Mitä saadaan, kun yhdistetään samalle pannulle banaaneja, pekonia, inkivääriä ja kookosmaitoa? Makeansuolainen, täyteläinen curry, joka maistuu ihanalta basmatiriisin ja paahdettujen pähkinöiden seurassa.
Kaupassa myytävät banaanit ovat kuljetussyistä usein hieman vihreitä. Kestää aikansa, ennen kuin ne ovat kypsyneet keltaisiksi ja kypsiksi.
Vihertäviä, napakoita banaaneja voi kuitenkin käyttää mainiosti ruoanvalmistukseen. Oheisessa ohjeessa ne pilkotaan mausteiseen curryyn yhdessä pekonin kanssa. Kun joukkoon lisätään inkivääriä, limettiä ja kalakastiketta, suolaisenmakea yhdistelmä toimii mainiosti. Kermaisen koostumuksensa curry saa kookosmaidosta.
Banaani-possucurry valmistuu alle puolessa tunnissa, joten se tuo hyvää vaihtelua myös kiireiseen arki-iltaan. Lisukkeena maistuu keitetty basmatiriisi. Paahdetut pähkinät tuovat annokseen mukavasti rousketta.
Banaani-possucurry
Ainekset
Työvaiheet
- Leikkaa pekoni paloiksi ja banaanit viipaleiksi. Hienonna valkosipuli ja kevätsipulit. Säästä kevätsipuleiden vihreät osat viimeistelyyn. Kuori ja raasta inkivääri.
- Laita pekonipalat kylmään paistinpannuun ja siirrä pannu liedelle kuumenemaan. Paista pekonia keskilämmöllä noin 5 minuuttia.
- Kaada pekonit pannusta talouspaperin päälle lautaselle ja jätä pekonista irronnut rasva pannuun. Paista sipuleita, inkivääriä, banaaneja ja currytahnaa pekonin rasvassa pari minuuttia. Kaada pekonit takaisin pannuun ja lisää kookosmaito. Huuhtele kookosmaitopurkki vedellä ja kaada vesi pannuun. Kypsennä currya keskilämmöllä noin 10 minuuttia.
- Hienonna basilika ja purista limetistä mehu. Lisää ne kalakastikkeen kanssa curryn joukkoon. Tarjoa curry esimerkiksi höyrytetyn basmatiriisin ja paahdettujen pähkinöiden kanssa.