
Meksikolainen chili con carne, lihaa ja papuja maukkaassa kastikkeessa, on monen suosikkiruoka. Nyt lihan sijaan kastikkeeseen laitetaan kylpemään lihapullia.
Chili con carne on meksikolaistyylinen, pavuilla ja chilillä höystetty mausteinen lihapata. Padasta on olemassa hyvin erilaisia versioita. Tämä resepti on omistettu kaikille lihapullien ystäville.
Paistetun lihan sijaan sattumina on tällä kertaa tacomausteseoksella maustettuja lihapullia. Pyöryköistä kannattaa tehdä melko pieniä, jotta ne pitävät muotonsa paistettaessa ja hautuvat nopeasti kypsiksi.
Itse papu-tomaattikastike saa porista rauhassa ennen lihapullien lisäämistä, jolloin maut voimistuvat ja syvenevät. Ripaus sokeria pyöristää chilin, tomaatin ja valkosipulin maut yhteen.
Chili con carne -lihapullat sopivat tarjolle keitetyn riisin ja nachojen, sekä korianterin ja kevätsipulin kanssa.
Chili con carne -lihapullat
Ainekset
Työvaiheet
-
Tee kastike. Kuori ja hienonna sipulit. Viipaloi chili. Kuullota niitä pannulla öljyssä muutama minuutti sekoitellen. Kaada pannulle paseerattu tomaatti ja valutetut pavut. Mausta suolalla, pippurilla, sokerilla ja juustokuminalla. Kiehauta seos. Vähennä lämpöä. Anna porista miedohkolla lämmöllä vähintään 15 minuuttia.
-
Valmista lihapullat. Yhdistä panko ja ranskankerma. Anna levätä 5 minuuttia. Kuori ja hienonna valkosipuli ja kuullota sitä pannulla öljyssä muutama minuutti. Yhdistä jauheliha kulhoon panko-ranskankermaseokseen. Lisää valkosipuli, mausteet ja kananmuna. Sekoita. Muotoile taikinasta pienehköjä lihapullia.
-
Paista lihapulliin kaunis väri pannulla voi-öljyseoksessa. Lisää pullat papukastikkeeseen ja jatka kypsentämistä noin 5 minuuttia, kunnes ne ovat kypsiä. Ripottele päälle halutessasi cheddarraastetta, korianteria ja hienonnettua kevät- ja punasipulia.
-
Tarjoa kastike ranskankerman ja keitetyn riisin tai nachojen kanssa. Jos haluat lisää tulisuutta ruokaan, koristele se viipaloidulla chilillä.