
Kesäkurpitsakauden herkullisimmassa pastassa maistuu pekoni. Kastike valmistuu keltuaisista, kermasta ja juustoraasteesta sekoittamalla.
Kesäkurpitsa-pekonipasta
Ainekset
Työvaiheet
-
Paloittele kesäkurpitsat sopiviksi suupaloiksi.
-
Erottele keltuaiset valkuaisista. (Säästä valkuaiset vaikkapa marenkiin.) Raasta parmesaani. Sekoita keltuaisiin kerma, 1 dl parmesaania, suola ja ½ teelusikallista pippuria.
-
Suikaloi pekoni. Paista pannulla kypsäksi ja rapeaksi. Lisää kesäkurpitsat ja mausta teelusikallisella mustapippuria. Paista kunnes kesäkurpitsat ovat pehmeitä. Sillä aikaa keitä pasta kiehuvassa vedessä pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta ja säästä ½ dl keitinvettä. Hienonna lehtipersilja.
-
Kaada valutettu pasta nopeasti pannulle. Lisää keitinvesi, kerma-juustoseos ja lehtipersilja. Kääntele hyvin nopeasti äläkä enää keitä, jotta pasta ei muutu kokkeliksi. Jaa lautasille ja tarjoa lopun parmesaanin kera.
Kesäkurpitsoja on eri kokoisia, joten saisiko määrän grammoina, kiitos.
Kiitos kommentistasi! Lisään määrän reseptiin.
Ostin " omasta kaupastani" Belinni spakettia 100% durum. 500 g a`0,10 eur kaksi euroa meni ostoksiin. Kannatti ostaa vaikka ei makaroonia söisikään.
@kokki1975 reseptissä lukee, paloittele kesäkurpitsa sopiviksi suupaloiksi?