
Antti Lukkari valmistaa Soppa365-ohjelmassa siskonmakkarapastaa, joka on helppo arkiruokahitti ja äkkinälkäisten päivän pelastus.
Siskonmakkarapasta
Ainekset
Työvaiheet
- Kiehauta iso kattilallinen vettä ja mausta se suolalla. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan (noin 8 min.) ja valmista sillä välin kastike.
-
Purista siskonmakkaroista pieniä palloja ja jätä ne odottamaan paistamista.
-
Kuori ja pilko salottisipulit. Pilko sienet. Paista sienet öljyssä kauniin kullanruskeiksi. Kun sienissä on väriä, lisää joukkoon hienonnetut salottisipulit. Kuullota, kunnes sipulit ovat pehmeitä ja nosta ne pannulta sivuun. Lisää pannulle tarvittaessa tilkka öljyä ja paista siinä siskonmakkarat kypsiksi joka puolelta, 5-10 minuuttia.
-
Hienonna ruohosipuli pieneksi silpuksi. Raasta parmesaani.
-
Valuta ylimääräinen rasva pois pannulta. Sekoita sienipaistos ja makkarat pannulla. Lisää vähän parmesaania, mausta rouhimalla päälle reippaasti mustapippuria. Nosta keitetty pasta pihdeillä kattilasta pannulle sienten ja makkaroiden sekaan, lisää puolet ruohosipulista ja kääntele kevyesti.
-
Jaa pasta lautasille. Mausta suolalla ja pippurilla ja koristele annos vielä ruohosipulilla ja parmesaanilla.