Hyppää pääsisältöön
Etusivu
Etusivu
Lue digilehtenä
Tilaa

Päävalikko

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Etusivu
Etusivu
Kirjaudu
Lue digilehtenä
Tilaa
Liha
Arjen nopeat
Pastat ja risotot
12:54 | 28.5.2018

Retiisicarbonara

Lisää omaan keittokirjaan
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3757 reseptiä
OHJE Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen

Alkukesän hapokkaat retiisit ovat täydellinen makupari pekonille. Paistettaessa niiden kitkeryys taittuu juuri sopivaksi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
4
20 min
Helppo

Retiisicarbonara

Lisää kokoelmaan

Ainesosat

1
pkt (170 g)
Amerikan pekonia
2
nippua (noin 30 kpl)
retiisejä naatteineen
100
g
pecorino-juustoa
1 1/2
dl
pastan keitinvettä
3
kananmunankeltuaista
1/2
tl
mustapippuria myllystä
1/2
tl
suolaa
Lisäksi
400
g
pastaa

Vaiheet

  1. Keitä pasta suolalla maustetussa vedessä pakkauksen ohjeen mukaan.
  2. Leikkaa pekoni kuutioiksi ja laita ne kylmään pannuun. Paista keskilämmöllä noin 7−8 minuuttia.
  3. Pekonien paistuessa huuhtele retiisit naatteineen. Leikkaa retiisit neljään lohkoon ja hienonna naatit. Raasta juusto hienoksi raasteeksi.
  4. Lisää retiisit ja naatit pekonien joukkoon ja jatka paistamista pari minuuttia.
  5. Sekoita pienessä kulhossa 1½ desiä pastan keitinvettä ja kananmunankeltuaiset, kaada seos kuuman pastan joukkoon. Lisää myös pekoni-retiisiseos, juustoraaste ja mausteet, ja sekoita. Tarjoa ruoka heti.
Tilaa Glorian ruoka & viini
Carbonara
retiisi
Pastatehdas
Arjen nopeat
30 minuuttia
liha

Suosituimmat

Taatelikakku

Saaristolaisleipä

Shelterin mallasleipä

Graavisiika Henri Alénin tapaan

Graavilohi suolaliemessä eli jääkellarin lohi

Reseptit

  • Uusimmat reseptit
  • 30 minuuttia
  • Aamiainen & brunssi
  • Finnhits
  • Gluteeniton deli
  • Grillaus
  • Jauhelihakierre
  • Juomat ja smoothiet
  • Jälkiruuat
  • Kemut
  • Kevyet & salaatit
  • Kot kot
  • Lasten suosikit
  • Leivät & piirakat
  • Nuuka kokki
  • Pastatehdas
  • Pihvi & BBQ
  • Päivän katiska
  • Sokerileipuri
  • Sporttiruoka
  • Säilöntä
  • Vegebaari
  • Viikonloppubistro
  • Vegaanisia herkkuja
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Social links

  • Facebook
  • Instagram
Etusivu

Footer menu

  • Evästeasetukset
  • Asiakaspalvelu
  • Evästekäytännöt
  • Haavoittuvuustietojen vastuullinen ilmoittaminen
  • Käyttöehdot
  • Mediaopas
  • Tietosuoja
  • Tilaa Glorian ruoka & viini
  • Toimituksen yhteystiedot
Digital magazine image
Digital magazine logo
Lue Glorian ruoka & viini laitteella kuin laitteella missä ikinä tahdotkin.
Lue digilehtenä
Glorian ruoka & viini
Tilaa

© Sanoma Media Finland Oy

Käyttäytymiseen perustuva mainonta
Vastuullista journalismia

Main menu sidebar

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Sivupalkin ekstravalikko

  • Toimitus
  • Palaute
  • Lue Glorian ruoka & viini digilehdet.fi:ssä
  • Tilaa Glorian ruoka & viini