Fleksaajan bolognesessa jauhelihaa on tavallista vähemmän ja kasviksia puolestaan runsaammin. Ota haltuun uusi tapa tehdä pastakastike!
Mikä ihmeen fleksaus? Fleksitaristit venyttävät ruokavalionsa rajoja joustavalla kasvissyönnillä. Fleksata voi monella tavalla ja yksi helpoimmista on lisätä kasvisten määrää lihavoittoisina tunnetuissa ruoissa.
Fleksaajan bolognese
Ainekset
Työvaiheet
-
Ruskista jauheliha omassa rasvassaan, mausta suolalla, siirrä kulhoon ja pidä lämpimänä.
-
Viipaloi herkkusienet, leikkaa parsakaali nupuiksi ja hienonna varret. Puolita kirsikkatomaatit. Hienonna paprikat, kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Kuumenna voi ja öljy samalla paistinpannulla, missä ruskistit jauhelihan. Paista kasviksia käännellen pannulla noin 10 minuuttia.
-
Mausta timjamilla, bbq-mausteella ja ripauksella suolaa. Kääntele joukkoon sriracha ja sinappi. Lisää tomaattimurska, oliivit ja jauheliha. Keitä ilman kantta noin 10 minuuttia.
-
Keitä tässä vaiheessa spagetti kypsäksi pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta.
-
Purista kastikkeeseen lopuksi joukkoon sitruunanmehu. Kääntele spagettiin ja tarjoa heti.
Olen ilmeisesti ollut fleksaaja tietämättäni koko ikäni. Liha on särvin suomalaisessa ruokavaliossa.