Aidot meksikolaiset tacot ovat pehmeitä, pieniä ja käsin syötäviä täytettyjä taskuja. Tällä kertaa tacot täytetään barbeque-maustetulla possulla ja pavuilla sekä chipotlechili-majoneesilla.
Barbequepossu-paputacot
Ainekset
Työvaiheet
-
Kuori ja hienonna punasipuli ja pehmennä pannulla öljyssä muutaman minuutin ajan. Lisää mausteet ja jauheliha ja paista kypsäksi. Lisää paseerattu tomaatti ja bbq-kastike ja keitä ilman kantta kokoon, kunnes kastike on kiinteää. Valuta ja huuhdo pavut lopussa joukkoon, keitä vielä muutama minuutti.
-
Tee chipotlemajoneesi. Soseuta kaikki ainekset sauvasekoittimella. Lisää chilien adobokastiketta maun mukaan – tarkista tulisuus!
-
Lämmitä tortillaletut nopeasti kuivalla pannulla ja täytä barbequepossukastikkeella, chipotle-majoneesilla ja lisukkeilla.
Missä kumman paikassa se tulisuus tuossa on? Eihän chipotle ole tulista, ei yhtään! Vaan suomalainen ruoka onkin yhtä tulisesti maustettua kuin ikkunalasi. Nuolaise ikkunaa, jos haluat lisää tulisuutta suomalaiseen ruokaasi!
Chipotle chili adobo kastikkeessa on tulista, mutta sopivan tulista, kun ei käytä liikaa.