
Jauheliha salaatissa saattaa kuulostaa erikoiselta, mutta vietnamilaiseen nuudelisalaattiin se sopii täydellisesti. Reseptissä käytetään mungpavun jauhoista valmistettavia lasinuudeleita, jotka ovat gluteenittomia.
Vietnamilainen jauhelihasalaatti
Ainekset
Työvaiheet
- Hienonna chili ja valkosipuli kulhoon. Lisää muut kastikeaineet ja sekoita tasaiseksi.
- Keitä nuudelit kypsiksi. Valuta, kaada kulhoon ja sekoita joukkoon kastike. Anna jäähtyä.
- Paista jauheliha ja mausta suolalla.
- Leikkaa porkkanat, purjo ja kurkku ohuiksi tikuiksi. Suikaloi salaatinlehdet, rouhi suolapähkinöitä veitsellä ja revi yrtit. Nostele kaikki salaattiaineet sekaisin.
Vinkki! Chileissä on huimia eroja tulisuudessa. Maistele ja lisää kastikkeeseen tarvittaessa potkua.