
Valkoinen parsa ja kinkku ovat klassinen makupari. Kääri parsat kinkkujen kanssa tuorepastalevyjen sisään ja kypsennä savujuustokastikkeen suojissa.
Kinkku-parsacannellonit
Ainekset
Työvaiheet
-
Huuhdo parsat, poista niistä kuiva tyviosa ja kuori parsat nuppuun asti. Hienonna basilika.
-
Levitä pastalevyt leikkuulaudalle. Jaa kinkkusiivut pastojen päälle. Laita kinkkujen päälle 2–3 parsaa ja basilikaa. Kääri pastalevyt rullalle täytteiden ympärille ja laita rullat voideltuun uunivuokaan.
-
Sulata voi paksupohjaisessa kattilassa. Lisää joukkoon jauhot ja sekoita 1–2 minuuttia, kunnes saat tasaisen suuruksen, jauhot hieman kiehahtavat ja seos muuttuu hivenen vaaleammaksi. Vatkaa joukkoon maito ohuena nauhana. Sekoita koko ajan voimakkaasti, kattilan pohjaa myöten ja kuumenna kiehuvaksi. Lisää laakerinlehti. Anna kastikkeen kypsyä miedolla lämmöllä 5–8 minuuttia välillä sekoittaen.
-
Raasta savujuusto ja lisää se kastikkeeseen. Sekoita, kunnes juusto on kokonaan sulanut. Mausta kastike suolalla, valkopippurilla ja muskotilla.
-
Levitä kastike pastarullien päälle vuokaan ja raasta pinnalle parmesaania. Kypsennä 200-asteisessa uunissa 25–30 minuuttia.