Hyppää pääsisältöön
Etusivu
Etusivu
Lue digilehtenä
Tilaa

Päävalikko

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Etusivu
Etusivu
Kirjaudu
Lue digilehtenä
Tilaa
Liha
Arjen nopeat
Salaatit
9:34 | 20.3.2021

Kreikkalaiset lammas-fetakääröt

Lisää omaan keittokirjaan
Helsingin Sanomat on lisännyt 467 reseptiä
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Elvi Rista

Nosta pöytään oreganolla maustettua karitsanjauhelihaa ja fetaa. Laita vieraat töihin ja anna jokaisen kietaista salaatinlehdestä oma käärönsä.

Jos viikonloppuna haluaa herkutella rennosti, kannattaa varata pöytään isoja pehmeitä salaatinlehtiä ja niihin kreikkalaisia makuja omaavia täytteitä.

Karitsanjauheliha vie ajatukset automaattisesti Välimerelle, etenkin kun sen maustaa valkosipulilla, tuoreella oreganolla ja pienellä määrällä chiliä. Tomaattipyree tuo kaivattua hapokkuutta jauhelihatäytteeseen ja tuoreet tomaatit raikastavat kokonaisuuden. Näiden lisäksi salaatinlehtien sisään kääräistään tietysti murusteltua fetaa.

Oliivit ja kaprikset kannattaa kattaa pöytään kuten myös kreikkalaisen keittiön klassikkokastike tsatsiki.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
4
30 min
Helppo

Kreikkalaiset lammas-fetakääröt

Lisää kokoelmaan

Ainesosat

3
valkosipulinkynttä
1
salottisipuli
tilkka öljyä
400
g
karitsanjauhelihaa
2
rkl
tomaattipyreetä
suolaa, mustapippuria myllystä
3
rkl
tuoretta oreganoa hienonnettuna
½
tl
kuivattua chiliä myllystä
1
iso salaattikerä
200
g
fetajuustoa
2
tomaattia
Tarjoiluun
tsatsikia tai valkosipulimajoneesia

Vaiheet

  1. Kuori ja hienonna valkosipulit sekä salottisipuli. Kuullota niitä pannulla öljyssä muutama minuutti. Lisää jauheliha ja paista kypsäksi. Sekoita joukkoon tomaattipyree ja paista noin minuutti lisää. Mausta suolalla, pippurilla, oreganolla ja chilillä.
  2. Irrottele salaatti lehdiksi. Huuhtaise ja kuivaa ne. Murustele feta. Kuutioi tomaatit.
  3. Anna jokaisen syöjän koota omat käärönsä. Laita salaatinlehdelle jauhelihaa, murusteltua fetaa, tomaattia ja tsatsikia tai majoneesia.

Vinkki: Korvaa osa karitsanjauhelihasta halutessasi naudan paistijauhelihalla. Voit lisätä kääröihin myös oliiveja, kapriksia tai aurinkokuivattuja tomaatteja.
 

Tilaa Glorian ruoka & viini
30 minuuttia
jauhelihakierre
kevyet & salaatit
kreikkalainen
feta
pääsiäinen

Suosituimmat

Lakupallopiparit

Luumu-omenatorttu

Kuminanäkkärit

Keikautetut luumutortut

Tofu-jyväbowl

Reseptit

  • Uusimmat reseptit
  • 30 minuuttia
  • Aamiainen & brunssi
  • Finnhits
  • Gluteeniton deli
  • Grillaus
  • Jauhelihakierre
  • Juomat ja smoothiet
  • Jälkiruuat
  • Kemut
  • Kevyet & salaatit
  • Kot kot
  • Lasten suosikit
  • Leivät & piirakat
  • Nuuka kokki
  • Pastatehdas
  • Pihvi & BBQ
  • Päivän katiska
  • Sokerileipuri
  • Sporttiruoka
  • Säilöntä
  • Vegebaari
  • Viikonloppubistro
  • Vegaanisia herkkuja
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Social links

  • Facebook
  • Instagram
Etusivu

Footer menu

  • Evästeasetukset
  • Asiakaspalvelu
  • Evästekäytännöt
  • Haavoittuvuustietojen vastuullinen ilmoittaminen
  • Käyttöehdot
  • Mediaopas
  • Tietosuoja
  • Tilaa Glorian ruoka & viini
  • Toimituksen yhteystiedot
Digital magazine image
Digital magazine logo
Lue Glorian ruoka & viini laitteella kuin laitteella missä ikinä tahdotkin.
Lue digilehtenä
Glorian ruoka & viini
Tilaa

© Sanoma Media Finland Oy

Käyttäytymiseen perustuva mainonta
Vastuullista journalismia

Main menu sidebar

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Sivupalkin ekstravalikko

  • Toimitus
  • Palaute
  • Lue Glorian ruoka & viini digilehdet.fi:ssä
  • Tilaa Glorian ruoka & viini