Hyvä terveys on lisännyt 159 reseptiä.
Linkitetty 132 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Lasse Lecklin

Mintulta tuoksuva kastike syntyy samassa ajassa kuin pasta kypsyy.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
3
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Kesäkurpitsa-pekonipasta

Ainekset

250
g
(pinaatti)pastaa
140
g
pekonikuutioita
350
g
kesäkurpitsaa
1/2
tl
suolaa
1/4
tl
rouhittua mustapippuria
4
tl
omenaviinietikkaa
1
ruukku
minttua
1
rkl
persiljaa
100
g
(laktoosittomia) feta-/ salaattijuustokuutioita

Työvaiheet

  1. Laita pasta kiehumaan. Ruskista pekoni kuumalla pannulla omassa rasvassa.
  2. Kuutioi kesäkurpitsa lopussa joukkoon ja vähennä hieman lämpöä. Jatka paistamista, kunnes pasta on kypsää. Mausta suolalla, pippurilla, omenaviinietikalla ja hienonnetuilla yrteillä.
  3. Kääntele feta nopeasti pekonin ja kesäkurpitsan sekaan. Kääntele kaikki ainekset valmiin pastan joukkoon ja tarjoa heti.

Kommentit (1)

Vierailija

Paljonko tässä on kaloreita, hiilareita ja rasvaa? Kokeilisin tätä mielelläni, vaikuttaa herkulliselta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2049 reseptiä.
Linkitetty 1 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Sami Repo

Paras sienirisotto tehdään itse keiteltyyn sieniliemeen. Mustatorvisienten hienous saa kiehtovan kaverin sikurirouskusta, jota ripautetaan risottoon lisämausteeksi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min + liemi 40 min
Vaikeustaso
Kohtalainen

Mustatorvisienirisotto

Ainekset

1
l (n. 400 g)
mustatorvisieniä
1
sipuli
2
valkosipulinkynttä
2
rkl
öljyä
(1 rkl kuivattuja tai ½ l tuoreita sikurirouskuja)
3
dl
risottoriisiä
2
dl
valkoviiniä
8–10
dl
sienilientä
1
dl
tuoretta kirveliä
50
g
voita
2
dl
mascarponejuustoa
Sieniliemi
1
sipuli
1
rkl
öljyä
l
vettä
1
dl
kuivattuja sieniä
(esim. suppilovahveroita tai tatteja)

Työvaiheet

  1. Keitä ensin sieniliemi. Lohko sipuli kuorineen neljään osaan. Kuullota sipulia öljyssä kattilassa 5 minuuttia. Lisää vesi ja kuivatut sienet. Keitä miedolla lämmöllä 40 minuuttia. Siivilöi.
  2. Puhdista ja hienonna sienet. Jätä muutama sieni kokonaiseksi. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulit. Kuullota sipulia ja valkosipulia öljyssä kattilassa tai korkeareunaisessa pannussa 2 minuuttia. Lisää mustatorvisienet (ja sikurirouskut) pannuun ja paista 5 minuuttia. Sekoita riisi joukkoon ja kuullota hetki.
  3. Kaada viini risottoon ja anna kiehahtaa. Kun neste on lähes kokonaan imeytynyt riisiin, lisää 1 dl kuumaa sienilientä. Sekoita ja lisää 1 dl lientä kerrallaan, kunnes risotto on lähes kypsää ja puuromaista. Tähän menee noin 18 minuuttia.
  4. Hienonna kirveli ja sekoita se risottoon. Lisää voi ja juusto ja sekoita tasaiseksi. Tarjoa heti.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2049 reseptiä.
Linkitetty 5 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Panu Pälviä

Lahmacun on turkkilainen, jauhelihalla täytetty pizzamainen leipä. Viimeistele se sitruunalla ja rucolalla ja tarjoa sumakilla maustetun sipulin kanssa. Herkullista!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
1 t
Vaikeustaso
Helppo

Rullapizza lahmacun

Ainekset

Pohja
dl
vettä
1/3
tuorehiivaa
½
tl
suolaa
2
rkl
oliiviöljyä
n. 3
dl
vehnäjauhoja
Täyte
2
valkosipulinkynttä
1
vihreä turkkilainen suippopaprika
1
pieni punainen suippopaprika
2
rkl
lehtipersiljaa hienonnettuna
2
rkl
minttua hienonnettuna
4
rkl
tomaattipyreetä
2
rkl
oliiviöljyä
½
tl
suolaa
½
tl
chilijauhetta
½
tl
mustapippuria myllystä
400
g
karitsan- tai pihvikarjan jauhelihaa
Lisäksi
sumakkisipulia (ks. ohje alhaalla)
rucolaa
oliiviöljyä ja sitruunaa

Työvaiheet

  1. Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää ensin suola, sitten öljy ja lopuksi jauhot. Alusta taikina tasaiseksi. Anna sen kohota vedottomassa paikassa kaksinkertaiseksi, noin 30 minuuttia.
  2. Tee täyte. Kuori valkosipuli ja hienonna se mahdollisimman pieneksi. Kuutioi paprikat ja hienonna yrtit. Sekoita kasvikset, tomaattipyree, öljy ja mausteet. Lisää jauheliha ja sekoita tasaiseksi.
  3. Tee sumakkisipuli (ks. ohje alhaalla).
  4. Lämmitä uuni 250 asteeseen. Painele kohonneesta taikinasta kuplat pois. Jaa taikina 8 osaan ja kauli ne jauhotetulla alustalla soikeiksi pizzapohjiksi. Painele täyte pohjille.
  5. Paista lahmacuneja noin 8 minuuttia tai kunnes täyte on kypsä ja reunat kauniin ruskeat.
  6. Lastaa sumakkisipulia ja rucolaa täytteen päälle. Pirskota hieman öljyä ja sitruuna-mehua pinnalle, kääri rullalle ja nauti.

Sumakkisipuli

Ainekset

4
pientä salottisipulia
1/2
ruukku
lehtipersiljaa
2
rkl
sitruunamehua
1/2
tl
suolaa
1/2
tl
sumakkia

Työvaiheet

  1. Kuori ja leikkaa sipuli pieniksi kuutioiksi. Hienonna lehtipersilja.
  2. Sekoita kaikki aineet keskenään ja tarjoa lahmacunin kanssa.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1018 reseptiä.
Linkitetty 3 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Ninna Lindström

Maistuisi Italian nonnallekin! Parsakaalignocchit ovat herkullista ja helppoa arkiruokaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30
Vaikeustaso
Helppo

Parsakaalignocchit

Ainekset

1
(300 g)
parsakaali
½
punasipulia
1
valkosipulinkynsi
1
rkl
oliiviöljyä
½
tl
fenkolinsiemeniä
1
tl
kuivattua rosmariinia
½
tl
kuivattuja chilihiutaleita
1
tlk (400 g)
kokonaisia säilöttyjä tomaatteja
1
tl
suolaa
½
tl
rouhittua mustapippuria
4 + 4
rkl
raastettua parmesaania
Lisäksi
1
ps (400 g)
gnoccheja

Työvaiheet

  1. Irrota parsakaalista kukinnot ja hienonna varret. Keitä varsisilppua kiehuvassa, suolalla maustetussa vedessä 2 minuuttia. Valuta ja siirrä sivuun.
  2. Kuori ja hienonna punasipuli ja valkosipuli. Kuumenna öljy ja paista sipuleita ja mausteita keskilämmöllä noin 6 minuuttia. Lisää tomaatit ja hauduta 10 minuuttia, hiero niitä välillä puuharukalla. Lisää varsisilppu ja jatka haudutusta 5 minuuttia. Lisää kukinnot ja jatka vielä 5 minuuttia. Mausta suolalla ja pippurilla. Raasta parmesaania joukkoon.
  3. Keitä gnocchit kypsiksi pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta ja kääntele kastikkeeseen. Raasta vielä parmesaania päälle.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1018 reseptiä.
Linkitetty 20 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Ninna Lindström

Nyt on rapeaa ja mehevää! Herkullisen uunilohen salaisuus: hapankorpuista valmistettu superrapea ruiskuorrute, jossa on vienosti piparjuuren potkua.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Hapankorppulohi

Ainekset

1
(500 g)
nahallinen kirjolohi- tai lohifilee
1
tl
suolaa
½
tl
rouhittua mustapippuria
Muruseos
100
g
hapankorppuja (tai kuivahtanutta ruisleipää)
½
tl
valkosipulijauhetta
2
rkl
hienonnettua persiljaa
1
rkl
hienonnettua tilliä
3
rkl
raastettua piparjuurta
3
rkl
oliiviöljyä

Työvaiheet

  1. Ota lohi huoneenlämpöön ja kuumenna uuni 225 asteeseen.
  2. Mausta lohi suolalla ja pippurilla. Hienonna leipä teholeikkurissa muruiksi. Sekoita loput ainekset joukkoon. Painele lohen pinnalle ja kypsennä noin 15 minuuttia.
  3. Tarjoa esimerkiksi tillillä maustetun jogurtin, kasvisten ja kvinoan kanssa.

Kommentit (0)