Riittoisa jauhelihasalaatti on täynnä lempeäntulisia thaimakuja. Varhaiskaali pysyy rapeana, kun se vain sekoitetaan jauhelihaseoksen joukkoon.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
4
15 min
Helppo
Jauheliha-varhaiskaalisalaatti
Ainesosat
400
g
jauhelihaa
1
tl
öljyä
1/2
tl
suolaa
1
limetin mehu
2
tl
kalakastiketta
2
tl
seesaminsiemenöljyä
1
valkosipulinkynsi
1
rkl
raastettua inkivääriä
1
sitruunaruoho
400
g
varhaiskaalia
1/2
kurkku
5
retiisiä
1
suippopaprika
1
ruukku
korianteria
1
punainen chili
Vaiheet
- Ruskista jauheliha paistinpannulla tilkassa öljyä. Mausta suolalla, limetin mehulla, kalakastikkeella ja seesaminsiemenöljyllä.
- Kuori valkosipuli ja inkivääri. Raasta ne hienoteräisellä raastimella jauhelihaseoksen joukkoon. Poista sitruunaruohosta päällimmäinen kuori, huuhtele ja hienonna noin 5 senttiä vaaleaa vartta jauhelihaseoksen joukkoon.
- Poista kaalista uloimmat lehdet, huuhtele, halkaise, poista kanta ja suikaloi. Sekoita suikaleet ja jauhelihaseos kulhossa sekaisin.
- Pese kurkku, retiisit ja suippopaprika. Suikaloi kurkku, viipaloi retiisit ja leikkaa paprika renkaiksi. Lisää kasvikset salaatin joukkoon.
- Hienonna korianteri. Huuhtele chili, halkaise ja poista valkoiset siemenkalvot, viipaloi. Lisää korianterisilppu ja chilit salaatin päälle.