Donburi on japanilaista pikaruokaa, joka pelastaa kiireisen arki-illan. Keitä riisi, paahda possu ja höystä raikkailla kasviksilla.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
2–4
30 min
Helppo
Donburi
Ainesosat
4
hengen annos keitettyä riisiä (ohje alla)
Päälle
400
g
porsaan kylkisiivuja tai kassleria
3
rkl
soijakastiketta
1½
rkl
riisiviinietikkaa
1
rkl
inkiväärimurskaa
1
rkl
sokeria
Lisäksi
1
sipuli
2
kevätsipulia
4
munaa
1
rkl
öljyä
chilirouhetta tai wasabi-seesami-mausteseosta (esim. Santa Maria)
retiisipikkeliä (ohje alla)
Vaiheet
- Keitä riisi ohjeen mukaan.
- Paloittele possun kylkisiivut. Sekoita maustekastike ja lisää possupalat joukkoon. Anna lihan maustua huoneenlämmössä puoli tuntia tai jääkaapissa yön yli.
- Kuori ja lohko sipuli. Suikaloi kevätsipuli ohuiksi renkaiksi.
- Kuumenna öljy pannulla. Lisää possu liemineen paistumaan. Kun liemi on haihtunut, ruskista lihaa vielä hetki.
- Lisää lihan joukkoon sipulilohkot. Kääntele muutama minuutti.
- Kokoa kulhoihin riisiä, pinnalle possua, reilusti kevätsipulia ja maun mukaan chilirouhetta tai wasabilla terästettyä seesamimausteseosta. Lisää retiisipikkeliä.
- Erottele munista keltuaiset ja lisää ne annosten päälle.
Vinkki! Donburikulhoihin voi käyttää possunlihan sijasta myös marinoituja, rapeaksi paistettuja tofukuutioita.
Retiisipikkeli
Ainesosat
1
pussi retiisejä
1
rkl
riisiviinietikkaa
1
rkl
vettä
1
rkl
sokeria
½
tl
suolaa
Vaiheet
- Pese ja viipaloi retiisit. Leikkaa viipaleet tikuiksi. Laita tikut lasipurkkiin.
- Sekoita liemi ja kaada se retiisien päälle. Anna maustua vähintään puoli tuntia, mieluiten yön yli.