Me Naiset on lisännyt 1490 reseptiä.
Linkitetty 53 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Ninna Lindström

Aidot meksikolaiset tacot ovat pehmeitä, pieniä ja käsin syötäviä täytettyjä taskuja. Tällä kertaa tacot täytetään barbeque-maustetulla possulla ja pavuilla sekä chipotlechili-majoneesilla.

Tacoilla tarkoitetaan puhekielessä usein rapeita, muotoonsa friteerattuja taitettuja maissikuoria. Meksikossa tacot ovat kuitenkin pehmeitä, pieniä maissitortilloja, jotka syödään taskuiksi taitettuina.

Oheisessa ohjeessa pehmeiden tortillojen päälle kasataan barbeque-maustettua possunjauhelihaa, kasviksia ja chilimajoneesia. Täytteet valmistuvat nopeasti, joten fiesta on valmis alle puolessa tunnissa.

Olennainen osa kokonaisuutta on chilimajoneesi, joka tehdään tällä kertaa chipotlechilistä ja valmismajoneesista surauttamalla. Savuista chipotlechiliä löytyy tomaattiseen kastikkeeseen säilöttynä isoimpien ruokakauppojen säilykeosastolta. Voimakasta chiliä kannattaa annostella aluksi varovaisesti, jotta majoneesista saa omaan makuun sopivan tulisen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
12 kpl
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Barbequepossu-paputacot

Ainekset

2
tl
öljyä
1
pieni punasipuli
tl
savupaprikajauhetta
tl
jeeraa
400
g
possu- tai sika-nautajauhelihaa
1
tlk (400 g)
paseerattua tomaattia
¾
dl
barbeque-kastiketta
1
tlk
kypsiä mustapapuja
Chipotlemajoneesi
2
chipotlechiliä adobo-kastikkeessa
¼
tl
jauhettua savupaprikaa
1
dl
majoneesia
Lisäksi
12
kpl
pieniä (maissi)tortilloja
1
pieni ruukku
korianteria
2
avokadoa
salaattia suikaloituna
ranskankermaa

Työvaiheet

  1. Kuori ja hienonna punasipuli ja pehmennä pannulla öljyssä muutaman minuutin ajan. Lisää mausteet ja jauheliha ja paista kypsäksi. Lisää paseerattu tomaatti ja bbq-kastike ja keitä ilman kantta kokoon, kunnes kastike on kiinteää. Valuta ja huuhdo pavut lopussa joukkoon, keitä vielä muutama minuutti.

  2. Tee chipotlemajoneesi. Soseuta kaikki ainekset sauvasekoittimella. Lisää chilien adobokastiketta maun mukaan – tarkista tulisuus!

  3. Lämmitä tortillaletut nopeasti kuivalla pannulla ja täytä barbequepossukastikkeella, chipotle-majoneesilla ja lisukkeilla.

Kommentit (2)

Vierailija

Missä kumman paikassa se tulisuus tuossa on? Eihän chipotle  ole tulista, ei yhtään! Vaan suomalainen ruoka onkin yhtä tulisesti maustettua kuin ikkunalasi. Nuolaise ikkunaa, jos haluat lisää tulisuutta suomalaiseen ruokaasi!

Vierailija

Chipotle chili adobo kastikkeessa on tulista, mutta sopivan tulista, kun ei käytä liikaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Savolpia on lisännyt 2 reseptiä.
Linkitetty 2 keittokirjaan.

Sitä sun tätä,mitä jääkaapista löytyy. Nyt löytyi kantarelleja, pekonia ja parsaa.

Sieni-kasvis paistos helposti ja nopeasti.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2
Valmistusaika
15+paisto 25 min.
Vaikeustaso
Helppo

Kantarelli-parsapaistos

Ainekset

1
L
Kantarelleja
1
Nippu
Parsakaalia
4
Siivua
Pekonia
1
Kpl
Sipulia
2
Kpl
Munia
2
dl
Kermaa
100
G
Juustoraastetta
1
Mitta
Suolaa
1
Mitta
Rosmariinia
1
Jotain
Voita paistamiseen

Työvaiheet

Paista sipulit, pekonisilppi ja sipulisilppu voissa.
Kiehauta pilkotut parsakukinnot suolavedessä.
Vatkaa munat, kerma ja mausteet sekaisin.
Yhdistä kaikki uunivuokaan ja ripottele juustoraaste päälle.
Paista uunissa 190 asteessa noin 30 min.

Kommentit (0)

Essi N on lisännyt 1 reseptin.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
Mannapuuro Cacio e pepe on yllättävä ja vastustamaton suolainen välipala
Mannapuuro Cacio e pepe on yllättävä ja vastustamaton suolainen välipala

Yllättävä ja vastustamaton välipala, jossa yhdistyy mannapuuron pehmeä, polentamainen rakenne ja cacio e pepen täyteläinen suolaisuus.

Tässä reseptissä mannapuurosta tehdään suolainen välipala. Makumaailma on kuin Cacio e pepe -pastassa, rakenne puolestaan kuin polentassa. Halutessasi voit lisätä suolaisen puuron päälle esimerkiksi paistettua kesäkurpitsaa, valkosipulia tai chiliä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
1
Valmistusaika
10
Vaikeustaso
Helppo

Mannapuuro Cacio e pepe

Ainekset

1/3
dl
mannasuurimoita
2
dl
maitoa
ripaus
suolaa
1
dl
parmesan- tai pecorinoraastetta
päälle
ripaus
pippuria
noin 1tl
oliiviöljyä

Työvaiheet

1. Raasta juusto.

2. Mittaa kattilaan mannasuurimot ja maito. Lisää ripaus suolaa.

3. Kiehauta mannasuurimot ja maito välillä sekoittaen. Sekoittamiseen voit käyttää kierre- tai pallovatkainta tai halutessaan nuolijaa. Varo ettei maito pala pohjaan. Anna porista miedolla lämmöllä 5-10 minuuttia, kunnes suurimot ovat turvonneet ja puuro on koostumukseltaan paksua, mutta yhä juoksevaa. 

4. Sekoita valmiin puuron joukkoon juustoraaste niin, että juusto sulaa puuron joukkoon täysin. Jos puuro vaikuttaa liian paksulta, voit sekoittaa joukkoon tilkan oliiviöljyä.

5. Siirrä puuro tarjoiluastiaan, rouhi päälle mustapippuria ja kaada päälle noin 1tl oliiviöljyä. Nauti lämpimänä – juusto saa puuron asettumaan nopeasti. 

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2970 reseptiä.
Linkitetty 12 keittokirjaan.
OHJE Riikka Väliahde KUVA Panu Pälviä

Broilerin sisäfileistä saa helpot vartaat ilman tarvetta pilkkomiselle. Hyvin maustetut vartaat maistuvat viileän ja pehmeän fetadipin kanssa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Kanavartaat ja fetadippi

Ainekset

8
broilerin sisäfileetä
1
tl
savupaprikajauhetta
1
tl
chilijauhetta
1
tl
suolaa
FETADIPPI
200
g
fetajuustoa
2
dl
turkkilaista jogurttia
mustapippuria myllystä
2
rkl
oliiviöljyä
4
oksaa tuoretta minttua
LISÄKSI
8
varrastikkua
foliota
4
pitaleipää

Työvaiheet

  1. Kuumenna grilli. Pujota broilerinfileet tikkuihin. Ripottele mausteet fileiden päälle.

  2. Kääri fetajuusto folioon.

  3. Nosta juustopaketti ja broilerinfileet grilliin. Anna juuston paistua noin 15 minuuttia. Käännä fileet, kun ne ovat saaneet kauniit grilliraidat. Lisää samalla pitaleivät grilliin lämpenemään. Nosta kypsät fileet, kuumat leivät ja feta pois grillistä.

  4. Lusikoi feta kulhoon. Sekoita se jogurtin kanssa. Viimeistele pippurilla, oliiviöljyllä ja mintunlehdillä.

  5. Tarjoa dippi vartaiden ja pitaleipien kera.

Vinkki Jos käytät puisia varrastikkuja, liota ne vedessä ennen käyttöä, niin ne eivät syty grillissä.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1490 reseptiä.
Linkitetty 6 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Panu Pälviä

Superherkun salaatin salaisuus on bulgurin turvotus tomaattiraasteessa. Kun salaattipohjassa on makua ja mehukkuutta, se ei kaipaa kastiketta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
40 min
Vaikeustaso
Helppo

Tomaatti-bulgursalaatti

Ainekset

2
tomaattia
dl
bulguria
1
dl
vettä
1
valkosipulinkynsi
1
sitruunan mehu
2
rkl
oliiviöljyä
1
tl
suolaa
LISÄKSI
200
g
kirsikkatomaatteja
1
nippu kevätsipulia
1
ruukku minttua
1
tlk
kikherneitä

Työvaiheet

  1. Halkaise tomaatit ja raasta ne isolla terällä kulhoon. Kiehauta vesi. Huuhtele bulgurit siivilässä, sekoita ne ja keitetty vesi tomaattien joukkoon. Lisää hienonnettu valkosipulinkynsi ja sitruunan mehu, öljy ja suola. Sekoita hyvin, peitä kelmulla ja anna turvota 30 minuuttia.

  2. Pilko kirsikkatomaatit, sipulit ja hienonna minttu. Valuta kikherneet ja lisää ne, kasvikset ja yrtit bulgursalaattiin.

Kommentit (0)