Ainekset

1
pieni keräsalaatti
250
g
valkokaalia
2
dl
herneitä (tuore tai pakaste)
2
syöntikypsää avokadoa
2
rkl
sitruunamehua
1
pieni fenkoli
VIHREÄ KASTIKE
1
ruukku korianteria
3
tuoretta ranskalaisen rakuunan oksaa
5–7
ruohosipulinvartta
1
valkosipulinkynsi
2
rkl
sitruunamehua
1
ps (70 g)
babypinaattia
¾
dl
rypsiöljyä
dl
majoneesia
¼
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria

Työvaiheet

  1. Revi salaatinlehdet vadille. Suikaloi kaali. Sulata herneet tarvittaessa tai perkaa ne paloista. Viipaloi avokadot ja purista päälle sitruunamehua. Suikaloi fenkoli. Laita kasvikset salaatin päälle.

  2. Saksi korianteri monitoimikoneen kulhoon. Nypi rakuunasta lehdet ja hienonna ruohosipuli. Paloittele valkosipulinkynsi ja purista sitruunamehu. Soseuta kastikkeen ainekset majoneesia lukuun ottamatta monitoimikoneessa. Lisää majoneesi sekoittaen.

  3. Annostele kastiketta reilusti salaatin päälle ja pöyhi omalla lautasella kunnolla sekaisin.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3029 reseptiä.
Linkitetty 16 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Panu Pälviä

Turkulaisen Kerttu-ravintolan pasta on saanut nimensä tyyriiden ravunpyrstöjen myötä. Ravintolassa sama pasta ilman rapuja on saanut nimen "Opintotukea odotellessa". 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Kuun 1. spagetti

Ainekset

2
rs (à 330/170 g)
kypsiä jokiravunpyrstöjä
6–8
keskikokoista valkosipulinkynttä
2
tuoretta punaista chiliä
1
ruukku persiljaa
500
g
spagettia
2
dl
rypsiöljyä
1–2
rkl
persillade-mausteseosta (Santa Maria)
LISÄKSI
parmesaanijuustoa

Työvaiheet

  1. Valuta ravunpyrstöt siivilässä. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Hienonna chilit, poista siemenet halutessasi. Hienonna persilja.

  2. Laita spagetti kiehumaan suolalla maustettuun veteen (1 tl / 1 l vettä).

  3. Kuumenna öljy pannulla miedolla lämmöllä ja lisää valkosipuli, chili ja persillade-mausteseos. Kuullota, kunnes pasta on kypsää.

  4. Valuta spagetti ja sekoita kuuma öljyseos pastan joukkoon joko pannulla tai kattilassa.

  5. Lisää puolet persiljasta ja kaikki ravut. Kuumenna vain sen verran, että ravut kuumenevat.

  6. Jaa annokset lautasille, raasta päälle parmesaania ja lisää loput persiljasta.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3029 reseptiä.
Linkitetty 5 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Panu Pälviä

Suklaamannasuurimot, sula suklaa ja tumma kaakaojauhe pitävät huolen, että tässä puurossa riittää makua. Vadelmat kannattaa painella tiheän siivilän läpi, jos ei halua siemeniä hampaiden väleihin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min + jäähtyminen
Vaikeustaso
Helppo

Vadelma-suklaapuuro

Ainekset

250
g
tuoreita vadelmia
8
dl
maitoa
2
dl
suklaamannasuurimoita
¾
dl
sokeria
1
rkl
tummaa kaakaojauhetta
¼
tl
suolaa
50
g
tummaa suklaata

Työvaiheet

  1. Soseuta vadelmat sauvasekoittimella. Jos haluat puurosta sileän, painele sose vielä siivilän läpi kulhoon.

  2. Kuumenna maito pinnoitetussa kattilassa. Vatkaa mannasuurimot, sokeri, kaakaojauhe ja suola joukkoon. Kypsennä välillä sekoittaen 7–8 minuuttia.

  3. Sekoita joukkoon vadelmasose ja laita puurokattila kylmävesihauteeseen.

  4. Rouhi suklaa hienoksi muruksi ja sekoita jäähtyneen puuron joukkoon.

  5. Vatkaa puuro kuohkeaksi. Jaa tarjoilukulhoihin ja koristele halutessasi vadelmilla ja suklaarouheella.

Kommentit (0)