
Nosta pöytään oreganolla maustettua karitsanjauhelihaa ja fetaa. Laita vieraat töihin ja anna jokaisen kietaista salaatinlehdestä oma käärönsä.
Jos viikonloppuna haluaa herkutella rennosti, kannattaa varata pöytään isoja pehmeitä salaatinlehtiä ja niihin kreikkalaisia makuja omaavia täytteitä.
Karitsanjauheliha vie ajatukset automaattisesti Välimerelle, etenkin kun sen maustaa valkosipulilla, tuoreella oreganolla ja pienellä määrällä chiliä. Tomaattipyree tuo kaivattua hapokkuutta jauhelihatäytteeseen ja tuoreet tomaatit raikastavat kokonaisuuden. Näiden lisäksi salaatinlehtien sisään kääräistään tietysti murusteltua fetaa.
Oliivit ja kaprikset kannattaa kattaa pöytään kuten myös kreikkalaisen keittiön klassikkokastike tsatsiki.
Kreikkalaiset lammas-fetakääröt
Ainekset
Työvaiheet
- Kuori ja hienonna valkosipulit sekä salottisipuli. Kuullota niitä pannulla öljyssä muutama minuutti. Lisää jauheliha ja paista kypsäksi. Sekoita joukkoon tomaattipyree ja paista noin minuutti lisää. Mausta suolalla, pippurilla, oreganolla ja chilillä.
- Irrottele salaatti lehdiksi. Huuhtaise ja kuivaa ne. Murustele feta. Kuutioi tomaatit.
- Anna jokaisen syöjän koota omat käärönsä. Laita salaatinlehdelle jauhelihaa, murusteltua fetaa, tomaattia ja tsatsikia tai majoneesia.
Vinkki: Korvaa osa karitsanjauhelihasta halutessasi naudan paistijauhelihalla. Voit lisätä kääröihin myös oliiveja, kapriksia tai aurinkokuivattuja tomaatteja.