Ohratto eli ohrasta tehty risotto on maultaan riisiversiota syvempi. Syksyiset sienet voi myös lisätä ohrattoon mausteisen makkaran pariksi.
Herkullinen, terveellisempi ja kotimainen vaihtoehto risotolle on suomalaisesta ohrasta tehty ohratto. Ohrassa on enemmän makua kuin risottoriisissä. Lisäksi se on ravintorikkaampaa ja sen ostaminen tukee suomalaista ruoantuotantoa.
Kotimaisuus yhdistyy sulavasti välimerellisiin makuihin, kun ohrattoa varten paistetaan mausteista chorizomakkaraa ja valkosipulia. Mausteiksi käy rosmariini sekä savupaprika ja oliivit. Suolaa ei tarvitse erikseen lisätä, sillä ohratto kypsyy tomaattisessa kanaliemessä.
Ohrattoa ei tarvitse hämmentää jatkuvasti, toisin kuin risottoa, mikä vapauttaa aikaa esimerkiksi lisukesalaatin tekemiselle.
Chorizo-ohratto
Ainekset
Työvaiheet
-
Kuori ja paloittele chorizo pieneksi. Paista omassa rasvassaan isolla pannulla rapeaksi, siirrä reikäkauhalla sivuun.
-
Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet ja paista samalla pannulla chorizon rasvassa muutaman minuutin ajan.
-
Hienonna rosmariini joukkoon ja lisää savupaprika ja ohra. Paista sekoitellen minuutin ajan.
-
Lisää kanaliemi, tomaattimurska ja oliivit. Keitä noin 20 minuuttia ilman kantta, kunnes kaikki neste on imeytynyt ohraan.
-
Nosta chorizoa valmiiden annosten päälle.
Erinomainen resepti, pääsi meillä vakituiseen kiertoon! Kiitos.