
Simppeliä mutta niin hyvää! Kaali-pekonipastan maun salaisuus on lähes karamellisoituneeksi paistunut sipuli.
Valkokaali on syksyisin edullista ja mehevää. Siitä voi valmistaa muutakin kuin perinteistä kaalilaatikkoa, kaalikääryleitä tai nopeaa vokkia. Harvoin tulee ajatelleeksi, että paistettu kaali sopii mainiosti myös vaikka pastaan.
Oheisessa ohjeessa pasta saa makunsa rapeaksi paistetusta pekonista ja kevyesti karamellisoidusta sipulista. Makea sipuli karamellisoituu aavistuksen tavallista sipulia nopeammin, mutta kumpikin laatu sopii tarkoitukseen.
Pekonin ja sipulien jälkeen pannuvuoron saavat kaalisuikaleet. Tilkka viinietikkaa antaa kaalin makuun sopivasti särmää ja saa myös sen rakenteen pysymään napakampana.
Entä kastike? Vaikka pasta ei varsinaisesti sellaista kaipaa, kaaliseosta voi ohentaa näppärästi lisäämällä pannulle kauhallisen tai pari spagetin keitinvettä. Älä siis kaada kaikkea vettä pois valuttaessasi spagetin.
Kaali-pekonipasta
Ainekset
Työvaiheet
-
Suikaloi kaali ja sipulit. Viipaloi valkosipulinkynnet ja pekoni.
-
Laita pekoni isolle kylmälle paistinpannulle ja paista hiljalleen rapeaksi.
-
Lisää sipulit ja paista miedolla lämmöllä sekoitellen 5 minuuttia. Lisää pannulle sokeri ja suola. Jatka paistamista, kunnes sipuli on hieman karamellisoitunut, noin 4 minuuttia. Tarkoitus ei ole ruskistaa sipulia.
-
Laita kaalisuikaleet ja valkosipuli pannulle. Lorauta joukkoon valkoviinietikka. Mausta timjamilla ja mustapippurilla. Kypsennä välillä sekoitellen 3–5 minuuttia.
-
Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan. Ota talteen pastan keitinvettä ja valuta pasta. Ohenna kaaliseosta tarvittaessa keitinvedellä. Tarjoa parmesaanijuuston kera.
Kiitos syömäkelpoisesta ruokavinkistä.
">x