
Mansikkapasta maistuu myös viileänä salaatin tapaan.
Mansikka-valkosipulipasta
Ainekset
Työvaiheet
- Laita pastan keitinvesi kuumenemaan.
- Perkaa mansikat ja puolita ne. Kuori valkosipulin kynnet. Raasta sitruunan keltainen kuoriosa hienoksi raasteeksi. Hienonna oregano varsineen.
- Suolaa pastan keitinvesi(1 rkl suolaa/2 l vettä) ja keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan. Lisää valkosipulinkynnet pastan joukkoon 1 minuutiksi. Ota ne vedestä ja hienonna.
- Sekoita mansikat, valkosipuli, sitruunankuori, oregano, oliiviöljy, suola ja ilmakuivattu kinkku tarjoilukulhossa. Lisää valutettu pasta. Revi mozzarellat kahtia pastan päälle. Viimeistele ruoka mustapippurilla.
Eihän tuosta pastasta puutu enää muuta kuin kapallinen mustikoita, chiansiemenet ja nyhtökaura...