
Yksinkertaisen ihana parsa-pekonisalaatti maistuu sellaisenaan, mutta myös esimerkiksi grillilihojen lisukkeena.
Parsasta, pekonista ja purjosta syntyy alkukesän herkullisin lisukesalaatti, joka on kotonaan yhtä lailla niin grilliherkkujen seurassa kuin sellaisenaankin leivän kanssa tarjottuna.
Salaatissa on mahtavasti rakennetta, kun pekonin malttaa väsyttää hitaasti pannulla paistaen rapeaksi ja parsat taasen käyttää pannulla juuri ja juuri kypsäksi. Purjon voi halutessaan lisätä pannulle jo ennen parsoja, jos siitä haluaa salaattiin pehmeää kontrastia.
Lopuksi salaatti maustetaan vielä valkosipulilla sekä sitruunan ja appelsiinin kuorella. Extrarapeutta tähän lämpimään salaattiin antavat paahdetut pinjansiemenet.
Rapea parsa-pekonisalaatti
Ainekset
Työvaiheet
-
Poista parsoista kovat kannat ja kuori (erityisesti valkoiset) parsat tyvestä ylöspäin. Paloittele.
-
Laita pekoni kuivalle pannulle ja paista rapeaksi. Huuhdo ja suikaloi sillä aikaa purjo, kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Lisää voi, parsapalat ja purjo ja paista noin 5 minuuttia, lisää valkosipuli loppuvaiheessa.
-
Lisää lopuksi pestyjen sitrusten kuoriraasteet joukkoon ja ripottele pinnalle (paahdettuja) pinjansiemeniä.