Helsingin Sanomat on lisännyt 373 reseptiä.
Linkitetty 107 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Elvi Rista

Nosta pöytään oreganolla maustettua karitsanjauhelihaa ja fetaa. Laita vieraat töihin ja anna jokaisen kietaista salaatinlehdestä oma käärönsä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Kreikkalaiset lammas-fetakääröt

Ainekset

3
valkosipulinkynttä
1
salottisipuli
tilkka öljyä
400
g
karitsanjauhelihaa
2
rkl
tomaattipyreetä
suolaa, mustapippuria myllystä
3
rkl
tuoretta oreganoa hienonnettuna
½
tl
kuivattua chiliä myllystä
1
iso salaattikerä
200
g
fetajuustoa
2
tomaattia
Tarjoiluun
tsatsikia tai valkosipulimajoneesia

Työvaiheet

  1. Kuori ja hienonna valkosipulit sekä salottisipuli. Kuullota niitä pannulla öljyssä muutama minuutti. Lisää jauheliha ja paista kypsäksi. Sekoita joukkoon tomaattipyree ja paista noin minuutti lisää. Mausta suolalla, pippurilla, oreganolla ja chilillä.
  2. Irrottele salaatti lehdiksi. Huuhtaise ja kuivaa ne. Murustele feta. Kuutioi tomaatit.
  3. Anna jokaisen syöjän koota omat käärönsä. Laita salaatinlehdelle jauhelihaa, murusteltua fetaa, tomaattia ja tsatsikia tai majoneesia.

Vinkki: Korvaa osa karitsanjauhelihasta halutessasi naudan paistijauhelihalla. Voit lisätä kääröihin myös oliiveja, kapriksia tai aurinkokuivattuja tomaatteja.
 

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Savolpia on lisännyt 2 reseptiä.
Linkitetty 2 keittokirjaan.

Sitä sun tätä,mitä jääkaapista löytyy. Nyt löytyi kantarelleja, pekonia ja parsaa.

Sieni-kasvis paistos helposti ja nopeasti.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2
Valmistusaika
15+paisto 25 min.
Vaikeustaso
Helppo

Kantarelli-parsapaistos

Ainekset

1
L
Kantarelleja
1
Nippu
Parsakaalia
4
Siivua
Pekonia
1
Kpl
Sipulia
2
Kpl
Munia
2
dl
Kermaa
100
G
Juustoraastetta
1
Mitta
Suolaa
1
Mitta
Rosmariinia
1
Jotain
Voita paistamiseen

Työvaiheet

Paista sipulit, pekonisilppi ja sipulisilppu voissa.
Kiehauta pilkotut parsakukinnot suolavedessä.
Vatkaa munat, kerma ja mausteet sekaisin.
Yhdistä kaikki uunivuokaan ja ripottele juustoraaste päälle.
Paista uunissa 190 asteessa noin 30 min.

Kommentit (0)

Essi N on lisännyt 1 reseptin.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
Mannapuuro Cacio e pepe on yllättävä ja vastustamaton suolainen välipala
Mannapuuro Cacio e pepe on yllättävä ja vastustamaton suolainen välipala

Yllättävä ja vastustamaton välipala, jossa yhdistyy mannapuuron pehmeä, polentamainen rakenne ja cacio e pepen täyteläinen suolaisuus.

Tässä reseptissä mannapuurosta tehdään suolainen välipala. Makumaailma on kuin Cacio e pepe -pastassa, rakenne puolestaan kuin polentassa. Halutessasi voit lisätä suolaisen puuron päälle esimerkiksi paistettua kesäkurpitsaa, valkosipulia tai chiliä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
1
Valmistusaika
10
Vaikeustaso
Helppo

Mannapuuro Cacio e pepe

Ainekset

1/3
dl
mannasuurimoita
2
dl
maitoa
ripaus
suolaa
1
dl
parmesan- tai pecorinoraastetta
päälle
ripaus
pippuria
noin 1tl
oliiviöljyä

Työvaiheet

1. Raasta juusto.

2. Mittaa kattilaan mannasuurimot ja maito. Lisää ripaus suolaa.

3. Kiehauta mannasuurimot ja maito välillä sekoittaen. Sekoittamiseen voit käyttää kierre- tai pallovatkainta tai halutessaan nuolijaa. Varo ettei maito pala pohjaan. Anna porista miedolla lämmöllä 5-10 minuuttia, kunnes suurimot ovat turvonneet ja puuro on koostumukseltaan paksua, mutta yhä juoksevaa. 

4. Sekoita valmiin puuron joukkoon juustoraaste niin, että juusto sulaa puuron joukkoon täysin. Jos puuro vaikuttaa liian paksulta, voit sekoittaa joukkoon tilkan oliiviöljyä.

5. Siirrä puuro tarjoiluastiaan, rouhi päälle mustapippuria ja kaada päälle noin 1tl oliiviöljyä. Nauti lämpimänä – juusto saa puuron asettumaan nopeasti. 

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1490 reseptiä.
Linkitetty 3 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Panu Pälviä

Vihreään kesäsalaattiin sujahtavat niin tuoreet herneet kuin kesäkurpitsakin. Salaattipohja kannattaa koota yrteistä ja muista maukkaista lehdistä tavallisen jäävuorisalaatin sijaan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Vihreä fetasalaatti

Ainekset

1
l
herneitä
2
avokadoa
1
sitruuna
1
kesäkurpitsa
1
nippu
kevätsipulia
1
pss (150 g)
babypinaattia
1
ruukku
basilikaa
1
pkt (200 g)
fetaa
KASTIKE
1
dl
herneitä
1
dl
maustamatonta jogurttia
1/2
dl
sitruunamehua
2
rkl
tahinia
2
rkl
oliiviöljyä
1
tl
suolaa

Työvaiheet

  1. Riivi herneet, ota 1 dl sivuun kastiketta varten. Halkaise avokado, poista kivi ja kuori, viipaloi avokadot siivuiksi ja laita kulhoon. Raasta joukkoonsitruunan kuoren keltainen osa ja purista päälle 2 rkl mehua. Purista loppu mehu sauva- tai tehosekoittimen kulhoon kastiketta varten. Veistä kesäkurpitsa kuorimaveitsellä ohuiksi suikaleiksi. Hienonna sipulit, huuhtele pinaatti ja basilika. Valuta feta.
  2. Laita 1 dl herneitä kattilaan ja vettä sen verran, että herneet peittyvät. Keitä 2–3 minuuttia. Siivilöi ja huuhtele kylmällä vedellä. Laita herneet ja loput kastikkeen ainekset sitruunan joukkoon kulhoon. Soseuta tasaiseksi.
  3. Yhdistä salaatin ainekset kulhossa. Sekoita joukkoon kastike ja tarjoile heti.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2970 reseptiä.
Linkitetty 12 keittokirjaan.
OHJE Riikka Väliahde KUVA Panu Pälviä

Broilerin sisäfileistä saa helpot vartaat ilman tarvetta pilkkomiselle. Hyvin maustetut vartaat maistuvat viileän ja pehmeän fetadipin kanssa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Kanavartaat ja fetadippi

Ainekset

8
broilerin sisäfileetä
1
tl
savupaprikajauhetta
1
tl
chilijauhetta
1
tl
suolaa
FETADIPPI
200
g
fetajuustoa
2
dl
turkkilaista jogurttia
mustapippuria myllystä
2
rkl
oliiviöljyä
4
oksaa tuoretta minttua
LISÄKSI
8
varrastikkua
foliota
4
pitaleipää

Työvaiheet

  1. Kuumenna grilli. Pujota broilerinfileet tikkuihin. Ripottele mausteet fileiden päälle.

  2. Kääri fetajuusto folioon.

  3. Nosta juustopaketti ja broilerinfileet grilliin. Anna juuston paistua noin 15 minuuttia. Käännä fileet, kun ne ovat saaneet kauniit grilliraidat. Lisää samalla pitaleivät grilliin lämpenemään. Nosta kypsät fileet, kuumat leivät ja feta pois grillistä.

  4. Lusikoi feta kulhoon. Sekoita se jogurtin kanssa. Viimeistele pippurilla, oliiviöljyllä ja mintunlehdillä.

  5. Tarjoa dippi vartaiden ja pitaleipien kera.

Vinkki Jos käytät puisia varrastikkuja, liota ne vedessä ennen käyttöä, niin ne eivät syty grillissä.

Kommentit (0)