
Fatteh on hieman kuin Lähi-Idän nachopelti! Rapeaksi paahdetut pitaleipäkolmiot saavat päällensä herkullisen mausteista jauheliha-munakoisokastiketta sekä makuja raikastavaa tahini-limjogurttia.
Fattehissa pitaleivät esittävät nachojen osaa. Ne leikataan palasiksi ja paahdetaan rapeiksi uunissa.
Lautaselle aseteltujen pitaleipien päälle levitetään tomaattista ja mausteista jauheliha-munakoisokastiketta. Siinä maistuu muun muassa jauhettu korianteri, juustokumina ja chili.
Jauhelihakastikkeen päälle valutetaan ihanan pähkinäistä tahini-limejogurttia. Fattehin viimeistelevät tuoreet granaattiomenan siemenet, pinjansiemenet ja dukkah-mausteseos. Ei kun herkuttelemaan!
Fatteh eli jauheliha-munakoisodippi
Ainekset
Työvaiheet
-
Kuori ja hienonna sipulit. Paista jauheliha ja sipulit pannulla öljyssä. Laita sivuun.
-
Leikkaa munakoiso pieniksi kuutioiksi. Kuullota kuutiot kypsiksi pannulla öljyssä. Lisää korianteri, juustokumina, kaneli, kardemumma ja chili. Paista hetki sekoitellen. Lisää kirsikkatomaatit ja jauheliha. Anna porista keskilämmöllä ilman kantta välillä sekoitellen noin 20 minuuttia, kunnes kastike tiivistyy. Mausta suolalla ja pippurilla.
-
Leikkaa pitat kolmioiksi pellille. Paista 200-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia.
-
Tee tahinijogurtti. Kuori ja hienonna valkosipulit. Purista limettimehu. Yhdistä ainekset.
-
Irrota granaattiomenansiemenet (jos käytät pakastettuja, lisää ne kohmeisina). Paahda pinjansiemenet kevyesti pannulla.
-
Levitä pitaleipäkolmiot tarjoiluvadille. Annostele päälle jauheliha-munakoisokastiketta. Lisää päällimmäiseksi tahinijogurtti. Viimeistele granaattiomenan- ja pinjansiemenillä, dukkahilla ja mintulla. Lisää halutessasi kurkkuviipaleita ja kevätsipulia.