Ruokapankki. on lisännyt 55 reseptiä.
Linkitetty 119 keittokirjaan.

Bataattijauhisvuoka on ihan loistavaa arkiruokaa ja maistuu niin pikku syöjille kuin isoimmille herkkusuille!

Ruokapankista löydät lisää herkullisia reseptejä http://ruokapankki.blogspot.fi

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6-8
Valmistusaika
60 min
Vaikeustaso
Helppo

Bataattijauhisvuoka

Ainekset

800
g
paistijauhelihaa
1-2
kpl
sipulia hienonnettuna
2
kpl
valkosipulin kynttä hienonnettuna
2
kpl
keskikoista bataattia kiekkoina
1
prk
tomaattimurskaa valkosipulin makuista
1
prk
kookosmaitoa
2-3
rkl
tomaattipyrettä
suolaa
mustapippuria
paprikajauhetta
nokare kookosöljyä

Työvaiheet

 
 
 
Paista jauheliha ja silputut sipulit kypsiksi kookosöljyssä paistinpannulla. Mausta suolalla ja mustapippurilla sekä paprikajauheella. Kaada mukaan tomaattimurska ja kookosmaito, sekä purista sekaan tomaattipyrettä. Sekoita ja anna kiehahtaa, maista ja lisää tarvittaessa mausteita. Laita kuoritut bataattikiekot esim. lasangevuokaan ja kaada jauhelihakastike päälle, sekoita varovasti. Paista uunin keskitasolla 225 asteessa 30-40 minuuttia. Syö salaatin kanssa!

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2327 reseptiä.
Linkitetty 2 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Reetta Pasanen

Katajanmarjat ja rosmariini tai kuusenhavut maustavat poronfileen juhlapöytään. Kuivatuilla mustikoilla maustettu leipämuru tekee pinnasta hauskasti rapean. Tarjoa perunamurskeen ja jugurttidipin kanssa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
20 min + maustuminen 30 min + vetäytyminen 15 min
Vaikeustaso
Helppo

Katajanmarja-poronfilee

Ainekset

700
g
poron sisä- tai ulkofileetä
4
katajanmarjaa
2
valkosipulinkynttä
2
rkl
soijakastiketta
½
tl
mustapippuria myllystä
2
kuusenhavua tai 4 rosmariininoksaa
1
rkl
voita ja 1 rkl öljyä paistamiseen
LISÄKSI
1
viipale vaalea leipää
2
tl
rypsiöljyä
2
tl
sitruunan kuorta raastettuna
2
rkl
kuivattua mustikkaa

Työvaiheet

  1. Laita ensin perunat paahtumaan (ohje alla). Pyyhi fileet talouspaperilla. Murskaa katajanmarjat. Kuori ja viipaloi valkosipulit. Yhdistä katajanmarjat, valkosipuli, soijakastike ja mustapippuri. Sivele seos fileelle. Anna maustua huoneenlämmössä puoli tuntia.

  2. Laita kuusenhavut tai rosmariinit sekä voi ja öljy pannuun. Kuumenna ja lisää liha. Paista noin 2 minuuttia per puoli. Tarkista lihan sisälämpö mittarilla. Liha on medium-kypsää mittarin osoittaessa 56 astetta. Peitä filee foliolla ja anna vetäytyä 15 minuuttia.

  3. Murenna leipä esimerkiksi teholeikkurilla. Paista öljyssä pannussa kullanruskeaksi. Lisää sitruunan kuoriraaste ja mustikka. Ripottele seos lihalle.

Vinkki Jos kaipaat kastiketta, tarjoa filee jogurttidipin kanssa. Myös punaviinikastike sopii annokseen.

Tuplapaahdettu perunamurske

Ainekset

1
kg
Rosamunda-perunaa
75
g
gruyérea tai muuta maukasta juustoa
100
g
voita
1
tl
sormisuolaa
½
tl
valkopippuria myllystä
3
rkl
ruohosipulia hienonnettuna
2
tl
sitruunankuorta raastettuna

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Pese perunat ja laita ne uunivuokaan. Kypsennä 50 minuuttia.

  2. Raasta juusto. Sulata voi ja lisää juusto voisulaan. Kuori ja survo kypsät kuumat perunat karkeaksi murskeeksi. Sekoita perunamurske voi-juustoseokseen. Mausta suolalla ja pippurilla.

  3. Pese ja voitele uunivuoka, jossa paahdoit perunat. Laita perunamurske vuokaan ja kypsennä uunissa noin 15 minuuttia. Mausta hienonnetulla ruohosipulilla ja raastetulla sitruunankuorella.

Jogurttidippi

Ainekset

1
valkosipulinkynsi
1
tl
sitruunankuorta raastettuna
1
ruukku
ruohosipulia tai tilliä
3
dl
turkkilaista jogurttia
1
tl
sormisuolaa
½
tl
mustapippuria myllystä

Työvaiheet

  1. Kuori ja raasta valkosipulinkynsi. Pese sitruuna ja raasta sen kuori. Hienonna yrtti.

  2. Yhdistä kaikki aineet ja sekoita tasaiseksi.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1221 reseptiä.
Linkitetty 1 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Ninna Lindström

Ruusukaali on loppuvuoden ruokasesongin tähti: anna sen loistaa myös pastassa. Loput tykötarpeet löytyvät tölkeistä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Ruusukaali-kaprispasta

Ainekset

200
g
spagettia
2
valkosipulinkynttä
1
tuore punainen chili tai 1 tl chilirouhetta
300
g
ruusukaaleja
1
pienen sitruunan mehu ja kuoriraaste
2
rkl
oliiviöljyä
1
rkl
pikkukapriksia
4
anjovisfileetä
Päälle
parmesaaniraastetta

Työvaiheet

  1. Keitä pasta suolalla maustetussa kiehuvassa vedessä pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta, mutta säästä 1 dl keitinvettä.

  2. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet ja viipaloi chili, jos käytät tuoretta. Puolita ruusukaalit. Purista sitruunan mehu ja raasta sen kuori.

  3. Kuumenna öljy paistinpannulla. Paista valkosipulia ja chiliä minuutin ajan. Valuta ja lisää kaprikset, jatka paistamista vielä minuutti. Hienonna anjovisfileet joukkoon. Lisää myös sitruunan kuoriraaste. Jatka paistamista minuutin ajan.

  4. Puolita ruusukaalit joukkoon ja paista muutaman minuutin ajan. Lisää keitinvesi ja sitruunan mehu ja keitä pari minuuttia, kunnes ruusukaalit ovat hieman pehmenneet ja kastike hieman keittynyt kokoon.

  5. Kääntele valutettuun spagettiin. Tarjoa heti parmesaaniraasteen kanssa.

Kommentit (0)

Vesikielellä on lisännyt 6 reseptiä.
Linkitetty 2 keittokirjaan.
Kuva: <span class="photographer">Tarja Pasanen</span>
Kuva: Tarja Pasanen

Elämme haasteisia aikoja ja työt/opiskelut ovat siirtyneet useimmilla koronan vuoksi taas etäksi. Tässä etätöihin oiva lounasvaihtoehto, jonka voit tehdä hyvin etukäteen ja lämmittää, kun tulee ruokatauko. Tästä rullasta tykkää koko perhe ja on ravitsevaakin.
Pohjan taikinaan voit lisätä...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Valmistusaika
60 min
Vaikeustaso
Helppo

Porkkanainen jauhelihamunakasrulla

Ainekset

Pohja
6
kananmunaa
6
dl
maitoa
1
tl
suolaa
1/2
tl
mustapippuria
1
dl
vehnäjauhoja
pinaattia
Täyte
400
g
jauhelihaa
1
sipuli
3
valkosipulin kynttä
2-3
isoa porkkanaa
1/2
tl
suolaa
1/2
tl
mustapippuria
1
tl
savupaprikaa
2
rkl
korianterisilppua
1
prk
creme fraichea (170g)
Kuorrute
100
g
Emmental-juustoraastetta
1
kananmuna
1
kananmunan keltuainen

Työvaiheet

Pohja:
1. Sekoita pohjan ainekset kulhossa . Kaada leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja paista 225 asteessa noin 20-30 minuuttia.
2. Jäähdytä pohja ja kumoa jäähtynyt pohja toisen leivinpaperin päälle.

Täyte:
3. Paista jauheliha kypsäksi ja siirrä se toiseen pannuun odottamaan sillä aikaa, kun paistat sipulit ja porkkanat pehmeiksi.
4. Raasta porkkanat karkeaksi raasteeksi. Silppua porkkanat ja valkosipulit. Paista porkkanat ja sipulit yhdessä paistinpannulla ja hauduta ne pehmeiksi (n.10 min)
5. Lisää sekaan kypsä jauheliha ja mausta seos. LIsää lopuksi creme fraiche. Sekoita hyvin.
6. Levitä hieman jäähtynyt täyteseos 3/4 osan pohjan päälle ja kääri rullalle. (kuva).

Kuorrute:
7. Sekoita juustoraaste, keltuainen ja 1 kananmuna keskenään hyvin ja lusikoi se rullan päälle. Kuorruta rulla 250 asteessa noin 8-10 minuuttia.

8. Anna rullan vetäytyä kunnolla ennen leikkaamista. Jäähtynyt rulla on helpompi leikata ja pysyy kauniisti kasassa.

Tämä maistuu erittäin hyvältä myös kylmänä. Nauti.

Resepti: Tarja Pasanen @waterontongue (Vesikielellä)

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2327 reseptiä.
Linkitetty 7 keittokirjaan.
OHJE Riikka Väliahde KUVA Panu Pälviä

Okonomiyaki-tyyppiseen japanilaiseen munakkaaseen saa kivasti uppoamaan myös juureksia. Saat annoksesta kaksi isompaa tai monta pientä munakaslettua.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Porkkana-okonomiyaki

Ainekset

2
isoa porkkanaa
4
cm:n pala
inkivääriä
6
kananmunaa
½
tl
suolaa
2
rkl
soijakastiketta
2
rkl
miriniä (tai viinietikkaa ja 1 tl sokeria)
LISÄKSI
2
rkl
ruohosipulia hienonnettuna
2–3
rkl
majoneesia

Työvaiheet

  1. Pese porkkanat ja inkivääri hyvin. Raasta ne kuorineen ja sekoita raasteet keskenään. Hienonna ruohosipuli esimerkiksi saksilla.

  2. Riko munat kulhoon ja vatkaa niiden rakenne rikki. Sekoita suola, soijakastike ja mirin joukkoon.

  3. Kuumenna paistinpannu. Laita puolet porkkana-inkivääriraasteesta kuumaan pannuun ja anna kypsyä hetki, jotta ylimääräinen neste haihtuu. Lisää puolet munaseoksesta pannuun ja liikuttele seosta esimerkiksi lastalla, kunnes kananmuna alkaa hyytyä. Levitä seos sitten tasaisesti pannuun ja anna kypsyä sekoittamatta, kunnes munakas on täysin hyytynyt. Käännä munakas ja ruskista toinen puoli. Siirrä munakas lautaselle ja paista toinen munakas samaan tapaan.

  4. Viimeistele munakkaat majoneesilla ja ruohosipulilla.

Kommentit (0)