
Vaihda väriä! Tee pastan kaveriksi ragu vaaleana versiona sienten, pekonin ja kerman kanssa. Tutut sipuli, porkkana ja selleri löytyvät kastikkeesta kyllä.
Valkoinen sieniragu
Ainekset
Työvaiheet
-
Puhdista ja paloittele sienet. Paahda sieniä kuivalla, kuumalla pannulla, kunnes niistä ei irtoa enää nestettä. Laita sienet hetkeksi sivuun.
-
Kuori ja viipaloi sipulit. Kuori ja leikkaa porkkana pieniksi kuutioiksi. Kuutioi lehtiselleri ja pancetta.
-
Kuullota kasviksia ja pancettaa pannulla öljyssä muutama minuutti sekoitellen. Lisää jauheliha ja paista se kypsäksi.
-
Kaada viini pannulle ja anna sen kiehahtaa. Sekoita joukkoon kerma, kasvisliemi, laakerinlehti ja timjami. Anna porista miedolla lämmöllä ilman kantta noin 10 minuuttia. Sekoita välillä. Lisää lopuksi sienet.
-
Keitä pasta kypsäksi pakkauksen ohjeen mukaan suolalla maustetussa vedessä. Valuta siivilässä ja kumoa pannulle sienikastikkeen joukkoon. Kääntele sekaisin. Viimeistele raastamalla pinnalle parmesaania.